Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
23. 2. 2017,
11.50

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

UEFA liga prvakov Juventus Porto Iker Casillas Gianluigi Buffon

Četrtek, 23. 2. 2017, 11.50

1 leto

Pozdrav legendarnih vratarjev

Kaj je Buffon zašepetal legendarnemu prijatelju?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78
Iker Casillas Gianluigi Buffon | Foto Reuters

Foto: Reuters

Dvoboj osmine finala lige prvakov v Portu je razveselil tabor Juventusa, ki se je domov vrnil z dragoceno zmago (2:0). Po srečanju sta legendarna vratarja Iker Casillas in Gianluigi Buffon poskrbela za čustven vložek, Portugalci pa so objokovali nepotrebno izključitev Alexa Tellesa, ki jim je pokvarila načrte. Pri gostiteljih jo je skupil Mehičan Hector Herrera.

Obračun med Portom in Juventusom je ponudil srečanje dveh karizmatičnih vratarjev, ki spadata med najboljše čuvaje mreže vseh časov. Čeprav je imel 35-letni Španec Iker Casillas pomoč domačega igrišča, je na koncu ostal praznih rok (0:2).

Kako sta se po tekmi pozdravila izkušena vratarska asa?

Nekdanji as belih baletnikov je moral dvakrat po žogo v svojo mrežo, njegov stanovski kolega in dober prijatelj Gianluigi Buffon pa je ostal nepremagan. Juventus je na dobri poti, da si priigra napredovanje v četrtfinale, povratna tekma pa bo prihodnji mesec v Torinu.

Izključitev jim je olajšala delo

Vratarski ikoni se bosta vnovič pomerili 14. marca v Torinu. | Foto: Reuters Vratarski ikoni se bosta vnovič pomerili 14. marca v Torinu. Foto: Reuters Po tekmi, ki je bila odločena v zadnjih 18 minutah, sta si legendarna vratarja segla v roke in padla v čustven objem, temu pa je sledila menjava dresov. Čustven prizor je izžareval medsebojno spoštovanje zvezdnikov, ki nogometni svet navdušujeta že več desetletij. Eden izmed njiju se bo moral po povratni tekmi osmine finala posloviti od tekmovanja. Slabše kaže Casillasu, ki je po tekmi v pogovoru za televizijsko postajo Mediaset razkril, kaj mu je 39-letni vratar Juventusa po srečanju šepnil v uho.

"Buffon mi je dejal, da je izključitev Tellesa njegovi ekipi močno olajšala delo. Skušali smo doseči pozitiven rezultat, a sta nam ti dve črni minuti prekrižali načrte," je Casillas poudaril, kako je rdeči karton soigralca Alexa Tellesa neposredno vplival na potek srečanja. Brazilec v vrstah Porta si je v 25. in 27. minuti prislužil rumena kartona, kar je bil prevelik udarec za gostitelje.

Portugalski velikan se je z desetimi igralci upiral po najboljših močeh, a mu je v zadnjih 20 minutah popustila zbranost. Prejel je dva zadetka in si poslabšal možnosti za napredovanje med najboljših osem. "Zahtevno bo, a bomo v Torinu dali vse od sebe," dolgoletni kapetan Reala in španske reprezentance kot pravi športnik še verjame, da lahko Porto pokvari zabavo italijanskemu prvaku.

Mehičanu zacelili rane s 17 šivi

Nogometaši Porta niso bili zadovoljni s sodniškim kriterijem. Delivcem pravice so očitali, da bi lahko prekršek Stephana Lichtsteinerja nad Hectorjem Herrero kaznovali strožje kot le z rumenim opozorilom. Po dvoboju je Mehičan prek družbenega omrežja razkril, kakšne so bile posledice Švicarjevega prekrška v 50. minuti. Zdravniška služba ga je oskrbela kar s 17 šivi.

Takrat je bil rezultat še 0:0, v zadnjih 18 minutah pa sta v polno zadela rezervista Juventusa Marko Pjaca in Dani Alves. Mladi Hrvat je dosegel prvi zadetek, odkar se je iz Zagreba preselil na Apeninski polotok. Po srečanju si je prislužil pohvale trenerja Massimiliana Allegrija, ki se je na Zmajevem štadionu na severu Portugalske izkazal z izborom menjav.

Ne spreglejte