Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
27. 10. 2014,
10.14

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Saša Gajser NK Zavrč Ante Šimundža Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 27. 10. 2014, 10.14

8 let, 3 mesece

Pomočnik Anteja Šimundže: Večina misli, da smo z mislimi drugje (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji reprezentant Saša Gajser se je v soboto prvič preizkusil v vlogi prvega trenerja vijolic, saj je nadomeščal kaznovanega Anteja Šimundžo. Po zmagi nad Zavrčem je pohvalil značaj igralcev.

Maribor si je z zmago v derbiju 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije povrnil mir v slačilnici. Teden, ki je prinesel domač poraz s Celjani in bolečo londonsko zaušnico, se je končal na Ptuju, kjer so branilci državnega naslova stežka, a zasluženo ugnali Zavrč. Bilo je 1:0, mož odločitve je postal kapetan Marcos Tavares, pomočnik glavnega trenerja, ki je na srečanju prvič v karieri opravljal vodilno vlogo, pa je po zmagi izpostavil značaj varovancev.

"Vedeli smo, da se moramo dobro potruditi. To smo tudi naredili in pokazali karakter. Večina ljudi misli, da smo z mislimi drugje, a so fantje veliki profesionalci in so dokazali, zakaj nosijo dres Maribora," je po pomembni zmagi, s katero so Mariborčani obdržali zaostanek šestih točk (z odigrano tekmo manj) za vodilnimi Domžalami, povedal Saša Gajser. njegov "šef" je spremljal dvoboj s tribun ptujskega štadiona.

Mariborčani so poskrbeli, da v mestu ob Dravi več ne odmeva zgodba o namišljenem kapetanu, pač pa se že dviga napetost pred gostovanjem Chelseaja, ki ponuja priložnost, da se slovenski prvaki bolj enakovredno kosajo z angleškimi favoriti. Preskok iz štadiona Stamford Bridge na osrednji nogometni objekt na Ptuju, ki v jesenskem delu predstavlja začasni dom haloškega palčka, ni bil enostaven, sol na mariborske rane so dodale še besede športnega direktorja Zlatka Zahovića ter užaljenost prvega kapetana Tavaresa.

Orehovcu se je izpolnil le eden izmed treh ciljev

Predstava proti Zavrču, ki upravičeno zaseda mesto v zgornji polovici razpredelnice, pa je navijače Maribora pomirila in jim podala upanje, da bi se lahko v nadaljevanju zgoščenega jesenskega dela vrnila v formo, s katero je pred šestico v Londonu navduševala proti evropskim tekmecem.

"V prvem polčasu smo bili boljši, Maribor si ni ustvaril velikih priložnosti. Imeli smo posest žoge in nadzorovali igro, Mariboru nismo dovolili resnejših priložnosti. Želeli smo ustvariti tri cilje. Da igramo dobro in pogumno, da ne izgubimo ter da poskušamo zmagati," je po porazu dejal hrvaški strokovnjak Željko Orehovec. Prva želja se mu je uresničila, druga in tretja pa ne, eden osrednjih krivcev je bil Dario Jertec, ki je po predložku Mariborčanov s kota po nepotrebnem igral z roko in "gostom" omogočil strel z bele točke.

Izpolnjeval je navodila Anteja Šimundže

"Za trenerja in zame kot pomočnika je bil v tej tekmi najpomembnejši odziv fantov. Odzvali so se, kot se morajo. Tudi kazen ni vplivala na izvedbo. Tekmo je pripravil trener, temeljito jo je pripravil, sam sem le izpolnjeval njegova navodila. Vedeli smo, da se bo treba potruditi, in fantje so se. Nadzorovali smo dogodke na igrišču, vse je bilo na ustrezni ravni, takšne zmage pa so izjemnega pomena," je o tem, kako se je spopadel z odgovorno vlogo, saj je na mariborski klopi nadomeščal kaznovanega Šimundžo, spregovoril Gajser. V ligi prvakov je ponavadi zadolžen za vlogo oglednika in obiskuje srečanja tekmecev, zdaj se je znašel v glavni vlogi na derbiju domačega prvenstva.

V torek, ko se bodo Mariborčani v večkrat prestavljeni pokalni tekmi, odločalo se bo o četrtfinalistu, doma pomerili z Radomljami, bo na klopi že sedel Šimundža, v ekipo pa se vračata tudi Mitja Viler in Jean-Philippe Mendy. Vijolice nato v petek čaka še derbi, saj v Ljudski vrt prihajajo vodilne Domžale ...

Ne spreglejte