Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 2. 2024,
20.32

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96

Natisni članek

Policija NK Mura NK Maribor NK Maribor 1. SNL Prva liga Telemach

Torek, 20. 2. 2024, 20.32

2 meseca, 1 teden

Incident v Murski Soboti

Policija prosi za pomoč: Poznate povzročitelja incidenta?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96
Policija, Slovenija,  policijski avto | Nedeljska tekma je bila prekinila zaradi metanja pirotehničnih sredstev iz sektorja mariborskih navijačev na in ob igrišče. | Foto Shutterstock

Nedeljska tekma je bila prekinila zaradi metanja pirotehničnih sredstev iz sektorja mariborskih navijačev na in ob igrišče.

Foto: Shutterstock

V Sloveniji dviguje prah incident, ki ga je na nedeljski tekmi 1. SNL med Muro in Mariborom povzročil za zdaj neznani povzročitelj. Kdo je zalučal eksplozivno telo v neposredno bližino igralcev Mure in poškodoval sedem oseb? Policija prosi javnost za pomoč.

1. SNL, Maribor - Bravo
Sportal Vodilnim Celjanom se smeji, Mariborčani strli trdoživi Bravo

Čeprav je murskosoboška policija po tekmi obvestila, da je izsledila in identificirala dva ali tri kršitelje, pa očitno še vedno ni povsem prepričana, kdo je povzročil incident. Kljub temu, da je dogodek v skladu z varnostnim načrtom snemala, poziva javnost za pomoč pri iskanju storilca. 

"Policisti pozivamo vse, ki bi razpolagali z informacijo o osebi, ki je odvrgla pirotehnični izdelek na igrišče, oziroma s posnetkom same detonacije ali storilca, da o tem obvesti policijo na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon 080-1200," policija prosi vse, ki bi znali povedati kaj več o tem, kar v teh dneh še kako zanima Slovenijo, kdo je tisti objestnež, ki je vrgel tako nevarno pirotehnično sredstvo v bližino nogometašev, za pomoč. 

Nedeljski dvoboj med Muro in Mariborom je na Fazanerijo privabil več tisoč ljubiteljev nogometa, nato pa je nogometni praznik v 57. minuti pokvaril za zdaj neznani storilec in z eksplozivnim telesom poškodoval sedem oseb. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Nedeljski dvoboj med Muro in Mariborom je na Fazanerijo privabil več tisoč ljubiteljev nogometa, nato pa je nogometni praznik v 57. minuti pokvaril za zdaj neznani storilec in z eksplozivnim telesom poškodoval sedem oseb. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Na nedeljski tekmi med Muro in Mariborom, ki je bila prekinjena, nato pa še odpovedana po 58 minutah, rezultat pa je bil v tistem trenutku 2:0 za vijolice, je bilo skupaj poškodovanih sedem oseb. Pet igralcev Mure, njen kondicijski trener in mladi pobiralec žog. "Zaradi poškodb policisti zbiramo informacije o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti," so še dodali pri policiji. Ta obravnava dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari, in sicer poškodovanja opreme na stadionu in parkiranega osebnega avtomobila.

Viole Maribor
Sportal Žalostno, a resnično – takšna je moč šokantnih novic

Mura in Maribor imata na voljo 72 ur

Na sektorju za gostujoče privržence je bilo okrog 300 navijačev Maribora. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Na sektorju za gostujoče privržence je bilo okrog 300 navijačev Maribora. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Obravnavali so tudi dve kršitvi Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in tri kršitve Zakona o javnih zbiranjih ter kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru. "Gre za prve ugotovitve, saj policisti nadaljujemo zbiranje obvestil in ugotavljanje dejanskega stanja zaznanih kršitev," so zaključili pri policiji.

Dogodke na tekmi preiskuje tudi Nogometna zveza Slovenije. Ta je v ponedeljek potrdila uvedbo disciplinskega postopka po tekmi 21. kroga državnega prvenstva v Murski Soboti.

Disciplinski postopek teče tako proti organizatorju tekme, nogometnemu klubu Mura, ter tudi proti mariborskemu klubu zaradi incidenta s pirotehničnim sredstvom, je za Odmeve v ponedeljek pojasnil generalni sekretar NZS Martin Koželj. Oba kluba imata 72 ur od začetka postopka za predložitev odgovorov, je še dodala STA.

Ante Šimundža
Sportal Šimundža: S svojim odnosom smo lahko samo vzor #video
Mura navijači
Sportal Slovenija česa takega še ni doživela, Mure v sredo ne bo v Koper
Mura Maribor
Sportal "Huliganstvo ni navijaštvo, ampak navadno barbarstvo"
Ne spreglejte