Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 2. 2024,
19.24

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02

Natisni članek

Prva liga Telemach 1. SNL NK Koper NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Rogaška NK Radomlje NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij

Četrtek, 22. 2. 2024, 19.24

2 meseca

1. SNL, 22. krog

Vodilnim Celjanom se smeji, Mariborčani strli trdoživi Bravo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02
1. SNL, Maribor - Bravo | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Vodilni Celjani so s 4:1 premagali zadnjeuvrščeno Rogaško, ki si je dva gola zabila kar sama. Pri domači zasedbi je bil z dvema goloma najbolj učinkovit Aljoša Matko. Maribor, ki še ne ve, kakšna bo usoda odpovedanega srečanja na Fazaneriji, pa je v tekmi 22. kroga 1. SNL gostil neugodni Bravo in ga premagal z 2:1. Olimpija je v sredo poglobila krizo Domžal (1:0), a tudi prejela hud udarec, saj je za dalj časa ostala brez poškodovanega Antonia Marina. Dvoboj med Koprom in Muro, ki jo po novem vodi Anton Žlogar, je zaradi številnih poškodovanih igralcev po nedeljskem navijaškem incidentu prestavljen. Aluminij je v torek v obračunu za osmo mesto z 2:1 v gosteh ugnal Radomlje.

 

Za konec 22. kroga je bilo zelo pestro na Štajerskem, saj se je prvoligaška karavana iz knežjega mesta, ki želi prvič po letu 2020 proslavljati osvojitev "kante", preselila v mesto ob Dravi. V Mariboru še kako odmeva incident v Murski Soboti. Izbranci Anteja Šimundže so bili po zadetkih Josipa Iličića in Soudanija na pragu nove zmage, s katero bi zadržali tretje mesto, a je nato nogometni praznik v Prekmurju zavil v črno usodni pok eksplozivnega telesa, ki je poškodoval kar sedem oseb. Mariborčani tako še nekaj časa ne bodo izvedeli za razplet in usodo dvoboja, v Ljudski vrt pa je po stresnem dogajanju prišel še klub, ki je Mariboru že večkrat zagrenil življenje.

Bravo je vstopil v drugi del sezone suvereno, v nedeljo je ostal neporažen tudi proti Celju, danes pa so želeli Matej Poplatnik, Matija Kavčič in ekipa dokazati, kako lahko osvajajo točke tudi pri vijolicah ter s tem zadržijo visoko mesto v boju za evropsko vozovnico. No, to jim ni uspelo. Na prvi gol Maribora, ki ga je v 28. minuti dosegel zimzeleni Josip Iličić, so sicer odgovorili hitro z izenačujočim golom Jana Gorenca (30. minuta) in neodločen izid prvega polčasa (1:1) je obetal zanimivo nadaljevanje srečanja. Že kmalu po začetku drugega polčasa, v 58. minuti tekme, pa je goste šokiral še Arnel Jakupović, ki je lepo podajo Sirvysa pretvoril v prednost domačih z 2:1. To so Mariborčani tudi zadržali do konca in se veselili zmage, s katero so na tretjem mestu prvenstvene lestvice ubranili dve točki prednosti pred četrtim Koprom.

Mura Maribor
Sportal "Moramo priti res tako daleč, da bo na tekmi še kdo umrl?"
Srečanje ministrov Poklukarja in Hana s predstavniki OKS in NZS
Sportal Po huliganskem incidentu v Murski Soboti zaostritev zakonodaje

Prvi proti zadnjemu. Največji favorit za naslov proti največjemu kandidatu za izpad. Rogaška je pred začetkom spomladanskega dela žarela od optimizma, a je marsikdo njihove drzne izjave jemal z rezervo. Ko se je začelo zares in je Hrvat Patrik Mijić v napadu odlično nadomestil Nejca Gradišarja, je treba Rogaški priznati, da bi lahko s takšnimi predstavami, kot jih je ponudila proti Olimpiji (2:2) in Domžalam (4:1), še zadržala prvoligaški status.

Celje Rogaška | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Na gostovanju pri vodilni zasedbi 1. SNL se je v prvem polčasu dobro upirala, imela tudi nekaj priložnosti, nakar je Aljoša Matko v 30. minuti zadel za 1:0, zaradi česar so Celjani lažje zadihali.

Ključni trenutki pa so se zgodili na polovici drugega polčasa, natančneje med 65. in 72. minuto. Slatinčani so kar dvakrat zatresli lastno mrežo, nato pa je Matko dosegel še drugi gol za vodstvo s 4:0.

Častni gol za gostje je po grobi napaki reprezentanta Žana Karničnika dosegel Marko Prenkpalaj.

Ante Šimundža
Sportal Šimundža: S svojim odnosom smo lahko samo vzor #video
Viole Maribor
Sportal Žalostno, a resnično – takšna je moč šokantnih novic

Olimpija izpolnila vlogo favoritinje proti Domžalam

Zmaji so se z zmago nad Domžalami s tekmo več približali Celju na -7. | Foto: Gal Vrbnjak/www.alesfevzer.com Zmaji so se z zmago nad Domžalami s tekmo več približali Celju na -7. Foto: Gal Vrbnjak/www.alesfevzer.com Medtem ko je dvoboj med Koprom in Muro preložen, saj so črno-beli po nedeljskem incidentu enega izmed navijačev, ki je spremljal dvoboj na sektorju za privržence Maribora, ostali brez številnih poškodovanih igralcev, je bila v sredo odigrana le ena tekma 22. kroga. V Stožicah so gostovale Domžale, Olimpija pa je z 1:0 prišla do druge zaporedne zmage. Edini zadetek na srečanju je že v 13. minuti po asistenci nekdanjega člana Domžal Ivana Durdova zadel Raul Florucz, ki se je podpisal pod svoj četrti zadetek v sezoni. Čeprav so rumeni na koncu izgubili z majhno razliko, pa so bili daleč od uspeha, tako da so vpisali še četrti zaporedni poraz. Olimpija pa je peto tekmo zapovrstjo končala neporažena, zmagala je tretjič v tem obdobju. 

Zmaji so z zmage vrgli rokavico jesenskemu prvaku Celju, saj so se mu z odigrano tekmo več približali na –7. Trenerju Domžal Dušanu Kosiču pa bi se lahko po ponesrečenem vstopu v drugi del sezone zatresel stolček, saj so Domžalčani izgubili še tretjič v spomladanskem obdobju, potem ko sta bila pred Olimpijo od Kosičeve zasedba prepričljivo boljša še Bravo in Rogaška.

Marin že končal sezono 

Iz Olimpije so že pred tekmo sporočili, da je v zadnjih sekundah ponedeljkovega treninga na pomožnem igrišču v Stožicah Antonio Marin začutil močne bolečine v desnem kolenu. Glasen krik strelca dveh zadetkov na sobotni tekmi z Radomljami je nemudoma vzbudil zaskrbljenost v taboru Zmajev, številni pregledi, ki jih je 23-letni zimski novinec pod budnim očesom klubske zdravniške službe opravil v naslednjih urah, pa so potrdili strgano sprednjo križno vez.

NK Olimpija | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

"Antonio ima strgano sprednjo križno vez. V svetu nogometa takšna poškodba predstavlja dolgotrajno odsotnost z zelenic, večmesečna rehabilitacija pa bo obenem zahtevala ogromno potrpljenja. Datum nujno potrebne operacije še ni potrjen, dejstvo pa je, da bomo v NK Olimpija igralcu v zahtevnem obdobju trdno stali ob strani in mu na poti vrnitve v tekmovalni ritem nudili vso potrebno podporo," so še sporočili iz Olimpije.

Anton Žlogar, Oliver Bogatinov
Sportal Mura ima novega trenerja: Prihajam v velik slovenski klub z bogato tradicijo

Aluminij po zmagi skočil pred mlinarje Aluminij je slavil z 2:1. | Foto: www.alesfevzer.com Aluminij je slavil z 2:1. Foto: www.alesfevzer.com

Prvoligaški ples, ki ga je v nedeljo skazil incident v Murski Soboti ter sprožil številna obsojanja in iskanje rešitev na področju zajezitve huliganskih izpadov, se je v torek nadaljeval na stadionu ob Kamniški Bistrici. V boju za osmo mesto, ki zagotavlja neposredni obstanek, je Aluminij z 2:1 ugnal Radomlje. Junak ob zmagi Kidričanov je z dvema zadetkoma postal Tin Matić (27., 78.). Edini zadetek za domače je že globoko v sodnikovem dodatku tekme dosegel Nino Kukovec. Radomlje so imele sicer dvakrat več strelov (predvsem v drugem polčasu so jih zbrale več).

Radomljanom tako ni uspelo prekiniti neugodnega niza s Kidričani. V zgodovini 1. SNL so Aluminij gostili šestkrat, a še čakajo na prvo zmago. Trikrat so remizirali in trikrat ostali praznih rok. V Domžalah, kjer igrajo domače tekme, so to sezono vse prej kot prepričljivi gostitelji. Na dvanajstih tekmah so zmagali le enkrat, ob porazu so na lestvici padli na deveto mesto, Aluminij ima na osmem zdaj točko več.

Srbski trener Vladimir Vermezović je izgubil službo pri Muri. Na vročem stolčku naj bi ga po poročanju Planet Nogometa nasledil nekdanji slovenski reprezenant, sicer pa selektor mladinske reprezentance Anton Žlogar.  | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Srbski trener Vladimir Vermezović je izgubil službo pri Muri. Na vročem stolčku naj bi ga po poročanju Planet Nogometa nasledil nekdanji slovenski reprezenant, sicer pa selektor mladinske reprezentance Anton Žlogar. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Anton Žlogar bi lahko prevzel vodenje Mure. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Anton Žlogar bi lahko prevzel vodenje Mure. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Žlogar na čelu Mure

Šestinštiridesetletni nekdanji slovenski reprezentant Anton Žlogar je bil nazadnje selektor mladinske slovenske vrste, sicer pa ima nekaj klubskih trenerskih izkušenj iz Krasa Repna, Brd in Triglava.

O prekinitvi sodelovanja z Vladimirjem Vermezovićem pa so pri Muri zapisali, da "podoba ekipe na igrišču v zadnjem času ni bila takšna, kot bi si želeli in zato se je klub z Vermezovićem dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe".

Tako se Vermezović poslavlja po petih mesecih in petnajstih tekmah v prvenstvu in pokalnem tekmovanju. Mura je pod njegovim vodstvom odigrala trinajst tekem v prvenstvu in ob tem dosegla pet zmag, tri remije in pet porazov, v pokalnem tekmovanju pa so Sobočani premagali Dokležovje in Hodoš.

1. SNL, 22. krog:

Torek, 20. februar:

Sreda, 21. februar:

Četrtek, 22. februar:

Lestvica:

Najboljši strelci:

10 – Rui Pedro (Olimpija), Arnel Jakupović (Maribor)
9 - Matej Poplatnik (Bravo)
7 – Nejc Gradišar (Rogaška), Dardan Shabanhaxhaj (Mura), El Arabi Hilal Soudani (Maribor), Madžid Šošić (Radomlje)
– Mario Krstovski (Domžale), Aljoša Matko (Celje), Nemanja Motika (Olimpija), Danijel Šturm (Domžale), Josip Iličić (Maribor)
– Edmilson (Celje), Timothe Nkada (Koper), Jan Repas (Maribor)
4 – Gregor Bajde (Celje), Marko Božić (Maribor), Raul Florucz (Olimpija), Amadej Maroša (Mura), Tin Matić (Aluminij), Mustafa Nukić (Olimpija), Bede Osuji (Koper), Martin Pečar (Bravo), Jošt Pišek (Domžale), Denis Popović (Celje), Marcel Ratnik (Olimpija), Tamar Svetlin (Celje), Mark Zabukovnik (Celje)

 
Mura navijači
Sportal Slovenija česa takega še ni doživela, Mure v sredo ne bo v Koper
Mura Maribor
Sportal "Huliganstvo ni navijaštvo, ampak navadno barbarstvo"
Niko Kasalo
Sportal Najhuje jo je skupil Niko Kasalo #video
Ne spreglejte