Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 7. 2017,
11.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

1

Natisni članek

Španija UEFA Aleksander Čeferin Angel Maria Villar Llona

Torek, 18. 7. 2017, 11.15

6 let, 7 mesecev

Angel Maria Villar

Policija aretirala predsednika španske nogometne zveze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

1

Angel Maria Villar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Španska policija je v široko zastavljeni protikorupcijski raciji med drugimi aretirala dolgoletnega predsednika španske nogometne zveze Angela Mario Villarja in njegovega sina Gorko. Hkrati je na sedežu zveze zasegla večje količine dokumentov in na zaslišanje odpeljala tudi finančnega vodjo zveze Juana Padrona.

Čeprav policija še ni pojasnila, zakaj je aretirala omenjene ljudi, španski mediji poročajo, da so v ozadju različne finančne malverzacije, povezane z mednarodnimi tekmami. Prav tako ni znano, za katere tekme gre, niti za katero obdobje.

Nekdanji španski reprezentant Angel Maria Villar, ki je star 67 let, je dres članske izbrane vrste oblekel 22-krat. Bask spada med nogometne legende Athletica iz Bilbaa, za katerega je igral 12 let zapored.

Villar je želel naslediti Platinija 

Aleksander Čeferin je kot predsednik Uefe v letošnjem finalu lige prvakov predal pokal kapetanu evropskih prvakov Sergiu Ramosu (Real Madrid). | Foto: Guliverimage/Getty Images Aleksander Čeferin je kot predsednik Uefe v letošnjem finalu lige prvakov predal pokal kapetanu evropskih prvakov Sergiu Ramosu (Real Madrid). Foto: Guliverimage/Getty Images Leta 2015 je po suspenziji Michela Platinija kot najstarejši podpredsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) postal vršilec dolžnosti predsednika.

Lani je napovedal kandidaturo na predsedniških volitvah, a si je nekaj tednov pred sklepnim dejanjem v Atenah, kjer je največ glasov zbral nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin, premislil. Od članic Uefe si je v predvolilnem obdobju obetal več podpore, po slabih napovedih pa se je poslovil od možnosti, da bi kandidiral za položaj Platinijevega naslednika.

Posvetil se je volitvam za predsednika španske nogometne zveze. Letos maja je bil osmič izvoljen na položaj predsednika zveza. To funkcijo opravlja že 29 let.

Ne spreglejte