Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
29. 7. 2017,
9.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,85

1

Natisni članek

Nancy-Lorraine Patrik Eler

Sobota, 29. 7. 2017, 9.55

6 let, 6 mesecev

Strelski prvenec Patrika Elerja v Franciji

Mojstrovina Slovenca, ki ji ni zaploskala le Francija #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,85

1

Patrik Eler | Foto asnl.net

Foto: asnl.net

Slovenski napadalec Patrik Eler, ki je v prejšnji sezoni postal kralj drugoligaških strelcev v Avstriji, nato pa se za 600 tisoč evrov preselil v Francijo, je debitiral za Nancy. V uvodnem dejanju francoske druge lige je izgubil na gostovanju pri Orleansu (1:3), kjer je opozoril nase z zelo atraktivnim zadetkom. Evrogol s prostega strela je prerasel v spletno uspešnico, Francija pa je že dobila resnega kandidata za najlepši zadetek sezone.

Na začetek najmočnejših nogometnih lig v Evropi bo treba še malce počakati. Drugače je z nekaterimi drugimi ligami. V Franciji se je začel zares ta konec tedna. Nancy-Lorraine, nekdanji klub Michela Platinija, ki je v prejšnji sezoni izpadel iz prvoligaške druščine in se odločil, da svoje vrste okrepi s slovenskim napadalcem, je v prvem drugoligaškem nastopu ostal brez točk.

Izgubil je na gostovanju pri Orleansu (1:3), kjer mu do boljšega rezultata ni pomagal niti prekrasen zadetek Patrika Elerja. Slovenski novinec je v 19. minuti izvedel prosti strel z oddaljenosti 35 metrov tako natančno in atraktivno, da so v Franciji prepričani, da so že dobili resnega kandidata za najlepši gol sezone.

Evrogol Patrika Elerja v Orleansu:

Mojstrovina 26-letnega Primorca, ki je v petek debitiral v drugi francoski ligi, je obšla svet. Na klubski strani so zapisali, da je zatresel mrežo Orleansa z nadzvočnim izstrelkom. Vratar Orleansa Gauthier Gallon je bil nemočen.

Zadetke dosega kot po tekočem traku

S tem je Eler nadaljeval neverjeten strelski niz, ki ga spremlja v koledarskem letu 2017. Če prištejemo zadnje nastope v dresu Wackerja, kjer ga je v tej sezoni nadomestil starejši rojak Zlatko Dedić, je zadel v polno prav na vsaki od zadnjih sedmih tekem. Na nekaterih srečanjih ni dosegel le enega zadetka, tako da je v tem obdobju prispeval kar 11 golov. Na zadnjih 12 tekmah je dosegel izjemnih 16 zadetkov, kar je statistika, o kateri lahko sanja vsak napadalec.

Stoječe ovacije za evrogol Slovenca v šaljivem tvitu Nancyja:

Zanimivo je, da se je Nancy od prve francoske lige, v kateri je zasedel predzadnje, 19. mesto in izpadel v drugo ligo, 20. maja poslovil z zmago nad St. Etiennom. Zmagal je s 3:1, edini zadetek za goste pa je dosegel slovenski reprezentant Robert Berić. Če bo Eler ohranil strelski ritem in opozarjal nase tudi v drugi francoski ligi, bi se lahko Krčanu, napadalcu St. Etienna, v članski izbrani vrsti pridružil tudi on.

Primorec je v prejšnji sezoni blestel v dresu Wackerja. Strelski ritem je ohranil tudi po prihodu v Francijo. | Foto: Sportida Primorec je v prejšnji sezoni blestel v dresu Wackerja. Strelski ritem je ohranil tudi po prihodu v Francijo. Foto: Sportida

Primorec se je pred celovško Austrio in Wackerjem iz Innsbrucka dokazal avstrijski javnosti, zdaj pa je na dobri poti, da se dokaže še v Franciji. Navijači Nancyja so ga po čarobnem zadetku že vzljubili.  

Nancy se bo prihodnji petek prvič v sezoni 2017/18 predstavil na domačem štadionu Marcel-Picot. Gostil bo nogometaše Niorta.

Ne spreglejte