Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
11. 9. 2016,
16.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

1

Natisni članek

Albert Riera Danijel Pranjić NK Koper

Nedelja, 11. 9. 2016, 16.31

6 let, 6 mesecev

Danijel Pranjić prišel v Slovenijo

Nov zvezdnik v Kopru: prišel je še nekdanji as Bayerna

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

1

danijel pranjić | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Po nekdanjem španskem reprezentantu in članu Liverpoola, Galatasaraya in še nekaterih velikanov evropskega nogometa Albertu Rieri je slovenski prvoligaš Koper presenetil s še eno zvenečo okrepitvijo. Na Bonifiko je prišel nekdanji dolgoletni hrvaški reprezentant Danijel Pranjić.

Koper, ki je s sobotno zmago nad Krškim skočil na drugo mesto prvenstvene razpredelnice, se je pred nadaljevanjem sezone močno okrepil. Dveletno pogodbo z edinim obalnim slovenskim prvoligašem je podpisal Danijel Pranjić.

34-letnik, ki lahko igra na levi strani obrambne in zvezne vrste, ima za sabo sijajno nogometno pot. Na Hrvaškem je igral za Osijek in zagrebški Dinamo, potem ga je pot vodila na Nizozemsko, kjer je navduševal v dresu Heerenvena.

Navduševal je v Nemčiji, Grčiji, na Nizozemskem ...

Dobre igre so ga popeljale do münchenskega Bayerna, za katerega je igral med letoma 2009 in 2012.  Z bavarskim nogometnim velikanom je osvojil tri lovorike. Bil je nemški državni, pokalni in superpokalni prvak. Z njim je bil dvakrat tudi v finalu lige prvakov. V obeh, v letih 2010 in 2012, ni dobil priložnosti za igro. Oba je Bayern, za katerega je novopečeni član Kopra odigral 85 tekem, izgubil.

Morda vas zanima še:
- Intervju s Sandijem Arčonom
- Srečko je porabil vso srečo in zaupanje #komentar
- Aleksander Čeferin: Preigral je Slovenijo, zdaj gre med evropske tajkune in vplivneže #portret

Pozneje je igral še v prvi španski ligi za Celto – v Vigu se ni najbolje znašel, odigral je le deset tekem - , v prvi portugalski ligi za lizbonski Sporting (18 nastopov) in nazadnje tri leta v prvi grški ligi, kjer je nosil dres tamkajšnjega velikana Panathinaikosa, ki ga je poleti zapustil po 108 nastopih v vseh tekmovanjih.

S Hrvaško je igral na zadnjem svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji. | Foto: Reuters S Hrvaško je igral na zadnjem svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji. Foto: Reuters

Več kot desetletje je igral za Hrvaško

Nogometaš, ki slovi predvsem po odličnih podajah, je kar enajst let igral tudi za hrvaško reprezentanco in v tem času zbral 58 nastopov. V izbrani vrsti se je enkrat vpisal tudi med strelce. Nastopil je na dveh evropskih (2008 in 2012) in enem svetovnem prvenstvu (2014). Od reprezentančnega dresa se je poslovil lani.

V Koper je Pranjić prišel kot prost nogometaš brez odškodnine, saj je bil brez kluba.  

Ne spreglejte