Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
18. 4. 2017,
17.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

Gregor Sikošek Benjamin Verbič

Torek, 18. 4. 2017, 17.00

6 let, 7 mesecev

Benjamin Verbič odločil najpomembnejšo tekmo danskega nogometa

Nor danski derbi, navijači so na Slovenca metali mrtve podgane

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
Benjamin verbič | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

"To je pa preveč, bilo je nagnusno," je po ponedeljkovem vročem največjem derbiju v tamkajšnjem nogometu v sicer hladni Danski povedal Benjamin Verbič. Slovenski reprezentant je bil junak zmage Köbenhavna na štadionu Brondbyja z 1:0, a bolj kot o tem se po svetu danes govori o početju, ki so si ga privoščili domači navijači. Ti so na igrišče metali mrtve podgane.

Navijači Brondbyja so rubriki bizarnih stvari, ki so s tribun priletele na nogometno zelenico, dodali nove. Svinjska glava, ki je s tribun štadiona Camp Nou v Barceloni na igrišče priletela v znak protesta proti Luisu Figu - ta je takrat katalonske navijače razjezil s prestopom v Real Madrid -, je verjetno še vedno na prvem mestu, a početje, ki so si ga privoščili navijači Brondbyja, ne zaostaja prav veliko.

Takole je Benjamin Verbič zadel na derbiju:

Ne en, na igrišču kar dva Slovenca

Zanimivo, med približno 23 tisoč akterji ponedeljkovega največjega obračuna danskega nogometa sta bila tudi vsaj dva Slovenca. Občasni slovenski reprezentant Gregor Sikošek, ki je za Brondby igral 89 minut, in Benjamin Verbič, ki je z igrišča odšel v sodnikovem dodatku ob koncu tekme.

Junak gostov, ki je v 65. minuti zabil edini gol na tekmi in Köbenhavnu praktično že prinesel naslov (na vrhu lestvice ima 13 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, Brondbyjem), je bil pred tem eden izmed tistih nogometašev, ki so morali z igrišča brcati mrtve podgane.

Bilo je nagnusno

"Ne morem verjeti, da se je to dogajalo. Česa podobnega nisem še nikoli doživel. To, da s tribune prileti pivska steklenica, še nekako razumem, ampak mrtve podgane? Resno?! To je preveč. Bilo je nagnusno," je povedal Verbič, ki je okreval po poškodbi, zaradi katere je počival približno mesec dni, in zadel še na drugi tekmi zapored.

"Zelo sem vesel, ker sem zabil ta gol. Zasluge zanj gredo mojemu soigralcu Andreasu Corneliusu, ki mi je odlično podal in bil tudi sicer vseskozi na pravem mestu. Brez dvoma igralec tekme," je danskega soigralca pohvalil 23-letni Slovenec, ki je na Danskem zdaj že leto in pol.

Takole vroče je na danskem derbiju:

Köbenhavn jih ima enajst, Brondby pa deset

Ponedeljkov gol je bil zanj enajsti v dresu Köbenhavna v 64 nastopih. Ob tem je prispeval tudi osem podaj. S Köbenhavnom se je v tem času veselil že naslova državnega in pokalnega prvaka. Z njim je nastopil tudi v ligi prvakov in v šestnajstini finala lige Europa.

Köbenhavn je sicer do zdaj osvojil enajst naslovov danskega prvaka, Brondby pa se lahko pohvali z enim manj. Sedem krogov pred koncem Köbenhavn, ki je še neporažen (v 29 tekmah je zbral 21 zmag in osem remijev), in tik pred teoretično potrditvijo novega, 12. naslova državnega prvaka. Z jasnim ciljem. Sezono želi končati kot neporažen. "To bi bilo super. Če že tako dolgo časa nismo izgubili, zakaj ne bi brez poraza ostali tudi v zaključku sezone," se je vprašal Verbič.

Povzetek derbija med Brondbyjem in Köbenhavnom:

Ne spreglejte