Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 9. 2016,
23.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

5

Natisni članek

Nik Omladič legionarji Jan Oblak Jan Oblak Boštjan Cesar Kevin Kampl Josip Iličić Robert Berić Rene Krhin Roman Bezjak Valter Birsa Jasmin Kurtić Benjamin Verbič Petar Stojanović

Ponedeljek, 19. 9. 2016, 23.36

6 let, 6 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Matjaž Kek je Rečane spravil v delirij in ponižal mogočni Dinamo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

5

Kek Matjaž | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Kako nastopajo slovenski nogometaši in tudi trenerji na delu v tujini? Matjaž Kek je v nedeljo zvečer z Rijeko v derbiju hrvaškega prvenstva ponižal zagrebški Dinamo, ki je bil prvak enajst let zapored, in ga premagal s 5:2. Rečani imajo zdaj po devetih odigranih tekmah štiri točke prednosti na vrhu lestvice. Marijan Pušnik je s Hajdukom že v soboto zmagal s 4:0 proti Slavenu Belupu. Robert Berić je v Franciji zapravil enajstmetrovko. 

Matjaž Kek je lahko v nedeljo zvečer na Rujevici, nadomestnem štadionu Rečanov, ki prenavljajo osrednji objekt Kandtrido, užival v morda najboljši tekmi Rijeke, odkar je februarja 2013 sedel na njeno klop. 

Rijeka je v derbiju 9. kroga hrvaškega prvenstva do vodstva prišla že po vsega 17 sekundah tekme. Ob polčasu je bilo 2:0, do 55. minute pa že 4:0 in jasno je bilo, da bo nekdanji selektor Slovenije prišel do sladke zmage. Na koncu je bilo 5:2, Rijeka pa je zdaj na prvem mestu ob sedmih zmagah in dveh remijih, izgubila še ni, pobegnila velikemu tekmecu na štiri točke razlike.

Do zmage nad Zagrebčani je Kek prišel še drugič v drugi sezoni, z 2:1 jih je v prvenstvu premagal tudi lani. Skupno je bila to njegova četrta zmaga proti največjemu hrvaškemu klubu, ki je v prvenstvu nedotakljiv že dolgih enajst let. Se lahko zgodi,  da bo tokrat ostal brez tako želene lovorike in bo Rijeka sploh prvič v zgodovini kluba prišla do naslova hrvaškega prvaka?

Po tekmi je z mesta trenerja Dinama odstopil legendarni napadalec modrih Zlatko Kranjčar. Njegov naslednik bo Kekovi Rijeki gledal v hrbet z zaostankom štirih točk ...

Navdušil je tudi Marijan Pušnik

Že v soboto se je uspeha razveselil še en slovenski trener na Hrvaškem. Marijan Pušnik je s Hajdukom na gostovanju v Koprivnici slavil zmago nad tamkajšnjim Slavenom Belupom s 4:0.

Splitčani so v zadnjih treh prvenstvenih tekmah osvojili sedem točk in so na četrtem mestu s šestimi točkami zaostanka za Rijeko.

Slovenski reprezentanti:

Vratarja:

Jan Oblak: Atletico je v 4. krogu španskega prvenstva v soboto doma nadigral Sporting Gijon s 5:0. Slovenski reprezentančni vratar se je ponovno izkazal, njegova mreža pa je ostala nedotaknjena že na četrti tekmi zapored, če prištejemo tudi dvoboj lige prvakov v Eindhovnu. Tako je Škofjeločan ponovno skril ključe in pustil svoja vrata zaklenjena.

Vid Belec: Carpi je v drugi italijanski ligi v petek zvečer remiziral proti Frosinoneju brez zadetkov. Brez pomoči slovenskega vratarja, ki je sedel na klopi.

Branilci:

Boštjan Cesar in Valter Birsa sta na gostovanju v bližini slovenske meje osvojila tri dragocene točke. | Foto: Guliverimage/Getty Images Boštjan Cesar in Valter Birsa sta na gostovanju v bližini slovenske meje osvojila tri dragocene točke. Foto: Guliverimage/Getty Images Bojan Jokić: Villarreal je v 4. krogu španskega prvenstva na domačem Madrigalu premagal Real Sociedad z 2:1. Izkušeni slovenski branilec je v tej sezoni daleč od prve ekipe rumene podmornice. Kandidiral ni tudi za nedeljsko srečanje.

Boštjan Cesar: Kapetan slovenske reprezentance je bil v 4. krogu italijanskega prvenstva s Chievom na delu v času nedeljskega kosila. Sprva mu ni kazalo dobro, saj je Udinese vodil vse do 82. minute, nato pa so Verončani priredili preobrat in zmagali z 2:1. Ljubljančan je odigral vso tekmo in prejel rumeni karton.

Miha Mevlja: Rostov, ki je med tednom visoko izgubil proti Bayernu v Münchnu v ligi prvakov, je v 7. krogu elitne ruske lige gostoval pri udeležencu lige Europa Krasnodarju. Tudi tokrat se ruskemu podprvaku ni izšlo vse po načrtih, saj je izgubil z 1:2. Primorec je odigral vso tekmo.

Miral Samardžić: Izkušeni Jeseničan je v elitni kitajski ligi s Henan Jianyjem v nedeljo gostil Shandong Luneng. Zmaga je ostala doma, Henan je zmagal z 2:1, nekdanji nogometaš Maribora, Šerifa in Rijeke pa je igral vso tekmo.

Petar Stojanović: Dinamo je očitno v krizi. Potem ko je v prejšnjem krogu izgubil doma proti Osijeku, je zdaj doživel polom v derbiju kroga in proti Rijeki izgubil z 2:5. Zdaj ima za Rečani štiri točke zaostanka. Nekdanji nogometaš Maribora je na igrišču prebil 58 minut, nato pa ga je zdaj že nekdanji trener Dinama Zlatko Kranjčar zamenjal. Takrat so Zagrebčani izgubljali z 0:4.

Kaj se dogaja ta konec tedna v ligah:

Nejc Skubic: Konyaspor je v 4. krogu turškega prvenstva doma remiziral proti Genclerbirligiju (1:1). Edini zadetek za gostitelje je prispeval gostujoči nogometaš Ugur Ciftci, ki je zatresel lastno mrežo. To je storil v 88. minuti in osrečil domačine, ki so tako osvojili vsaj točko. Nekdanji kapetan Domžal je odigral vso tekmo.

Dejan Trajkovski: Twente je v 6. krogu prve nizozemske lige v soboto gostil ADO Den Haag in ga odpravil z visokim rezultatom 4:1. Mariborčan je odigral vso tekmo.

Vezisti:

Josip Iličić se na derbiju v Firencah ni izkazal. | Foto: Reuters Josip Iličić se na derbiju v Firencah ni izkazal. Foto: Reuters Kevin Kampl: Z Bayerjem Leverkusnom je v 3. krogu elitne nemške lige v soboto gostoval pri Eintrachtu v Frankfurtu in ostal praznih rok (1:2). Odigral je vso tekmo, njegov soigralec Javier Hernandez pa je v zadnji minuti zapravil strel z bele točke za izenačenje.

Josip Iličić: S Fiorentino je v zadnji tekmi 4. kroga prve italijanske lige doma z 1:0 premagal Romo. Iličić je na igrišču zdržal 76 minut, a se ni najbolj izkazal. Gol je proslavil na klopi. Firenčani so zadeli po strelu od daleč Hrvata Milana Badelja v 83. minuti.

Valter Birsa: Chievo je v nedeljo razveselil navijače z gostujočo zmago pri Udineseju. Leteči oslički so dolgo časa zaostajali, nato pa v zadnjih osmih minutah dosegli dva zadetka in poskrbeli za popoln preobrat (2:1). Primorec, ki je v tej sezoni dosegel dva zadetka, je na igrišču vztrajal 87 minut. Ko je zapustil igrišče, je bil rezultat 1:1, nato pa je zmagoviti zadetek za goste dosegel v peti minuti sodnikovega podaljška dosegel desni bočni branilec Fabrizio Cacciatore. 

Rene Krhin: Z Granado je v 4. krogu prve španske lige v petek na gostovanju pri Betisu v Sevilli igral od prve do zadnje minute. S soigralci je vodil že z 2:0 in bil na pragu prve prvenstvene zmage, a nato prejel dva gola in se moral sprijazniti s točko. Granada ima po štirih odigranih tekmah le dve.

Jasmin Kurtić: Atalanta je v nedeljo visoko izgubila na Sardiniji. Cagliari je bil boljši s 3:0, Belokranjec je odigral 56 minut, nato pa zapustil igrišče.

Benjamin Verbič: Köbenhavn je v odlični formi. Med tednom je zaigral v ligi prvakov in remiziral pri Portu, v nedeljo pa je v domačem prvenstvu v gosteh odpravil Horsens z 2:0. Oba zadetka je dosegel v uvodnih 32 minutah. Takrat je barve danskega prvaka branil tudi mladi Vojničan, ki je igro zapustil po 74 minutah.

Matic Črnic: V derbiju 9. kroga prve hrvaške lige je Rijeka s 5:2 premagala zagrebški Dinamo, a brez pomoči slovenskega vezista, ki ga ni bilo niti na klopi.

Robert Berić se tokrat ni izkazal, saj je zapravil enajstmetrovko. Njegov Saint Etienne je kljub temu zmagal. | Foto: Reuters Robert Berić se tokrat ni izkazal, saj je zapravil enajstmetrovko. Njegov Saint Etienne je kljub temu zmagal. Foto: Reuters

Napadalca:

Robert Berić: V prejšnjem krogu se je izkazal z golom v mreži PSG, med tednom je zadel tudi v ligi Europa v Mainzu, v 5. krogu bi lahko nadaljeval izjemno strelsko formo pri Saint Etiennu, a je zapravil enajstmetrovko, ki jo je imel na voljo že po sedmih minutah tekme proti Bastii. Kljub temu je lahko zadovoljen, saj je igral vso tekmo, njegova ekipa pa je zmagala z 1:0. 

Roman Bezjak: Darmstadt je v soboto doživel hud poraz. Na gostovanju pri Borusii Dortmund je izgubil z 0:6. Korošec, najdražja okrepitev v zgodovini kluba, še čaka na strelski prvenec v bundesligi. V igro je vstopil na začetku drugega polčasa, ko so rumeno-črni zaostajali z 0:1. Ko so v 57. minuti pri zaostanku z 0:3 ostali z igralcem manj - rdeči karton je prejel Peter Niemeyer - so do konca srečanja klonili še trikrat.

Na seznamu so samo nogometaši, ki so bili tudi na seznamu selektorja Srečka Katanca za zadnjo reprezentančno akcijo, tekmo proti Litvi, ki je bila na sporedu 4. septembra letos.


Morda vas iz rubrike nogomet na Siol.net zanima še:


Preostali nogometaši:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Goran Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga Huddersfield Town : QPR 2:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Timi Max Elšnik (Derby County) Anglija, 2. liga Bristol City : Derby County 1:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Haris Vučkić (Bradford) Anglija, 3. liga Bradford : Bristol Rovers 1:1 V igro je vstopil v 83. minuti.
Tadej Trdina (Wolfsburger) Avstrija, 1. liga Wolfsburger : St. Pölten, 1:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Rajko Rep (LASK Linz) Avstrija, 2. liga LASK : Austria Lustenau 3:1 Igral je 54 minut in prejel rumeni karton.
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Floridsdorfer : Wacker 3:1 Igral je vso tekmo in v 94. minuti postavil končni izid.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Charleroi : Mechelen 0:0 Ni igral, saj je poškodovan.
Stefan Smiljanić (Metalleghe Jajce) BiH, 1. liga Metalleghe Jajce : Sloboda Tuzla 0:0 Ni igral
Jan Koprivec (Anorthosis) Ciper, 1. liga Anorthosis : AE Zakakiou 2:2 Branil je vso tekmo.
David Poljanec (Karmiotissa) Ciper, 1. liga Karmiotissa : AEL 0:1 Ni igral.
Filip Valenčič (PS Kemi) Finska, 1. liga HIFK : PS Kemi 3:1 Igral je 84 minut.
Denis Petrić (Angers) Francija, 1. liga Bordeaux : Angers 0:1 Ni branil, bil je na klopi.
Dalibor Stevanović (Slaven Belupo) Hrvaška, 1. liga Hajduk Split : Slaven Belupo 4:0 Ni igral, ker še ni registriran.
Denis Kramar (Vikingur Olafsvik) Islandija, 1. liga Thorottur - Vikingur Olafsvik, ponedeljek  21.15  
Marko Pridigar (Fylkir) Islandija, 1. liga Vikingur Reykjavik : Fylkir 2:2 Branil je vso tekmo.
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 1. liga Crotone : Palermo 1:1 V igro vstopil v 85. minuti in prejel rumeni karton.
Samir Handanović (Inter Milano) Italija, 1. liga Inter : Juventus 2:1 Branil je vso tekmo in v zadnji minuti prejel rumeni karton.
Luka Krajnc (Sampdoria) Italija, 1. liga Sampdoria : Milan 0:1 Ni igral, bil je na klopi.
Armin Bačinović (Ternana) Italija, 2. liga Perugia : Ternana 1:1 Igral je 45 minut in prejel rumeni karton.
Aljaž Struna (Carpi) Italija, 2. liga Carpi : Frosinone 0:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Gregor Bajde (Novara) Italija, 2. liga Cittadella : Novara 3:1 V igro je vstopil v 74. minuti.
Rene Mihelič (Hapoel Ra'anana) Izrael, 1. liga Hapoel Ra'anana : Maccabi Tel Aviv 0:3 Igral vso tekmo.
Nejc Pečnik (Omiya Ardija) Japonska, 1. liga Omiya Ardija : Kawasaki Frontale, 3:2 Ni igral, bil je na klopi.
Branko Ilić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Tokyo : Urawa Reds 1:3 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Tokyo : Urawa Reds 1:3 Igral vso tekmo.
Roki Štraus (Yokohama) Japonska, 2. liga Yokohama : Kyoto Sanga 2:0 Ni igral, bil je na klopi.
Dejan Djermanović (Zetsyju) Kazahstan, 1. liga Zhetsyju : Šahtar Karagandi 1:2 V 87. minuti se je vpisal med strelce in povedel Zhetsyju v vodstvo, a je nato njegov klub v zadnji minuti prejel dva gola.
Vito Plut (Birkirkara) Malta, 1. liga Silema Wanderers : Birkirkara 2:1  
Žiga Kastrevec (St. Andrews) Malta, 1. liga Hamrun Spartans : St. Andrews 3:1  
Martin Milec (Roda JC) Nizozemska, 1. liga Roda JC : Heerenveen 0:3 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Köln : Freiburg 3:0 Ni igral zaradi poškodbe.
Nik Omladič (Eintracht Braunschweig) Nemčija, 2. liga Eintracht Braunschweig : Sandhausen 2:1 Igral vso tekmo.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Bochum : Nürnberg 5:4 Igral vso tekmo.
Tim Matavž (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Bochum : Nürnberg 5:4 Igral vso tekmo.
Zlatko Dedič (Paderborn) Nemčija, 3. liga Rot-Weiss Erfurt : Paderborn 1:3 Ni igral, bil je na klopi.
Denis Popović (Wisla Krakov) Poljska, 1. liga Wisla Krakov : Piast Gliwice 1:0 Igral vso tekmo.
Boban Jović (Wisla Krakov) Poljska, 1. liga Wisla Krakov : Piast Gliwice 1:0 Igral vso tekmo.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Wisla Krakov : Piast Gliwice 1:0 Igral vso tekmo.
Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Wisla Krakov : Piast Gliwice 1:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Alen Ploj (Bytovia Bytow) Poljska, 2. liga Gornik Zabrze : Bytovia Bytow 0:0 Ni igral
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Kluczbork : Olimpia Grudziadz 3:1 Igral je 58 minut, nato pa zapustil igrišče zaradi rdečega kartona.
Ažbe Jug (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Rio Ave : Sporting Lizbona 3:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Ivica Guberac (Himki) Rusija, 2. liga Himki - Dinamo Moskva, odpovedana tekma  
Gregor Balažic (Partizan Beograd) Srbija, 1. liga Partizan : Crvena zvezda 1:0 Igral je vso tekmo.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, pokal Gunzwil : Lugano 1:4 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Andraž Šporar (Basel) Švica, pokal Zug : Basel 0:1 Igral je vso tekmo.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, pokal Bellinzona : Zürich 0:2 Igral je vso tekmo.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, pokal Iliria : Schaffhausen 1:4 V igro je vstopil v 90. minuti.
Matic Fink (Rizespor) Turčija, 1. liga Galatasaray : Rizespor 2:0 Ni igral, bil je na klopi.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Karabükspor : Antalyaspor 3:2 Branil je vso tekmo.
Dejan Lazarević (Karabükspor) Turčija, 1. liga Karabükspor : Antalyaspor 3:2 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Rajko Rotman (Istanbul Basaksehir) Turčija, 1. liga Gaziantepspor : Istanbul 0:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

 

Ne spreglejte