Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 7. 2018,
10.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Natisni članek

navijači Triglav Mura Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 24. 7. 2018, 10.00

5 let, 9 mesecev

Navijači Mure ob vrnitvi v prvo ligo

"Za Muro se ne navija, za Muro se živi" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

NK Mura | Foto Mario Horvat/Sportida

Foto: Mario Horvat/Sportida

V Prekmurju so na vrnitev v slovensko nogometno elito čakali kar pet let, zato so po več kot 1.800 dneh gledalci z navdušenjem pospremili prvo tekmo prekmurskega kluba v Prvi ligi Telekom Slovenije. V prvem krogu se je na Fazaneriji zbralo 2.300 gledalcev, ki so pospremili remi Mure in Triglava (1:1).

Štiriinštirideset odstotkov vseh gledalcev, ki so si ogledali tekme prvega kroga, se je zbralo v Prekmurju. Mura je v prvi ligi nazadnje nastopila 26. maja 2013, ko so črno-beli na Fazaneriji gostili Domžale. Nad vrnitvijo v prvo ligo je bil navdušen tudi predsednik NŠ Mura Robert Kuzmič. "Mura je velik klub. Prekmurje je nogometni okoliš in ta okoliš si prvoligaša zagotovo zasluži," je pred prvo tekmo dejal Kuzmič.

Muro je v najkakovostnejše slovensko nogometno tekmovanje pripeljalo novo vodstvo, ki deluje v okviru realnih ciljev. "Zagotovo je cilj obstanek v prvi ligi. Želimo si postati stabilen prvoligaš. Trudili se bomo po strokovni plati zagotoviti kakovostno igro, da bodo gledalci uživali," je o načrtih kluba dejal predsednik NŠ Mure.

Sportal Starejša navijačica Mure, ki vam bo zagotovo segla do srca #video

Fazanerija najbolj obiskan štadion v prvem krogu

Na Fazaneriji se je v prvem krogu zbralo 2.300 ljudi, kar je daleč največji obisk prvega kroga. V Velenju, ki je po obisku v prvem krogu na drugem mestu, se je zbralo več kot tisoč ljudi manj. "Za Muro se ne navija, za Muro se živi," je bil pred začetkom obračuna med Muro in Triglavom jasen eden od prekmurskih navijačev.  

"Za Muro se ne navija, za Muro se živi," so glasno poudarjali navijači prekmurskega kluba. | Foto: Mario Horvat/Sportida "Za Muro se ne navija, za Muro se živi," so glasno poudarjali navijači prekmurskega kluba. Foto: Mario Horvat/Sportida

Nad podporo v prvem krogu pa je bil navdušen tudi trener Mure Ante Šimundža. "Imamo 12. igralca na tribunah. Vsi so tu z dušo in srcem," je dejal trener Mure. Nad norijo v Prekmurju pa ni ostal hladen tudi trener Triglava Dejan Dončić. "Pričakovali smo tako vzdušje in smo se na to tudi poskušali pripraviti," je pred tekmo dejal strateg Kranjčanov.

V Prekmurju zadovoljni z remijem

Na Fazaneriji je najbolj završalo v 22. minuti igre, ko je Mura povedla po avtogolu Kristjana Arha Česna. Veselje sicer ni trajalo dolgo, saj je tri minute pozneje izenačil Tom Žurga. Ob neodločenem rezultatu je bilo nekaj več obžalovanja na strani Prekmurcev, ki so dvakrat zatresli okvir vrat. "Imeli smo malo več zrelih priložnosti, boljši smo bili v drugem polčasu. Kljub temu smo z debijem zadovoljni," je srečanje pospremil Šimundža. Muro v drugem krogu čaka težko gostovanje pri Mariboru, Triglav bo gostil Aluminij.

Mura Triglav PLTS
Sportal Mura se je vrnila v prvo ligo in remizirala #video

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu 

 

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS v vsakem krogu spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na Planet TV in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.
Ne spreglejte