Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
23. 11. 2012,
11.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aleš Mejač NK Maribor NK Maribor Panathinaikos

Petek, 23. 11. 2012, 11.44

8 let

Mejač: Težko je, ko moraš biti boljši od nasprotnika in tudi sodnikov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Maribora so se sprijaznili z izpadom iz Evrope, pa tudi s tem, da je Panathinaikosu pot do zmage izdatno olajšal glavni sodnik tekme v Atenah.

Ob koncu prvega polčasa tekme v Atenah, ki so jo Mariborčani izgubili z 0:1, je Francoz Laurent Duhamel začel z darili v korist Grkov, ko je zaradi drugega rumenega kartona v vsega nekaj minutah izključil Aleša Mejača. ''Izključitev je bila prav gotovo prestroga. Žoga je priletela v mojo roko, sploh je nisem videl. Nisem mogel umakniti roke,'' je po tekmi povedal branilec Maribora. ''Nismo mogli proti temu, kar so pokazali francoski sodniki. Težko se je na taki ravni boriti proti takšnim dejavnikom, na katere ne moreš vplivati,'' je še povedal in dodal: ''Mogoče je res tudi to, da nismo bili na pravi ravni. Nismo bili tako dobri, kot smo bili letos na preostalih evropskih tekmah.'' Zagotovo pa je bil na pravi ravni vratar Jasmin Handanović, ki je blestel med vratnicama Maribora in slovenskega prvaka rešil pred višjim porazom. Če vijoličasti ne bi izgubili, bi bil nesporno junak tekme. ''Sodniki nam gotovo niso šli na roko. Sodnik je sodil v korist domačinov, a tudi to je nogomet. Ko manjša ekipa pride v goste h takemu velikanu, kaj drugega ne moreš pričakovati. Če želiš priti do pozitivnega izida, moraš biti boljši od sodnikov in tudi nasprotnikov,'' je povedal izkušeni vratar.

Želijo končati z zmago

S sodniki se po tekmi ni preveč ubadal Martin Milec, ki se je v tej sezoni uveljavil v začetni enajsterici Maribora in izkoristil odsotnost nekaterih nogometašev. Tudi v Atenah je dobil priložnost za igro od prve minute in jo dobro izkoristil. ''Zdi se, da nam manjka nekaj izkušenj. Na domačem igrišču nas sicer ponesejo navijači, v gosteh pa je drugače,'' je povedal bočni branilec, ki lahko igra tudi v zvezni vrsti, in nadaljeval: ''Videlo se je, da je bil Panathinaikos danes povsem druga ekipa, kot je bil v Mariboru. Grki so bili dosti bolj agresivni in kompaktni. Boljši so bili tudi v napadu. Tako je tudi z nami, ko igramo pred domačimi navijači.'' Vso tekmo je seveda igral tudi Aleš Mertelj. Spet je bil eden izmed nosilcev igre gostov, v sodnikovem podaljšku pa poskrbel tudi za izjemno podajo v noge Roberta Berića, ki pa je ta žal ni izkoristil. Ostalo je pri porazu in koncu evropske zgodbe Maribora za to sezono. ''Sanj je konec, res je. Nas pa še vedno čaka še ena evropska preizkušnja. Igramo doma proti Laziu. Tekma ne bo odločala o ničemer, bomo pa poskušali zmagati in uspešno zaključiti evropsko sezono. To je zdaj naš motiv. To je naša želja,'' je tekmo proti Rimljanom, ki bo v Ljudskem vrtu čez dva tedna, napovedal slovenski reprezentant.

Ne spreglejte