Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
19. 7. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

1

Natisni članek

Valon Ahmedi NK Maribor NK Maribor

Sreda, 19. 7. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Valon Ahmedi

Makedonec, od katerega si Zlatko Zahović obeta veliko

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

1

Valon Ahmedi | Foto YouTube

Foto: YouTube

Valon Ahmedi utegne biti največja okrepitev nogometnih prvakov iz Maribora, čeprav ni eden izmed dveh novincev, ki ju je Zlatko Zahović poleti pripeljal v Ljudski vrt.

Povratna tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov med Mariborom in Zrinjskim se bo v Ljudskem vrtu začela danes ob 20.15. Glavni sodnik tekme bo Norvežan Ola Hobber Nielsen.

Ob odhodih Milivoja Novakovića, Dareta Vršiča, Rodriga Defendija in tudi Sintayeha Sallalicha so se mariborski navijači spraševali, koga bo namesto njih Zlatko Zahović pripeljal v Maribor. Športni direktor ni vlekel velikih potez. V Ljudski vrt sta prišla znanec s slovenskih prvoligaških zelenic, 23-letni branilec Jean-Claude Billong iz Rudarja Velenja, in dve leti starejši napadalec Jasmin Mešanović iz skromne bosanske premier lige.

Toda morda največjo okrepitev bi Maribor lahko dočakal s polletno zakasnitvijo. To utegne postati nogometaš, ki je ekipo Darka Milaniča okrepil že v začetku leta, a potem v drugi polovici prejšnje sezone zaradi težje poškodbe ni mogel pokazati, česa je zmožen. Če gre soditi po tem, kako igra v zadnjem času, veliko.

V novem igralnem sistemu Maribora se je odlično znašel

V Maribor je prišel iz Celja. | Foto: Vid Ponikvar V Maribor je prišel iz Celja. Foto: Vid Ponikvar Valon Ahmedi, v Makedoniji rojeni mladi albanski reprezentant je tisti, od katerega utegnejo Mariborčani imeti veliko. Na igrišču in pozneje tudi v klubski blagajni.

Z 21 leti se zdi ta tehnično dovršeni napadalno usmerjeni vezist kot nalašč za bogato prodajo v letu, dveh. A pot do tja je še dolga.

Pred tem nogometašem, ki je v novem igralnem sistemu 4-2-3-1 trenerja Maribora svoje mesto našel takoj za napadalcem, je kljub dobremu začetku še veliko treningov, še veliko tekem, da bo prišel tja, kamor si najbrž tudi sam želi.

Priložnost za prvi gol v dresu Maribora

Prva že kar danes, ko bo Maribor z njim v postavi na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov gostil Zrinjski. V Mostarju so Mariborčani zmagali z 2:1. Zdaj ne bodo preračunljivi in želijo to ponoviti še enkrat.

"Čaka nas zelo pomembna tekma. V rokah imamo vse, v Maribor smo pripotovali z dobrim rezultatom. Komaj čakamo, da se začne. Imamo mlado ekipo, a tudi kar nekaj izkušenj. Predvsem si želimo igrati dober, atraktiven nogomet," je na novinarski konferenci dan pred tekmo povedal Ahmedi, ki je v Maribor prišel iz Celja, kjer je v sezoni in pol na 41 tekmah dosegel šest golov.

V Mariboru na prvega še čaka. Do zdaj je v vijoličastem dresu zbral vsega osem nastopov.


Valon Ahmedi pred začetkom sezone:


Nogometaš, ki govori kar sedem jezikov

Morda prvenec dočaka prav danes. Če bi ga dosegel, bi ga veselo proslavil z zanj najboljšimi navijači v Sloveniji. "Vemo, da imamo najboljše navijače. Skupaj z njimi nam bo uspelo. Ne samo na tej tekmi, ampak tudi pozneje," je optimist nogometaš, ki je pravi poliglot. Govori namreč kar sedem jezikov.

Ob albanščini brezhibno govori tudi angleščino, italijanščino in nemščino. Sporazumeva se lahko tudi v makedonskem, srbohrvaškem in po novem tudi slovenskem jeziku. To zdaj seveda ni pomembno. Bolj sta ga v teh dneh zanimala Maribor in Zrinjski.

V Slovenijo, v Celje, je prišel iz Italije pred skoraj tremi leti. | Foto: Vid Ponikvar V Slovenijo, v Celje, je prišel iz Italije pred skoraj tremi leti. Foto: Vid Ponikvar

"Jutri nas ne glede na vse čaka težka tekma. Pričakujemo, da bo Zrinjski igral zelo napadalno, a na koncu je jasno, da je vse v naših rokah. Če bomo igrali tako, kot znamo, bomo napredovali. Želimo spet zmagati. Če se da, bi radi zabili čim več golov na vsaki tekmi," je še povedal nogometaš, ki na hrbtni strani dresa nosi številko 7.

"Ne more nam spodrsniti. Ne pred domačimi navijači, ne ob tako dobri ekipi in vzdušju, kot ga imamo," je še povedal eden izmed vidnejši član novega, mlajšega vala nogometašev Maribora.

Ne spreglejte