Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
18. 7. 2017,
15.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,33

1

Natisni članek

Darko Milanič NK Maribor NK Maribor

Torek, 18. 7. 2017, 15.37

6 let, 7 mesecev

Maribor pred povratno tekmo z Zrinjskim

Mariborčani se bodo obnašali, kot da se v Mostarju ni zgodilo nič #video

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,33

1

Zlatko Zahović Darko Milanič | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Maribora so danes opravili še zadnji trening pred jutrišnjo povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, na kateri bodo v Ljudskem vrtu branili prednost pred Zrinjskim (2:1). Še pred tem so prvaki spregovorili na novinarski konferenci. "Gremo v tekmo, kot da bi bila prva. Po zmago in napredovanje," sporoča trener Darko Milanič.

Povratna tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov med Mariborom in Zrinjskim se bo v Ljudskem vrtu začela v sredo ob 20.15. Glavni sodnik tekme bo Norvežan Ola Hobber Nielsen.

Za Mariborčani je sijajen teden. Najprej so na prvi tekmi sezone in hkrati evropskem uvodu v Mostarju zmagali z 2:1 ter si priigrali veliko prednost pred povratno tekmo proti Zrinjskemu. Potem se jim je na petkovem žrebu tretjega kroga kvalifikacij v Nyonu nasmehnila sreča, namenila jim je zmagovalca para, ki ga tvorita prvak Islandije in Ferskih otokov. V soboto so z odliko, z zmago z 1:0 nad Aluminijem, začeli še novo prvenstveno sezono, v kateri branijo naslov.

"Takoj po prvenstveni tekmi proti Aluminiju smo usmerili misli v zelo pomembno tekmo, ki je pred nami. Pripravljali smo se tako, kot se pripravljamo pred vsemi evropskimi tekmami. Naš glavni cilj je, da napredujemo, želimo pa pokazati tudi dobro igro. Želim si ravnovesja med napadom in obrambo. Rad bi, da bi zadevali in ohranjali mrežo nedotaknjeno. Že takoj po prvi tekmi sem rekel, da bomo na povratni igrali, kot da prve sploh ni bilo. Tako se bomo tudi postavili na igrišču," je povedal Darko Milanič, ki ima že ogromno izkušenj z nastopanjem v Evropi, zato je pravi naslov za oceno vzdušja, ki vlada v njegovem moštvu.

Kakšno je stanje v garderobi?

Marko Šuler bo pripravljen. | Foto: Grega Valančič/Sportida Marko Šuler bo pripravljen. Foto: Grega Valančič/Sportida Nogometaši Maribora so po današnjem dopoldanskem treningu odšli v karanteno, kjer bodo v miru počakali na jutrišnjo tekmo. Na zadnjem treningu je z ekipo treniral tudi Marko Šuler, ki je zaradi poškodbe na tekmi v Mostarju izpustil uvodni prvenstveni krog. Nekdanji dolgoletni reprezentant Slovenije bo za tekmo očitno pripravljen.

Še vedno je poškodovan vezist Damjan Bohar, ki zagotovo ne bo igral. Podobno velja tudi za Blaža Vrhovca, ki zaradi rdečega kartona na prvi tekmi tokrat nima pravice nastopa.

Kako bo poskrbljeno za varnost?

Ne boji se, saj so fantje lačni uspeha

"Fantje so zbrani in pripravljeni na nov evropski izziv. Ne bojim se, da bi bili zaradi dobrega izida z mislimi že pri naslednjem tekmecu, nikakor ne. Imamo nekaj fantov z ogromno evropskimi izkušnjami ter kar nekaj takih, ki jih nimajo in morajo biti lačni uspehov. Prepričan sem, da se bodo potrudili in zgrabili priložnost. Napredovati moramo, ne da bi se obremenjevali z žrebom in tem, kaj nas v primeru napredovanja čaka v prihodnjem krogu. Želimo biti razigrani, kombinatorni in narediti vse, da bomo igrali lepo," pravi mariborski strateg, ki je po dobrem začetku sezone dobre volje.

"Na uvodu v novo sezone smo v svoje rezervoarje natočili precej samozaupanja. Fantje so na obeh tekmah v novi sezoni odigrali zelo dobro in samozavestno. Prepričani so o svoji kakovosti. Dajejo občutek, da vedo, kaj hočejo. Dobra je tudi energija, ki smo jo v soboto s tribun začutili na prvi domači tekmi," je zadovoljen 49-letni trener, ki je bil z Mariborom že petkrat državni prvak.

Pri Mariboru so prepričani, da se bodo po koncu tekme veselili napredovanja. | Foto: Grega Valančič/Sportida Pri Mariboru so prepričani, da se bodo po koncu tekme veselili napredovanja. Foto: Grega Valančič/Sportida

Morajo poskrbeti, da bo Zrinjski razmišljal tudi o obrambi

"Zrinjski bo zagotovo pritisnil, a dvomim, da bo lahko napadal od prve do zadnje minute. To se bo dogajalo v različnih fazah igre. Mislim, da nas ne more presenetiti, saj je že na prvi tekmi igral tako, kot smo verjeli, da bo. Moramo poskušati ohraniti nedotaknjeno mrežo, a hkrati poskrbeti tudi za to, da se bo moral nasprotnik braniti. Moramo napadati, skušati zadeti in seveda tudi zmagati," je za konec še povedal trener, ki je Maribor do zdaj že dvakrat (v sezonah 2011/12 in 2012/13) popeljal do skupinskega dela lige Europa.

Če bo preskočil Zrinjski, bo Primorec na klopi štajerskega nogometnega ponosa zelo blizu tega, da to ponovi še tretjič. Če bo namreč slovenski prvak preskočil tekmeca v tretjem krogu, si bo že zagotovil mesto v tem tekmovanju. Seveda pa bi lahko dosegel še več. Z zmago v play-offu za ligo prvakov bi lahko še tretjič v zgodovini v Slovenijo pripeljal elitno evropsko klubsko tekmovanje. Tam je trener Maribora že bil, a v vlogi nogometaša graškega Sturma. Kot trener na tak podvig še čaka.

Zlatko Zahović bo kmalu potrkal na njegova vrata

Milanič, ki je najuspešnejši trener v zgodovini Maribora, je bil njegov trener med letoma 2008 in 2013. V Ljudski vrt se je vrnil marca lani, pogodbo s slovenskim prvakom pa ima do konca te sezone. Športni direktor Zlatko Zahović, s katerim sta dobro sodelovala tudi v času igranja za slovensko reprezentanco, je z njegovim delom zelo zadovoljen. Po pisanju Ekipe naj bi Primorcu pod nos kmalu pomolil novo, petletno pogodbo.

Ne spreglejte