Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 7. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Zrinjski Mostar Blaž Slišković

Torek, 18. 7. 2017, 4.00

6 let, 7 mesecev

Nogometaši Zrinjskega že včeraj pripotovali v Slovenijo

Verjamejo v čudež v Mariboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Zrinjski Mostar, NK Maribor | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Zrinjskega so v Maribor, kjer jih jutri čaka povratna tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, pripotovali že včeraj. "Verjamemo v preobrat," sporočajo prvaki iz Bosne in Hercegovine, ki po petkovem žrebu tretjega kroga kvalifikacij še bolj obžalujejo razplet prve tekme. V Ljudskem vrtu bodo poskušali nadoknaditi zaostanek s tekme v Mostarju.

Še drugič po letu 2014 so se nogometaši Zrinjskega podali na pot v Maribor na povratno tekmo kvalifikacij za ligo prvakov. Še drugič so v Slovenijo pripotovali z upanjem, da bodo napredovali.

Prvič, ko je Maribor potem celo poskrbel za velik uspeh in se pod vodstvom Anteja Šimundže prebil v najmočnejšo nogometno ligo na svetu, jim ni uspelo. Tokrat jim bo še težje. Medtem ko so pred tremi leti na prvi tekmi pred domačimi navijači remizirali brez zadetkov, je njihova tokratna popotnica veliko slabša.

Pred domačimi navijači so izgubili z 1:2, kar po petkovem žrebu, ki je boljšemu iz para z Mariborom in Zrinjskim v tretjem krogu namenil prvaka Islandije oziroma Ferskih otokov (Vikingur in FH sta na prvi tekmi remizirala z 1:1), še bolj obžalujejo.

Obeta se dober obisk

Koliko gledalcev bo prišlo v Ljudski vrt? | Foto: Koliko gledalcev bo prišlo v Ljudski vrt? Potem ko so nogometaši Maribora v novo sezono vstopili z odliko, najprej so zmagali v Mostarju proti Zrinjskemu, potem so v soboto odpravili še Aluminij na prvenstvenem štartu pred domačimi navijači v Ljudskem vrtu, se jutri na mariborskem štadionu obeta dober obisk.

Iz kluba sporočajo, da gredo vstopnice odlično v prodajo in prav lahko se zgodi, da se bo zbralo lepo število gledalcev.

Lani jih je bilo na prvi evropski tekmi proti bolgarskemu Levskemu približno sedem tisoč, pred dvema letoma proti Astani kar 10.500 in pred tremi leti proti tokratnemu nasprotniku Zrinjskemu šest tisoč. Koliko jih bo tokrat?

Žreb je bil le sol na rane

Blaž Slišković je optimist. | Foto: Reuters Blaž Slišković je optimist. Foto: Reuters "Ko sem slišal, kdo je naš mogoči nasprotnik v naslednjem kvalifikacijskem krogu, mi je šele postalo žal zaradi priložnosti, ki smo jo na prvi tekmi proti Mariboru izpustili iz rok. Če bi napredovali, bi bili favoriti in bi lahko prišli do velikega uspeha. Škoda, res škoda. Petkov žreb je le še poskrbel za dodatno sol na naše rane," je pred odhodom na več kot 600 kilometrov dolgo pot do Maribora povedal Blaž Slišković.

"Ampak tako pač je in na to moramo pozabiti. Pred nami je tekma, v katero vstopamo z vero v napredovanje. Pred nami je še 90 minut težkega boja. Igralci kljub bolečemu porazu na prvi tekmi niso potonili. V tem tednu smo delali dobro, vse je bilo na visoki ravni, zato sem optimist," je še povedal trener Zrinjskega, ki je za razliko od Maribora, ta je novo prvenstveno sezono začel z zmago nad Aluminijem z 1:0, pretekli konec tedna počival, saj se v Bosni in Hercegovini prvenstvo še ni začelo.

Osip v moštvu po tekmi v Mariboru?

Po tekmi v Mariboru naj bi sledil osip v moštvu Zrinjskega, pravijo tamkajšnji novinarji, ki pišejo o tem, da sta blizu odhoda v tujino dva pomembna člana Sliškovićeve ekipe. Odšla naj bi izkušeni 27-letni branilec Matija Katanec in štiri leta mlajši vratar Kenan Pirić.

Na pot v Maribor je trener Zrinjskega sicer popeljal 20 nogometašev. Poleg prej omenjenih dveh so v Slovenijo prišli še Krešimir Bandić, Marin Galić, Mario Barić, Neven Laštro, Slobodan Jakovljević, Pero Stojkić, Semir Pezer, Marijan Ćavar, Marko Perišić, Toni Jović, Miloš Filipović, Ognjen Todorović, Tonči Kukoč, Salko Jazvin, Nemanja Bilbija, Saša Kajkut, Nardin Mulahusejnović in Nermin Hajdarević.

Bo Matija Katanec v Mariboru odigral zadnjo tekmo v dresu Zrinjskega? | Foto: Vid Ponikvar Bo Matija Katanec v Mariboru odigral zadnjo tekmo v dresu Zrinjskega? Foto: Vid Ponikvar

Ne prihajajo na izlet

"V Maribor ne prihajamo na izlet, ampak z željo odigrati dobro tekmo in poskušati nadigrati domačina. Verjamemo v veliko presenečenje. Maribor je zelo dobro moštvo, zato nam ne bo lahko. Čaka nas zelo zahtevna naloga, saj moramo zabiti vsaj dva gola za napredovanje, kar proti tako dobri in izkušeni ekipi seveda ni tako pogosto, toda prepričani smo, da nam lahko uspe. Verjamemo v čudež," je povedal legendarni nekdanji nogometaš Veleža, splitskega Hajduka in tudi Marseilla, ki se je na klop Zrinjskega še drugič usedel marca letos – njegov trener je bil že med letoma 2005 in 2007.

Pred jutrišnjo tekmo bo trener Zrinjskega v družbi enega izmed nogometašev danes zvečer nastopil še na novinarski konferenci, potem sledi trening in nato odštevanje ur do začetka tekme, na kateri bodo Mostarčani skušali pripraviti pravcati športni podvig. Če gre verjeti njihovim besedam, so bele zastave pustili doma.

Ne spreglejte