Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 10. 2016,
22.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

8

Natisni članek

legionarji Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl Boštjan Cesar Josip Iličić Roman Bezjak Valter Birsa Aljaž Struna Rene Krhin Benjamin Verbič nogomet

Ponedeljek, 17. 10. 2016, 22.26

6 let, 6 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Nik Omladič velik junak Eintrachta Braunschweiga, ki še kar zmaguje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

8

Nastope slovenskih reprezentantov v zadnjem krogu evropskih nogometnih ligah je v ponedeljek zvečer zaključil Nik Omladič, ki je bil velik junak zmage Eintrachta Braunschweiga. Ta je na dobri poti, da se po treh letih čakanja vrne v nemško nogometno elito.

Matjaž Kek je z Rijeko na Hrvaškem še povišal prednost na vrhu prvenstvene razpredelnice. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matjaž Kek je z Rijeko na Hrvaškem še povišal prednost na vrhu prvenstvene razpredelnice. Foto: Žiga Zupan/Sportida

V nedeljo je Rijeka pred domačimi navijači v derbiju 12. kroga prve hrvaške nogometne lige do tega kroga drugouvrščeni Osijek premagala s 3:0 in prišla do četrte zaporedne zmage.

Matjaž Kek je tako zabeležil četrto zaporedno prvenstveno zmago, po kateri ima pred najbližjim zasledovalcem, to je po novem branilec naslova Dinamo iz Zagreba, šest točk naskoka.

Nekdanji selektor Slovenije v tej sezoni v prvenstvu sploh še ne pozna poraza. Zabeležil je deset zmag in dva remija.

Uspešen je bil tudi Slovenec na klopi splitskega Hajduka Marijan Pušnik, ki je v nedeljo v mestnem derbiju premagal Split z 2:1. Po prvem delu ni kazalo dobro, Split je vodil, a je Hajduk v zadnjem delu tekme dosegel dva gola in prišel do treh točk, s katerimi je na tretjem mestu ujel Osijek.


Morda vas iz rubrike nogomet na Siol.net zanima še:


Jan Oblak je bil premagan prvič po skoraj mesecu dni, a je vseeno zadovoljen. | Foto: Reuters Jan Oblak je bil premagan prvič po skoraj mesecu dni, a je vseeno zadovoljen. Foto: Reuters

Slovenski reprezentanti:

Vratarji:

Jan Oblak: Prvič po skoraj enem mesecu (derbiju proti Barceloni 21. septembra) je bil premagan. Od takrat, ko je njegovo mrežo zatresel Hrvat Ivan Rakitić, je v vratih Atletica in vmes tudi slovenske reprezentance – do 18. minute sobotne tekme španskega prvenstva proti Granadi, ko ga je z mojstrskim strelom premagal nekdanji nogometaš Barcelone Isaac Cuenca – nepremagan prebil kar 517 minut.

Zadetka v svoji mreži kljub vsemu ni obžaloval. Madridčani so pred domačimi navijači zmagali s 7:1 in ostajajo na vrhu lestvice.

Vid Belec: V reprezentanci seveda ne brani, podobno velja tudi za Carpi, pri katerem v tej sezoni povečini sedi na klopi. Tako je bilo tudi v soboto, ko je Carpi v 9. krogu italijanske druge lige doma z 2:0 odpravil Latino. Sedel je na klopi za rezerve.

Jan Koprivec: Z Anorthosisom je v 7. krogu ciprskega prvenstva v soboto gostoval pri Omoniji iz Nikozije in izgubil z 0:2. Branil je vso tekmo.

Branilci:

Nastop Boštjana Cesarja je vprašljiv.  | Foto: Guliverimage/Getty Images Nastop Boštjana Cesarja je vprašljiv. Foto: Guliverimage/Getty Images Bojan Jokić: V dresu Slovenije je junaško odigral vseh 180 minut na tekmah proti Slovaški in Angliji. Na drugi tekmi si je tudi zlomil prst, a to niti ni najpomembneje v luči njegovega klubskega statusa, saj za Villarreal v tej sezoni ni odigral še niti minute.

Njegovi soigralci, ki so po osmih krogih španskega prvenstva še neporaženi in so na visokem petem mestu, so brez njegove pomoči zmagali tudi v nedeljo. Visoko so odpravili Celto.

Boštjan Cesar: Chievo, ki je po sedmih krogih prve italijanske lige na visokem petem mestu, je v nedeljo gostil Milan in izgubil, a na tej tekmi verjetno ni mogel računati na pomoč kapetana Slovenije, ki si je na tekmi poškodoval mišico.

Miha Mevlja: V 10. krogu elitne ruske lige je v soboto s soigralci izgubil z 0:1 v gosteh pri moskovskem Spartaku. Igral je od prve do zadnje minute.

Miral Samardžić: S Henan Jianyjem je v 27. prvenstvenem krogu v nedeljo gostoval pri Shanghai Shenhui in remiziral z 2:2, a ni dobil priložnosti za igro. Vso tekmo je presedel na klopi za rezervne nogometaše.

Nejc Skubic: Konyaspor je v 7. krogu prve turške lige v nedeljo remiziral z 1:1 pri vodilnem Istanbul Basaksehirju. Slovenski branilec je igral vso tekmo in prejel rumeni karton.

Dejan Trajkovski: V 9. krogu nizozemske prve lige je s Twentejem v nedeljo doma z 2:2 remiziral proti ekipi PEC Zwolle. Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.

Aljaž Struna: Branilec, ki je dobro izkoristil priložnost v reprezentančnem dresu na tekmah proti Slovaški in Angliji, je v drugi italijanski ligi v soboto pri zmagi Carpija v 9. krogu z 2:0 proti Latini igral vseh 90 minut.

Boban Jović: Povratnik v reprezentanco je z Wislo iz Krakova v 12. krogu prve poljske lige v nedeljo gostoval pri Lechu Poznanu in remiziral z 1:1. Igral je od prve do zadnje minute.

Takole je Nik Omladič proslavil gol v mreži nekdanjega nemškega prvaka Kaiserslauterna. | Foto: Guliverimage/Getty Images Takole je Nik Omladič proslavil gol v mreži nekdanjega nemškega prvaka Kaiserslauterna. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vezisti:

Kevin Kampl: Reprezentant, ki je pred kratkim razburkal slovensko športno javnost, potem ko je, takšna je bila vsaj uradna razlaga, odpovedal udejstvovanje na zadnji reprezentančni akciji, čeprav je pred tem za klub odigral vseh 90 minut, je tudi tokrat nastopil. Sodeloval je pri sobotnem porazu Bayerja v prvi nemški ligi proti Werderju v Bremnu z 1:2 in bil med najboljšimi na igrišču.

Po oceni portala Whoscored.com, ki statistično analizira nastope nogometašev v najboljših evropskih ligah, je bil celo najboljši pri Bayerju in drugi najboljši posameznik tekme. K temu je pripomogla tudi podaja za gol njegove ekipe.

Josip Iličić: Fiorentina je v nedeljo v italijanskem prvenstvu remizirala z 0:0 proti Atalanti pred domačimi navijači. Morda bi bilo drugače, če bi lahko računala na Iličića, a je ta na tekmah proti Slovaški in Angliji v dresu Slovenije staknil poškodbo, zato ga tokrat ni bilo na klopi. Po informacijah, ki prihajajo z Apeninskega polotoka, poškodba ni hujše narave, zato naj bi se kmalu vrnil na nogometne zelenice.

Takole je neubranljivo zadel Valter Birsa. | Foto: Guliverimage/Getty Images Takole je neubranljivo zadel Valter Birsa. Foto: Guliverimage/Getty Images Valter Birsa: S Chievom je v nedeljo zvečer v 8. krogu italijanskega prvenstva gostil sedemkratnega evropskega prvaka Milan. Klub, katerega barve je branil med letoma 2013 in 2014.

S soigralci je sicer izgubil z 1:3, a se izkazal z evrogolom v 76. minuti, njegovim tretjim prvenstvenim v tej sezoni, ko je neubranljivo zadel s prostega strela z 20 metrov. Igral je od prve do zadnje minute.

Rene Krhin: Pri junaških predstavah na tekmah proti Slovaški in Angliji se je očitno poškodoval. Pri novem porazu Granade, ki je v prvi španski ligi prikovana na dno, ni sodeloval. Ni ga bilo niti na klopi njegove ekipe, ki je z 1:7 izgubila v gosteh pri Oblakovem Atleticu.

Jasmin Kurtić: Pri nedeljskem remiju brez zadetkov v italijanskem prvenstvu v gosteh pri Fiorentini svojega prijatelja Iličića je za Atalanto igral 68 minut.

Benjamin Verbič: Vodilni Köbenhavn je v prvi danski ligi v soboto spet zmagal, doma je z 2:0 odpravil Silkeborg. Tokrat brez pomoči mladega slovenskega reprezentanta, ki je sedel na klopi in ni dobil priložnosti za igro.

Matic Črnic: Z vodilno Rijeko je v derbiju hrvaške lige s 3:0 premagal do tega kroga drugouvrščeni Osijek. Na igrišče je vstopil v 79. minuti, ko je bil na semaforju že izpisan končni izid.

Nik Omladič: Povratnik v izbrano vrsto, ki je na tekmi proti Angliji igral v zadnjih minutah, je bil velik junak ponedeljkove zmage Eintrachta Braunschweiga nad štirikratnim nemškim prvakom (nazadnje je lovoriko osvojil leta 1998) Kaiserslauternom. V 18. minuti je zabil edini gol na tekmi, ki se je končala z zmago domačih z 1:0.

Nekdanji nogometaš Olimpije, ki je igral vso tekmo, je tako že na začetku sezone postavil nov strelski rekord, odkar je januarja 2015 prišel v Nemčijo. V prvi polovici sezone je zabil en gol, v drugi sezoni prav tako, zdaj je že pri dveh.

Navijači njegovega kluba norijo od navdušenja. Po sedmih zmagah na devetih prvenstvenih tekmah je Eintracht prednost na vrhu lestvice povišal na štiri točke.

Slovenski napadalec Roman Bezjak tudi po tekmi v Mainzu čaka na prvi gol v dresu Darmstadta, h kateremu je prišel poleti. | Foto: Guliverimage/Getty Images Slovenski napadalec Roman Bezjak tudi po tekmi v Mainzu čaka na prvi gol v dresu Darmstadta, h kateremu je prišel poleti. Foto: Guliverimage/Getty Images

Napadalca:

Robert Berić: Tokratno reprezentančno akcijo je v zadnjem hipu odpovedal zaradi poškodbe, zaradi katere ga ni bilo v moštvu Saint Etienna, ki je v nedeljo v prvi francoski ligi pred domačimi navijači remiziral proti Dijonu z 1:1.

Roman Bezjak: Korošec tudi po šesti odigrani tekmi čaka na prvenec v nemški prvi ligi. V nedeljo je z Darmstadtom izgubil z 1:2 v gosteh pri Mainzu. Na igrišču je bil okroglo uro.

Na seznamu so nogometaši, ki jih je selektor Srečko Katanec vpoklical za zadnji tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški (1:0) in Angliji (0:0).


Morda vas iz preostalih rubrik na Siol.net zanima še:


Preostali nogometaši:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Goran Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga Huddersfield Town : Sheffield Wednesday 0:1 Ni ga bilo niti na klopi.
Timi Max Elšnik (Derby County) Anglija, 2. liga Derby County : Leeds United 1:0 Ni ga bilo niti na klopi.
Haris Vučkić (Bradford) Anglija, 3. liga Oxford United : Bradford 1:0 Sedel je na klopi.
Tadej Trdina (Wolfsberger) Avstrija, 1. liga Wolfsberger : Red Bull Salzburg 2:2 Ni ga bilo niti na klopi.
Rajko Rep (LASK Linz) Avstrija, 2. liga Wacker Innsbruck : LASK Linz 2:1 V igro je vstopil v 51. minuti.
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Wacker Innsbruck : LASK Linz 2:1 Odigral je vso tekmo in v 55. minuti dosegel zadetek.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Mechelen : Oostende 2:3 Sedel je na klopi.
Stefan Smiljanić (Metalleghe Jajce) BiH, 1. liga Metalleghe Jajce : Čelik Zenica 1:1 Ni igral.
David Poljanec (Karmiotissa) Ciper, 1. liga Anagennisi Deryneia : Karmiotissa 0:1 Igral je vso tekmo.
Filip Valenčič (PS Kemi) Finska, 1. liga Inter : Kemi 0:0 Odigral je 74 minut.
Denis Petrić (Angers) Francija, 1. liga Bastia :  Angers 1:2 Sedel je na klopi.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Slaven Belupo : Dinamo 0:1 Ni igral.
Dalibor Stevanović (Slaven Belupo) Hrvaška, 1. liga Slaven Belupo : Dinamo 0:1 Ni kandidiral za tekmo.
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 1. liga Palermo : Torino 1:4 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Samir Handanović (Inter Milano) Italija, 1. liga Inter : Cagliari 1:2 Igral je vso tekmo in v 86. minuti dosegel avtogol.
Luka Krajnc (Sampdoria) Italija, 1. liga Pescara : Sampdoria 1:1 Sedel je na klopi.
Armin Bačinović (Ternana) Italija, 2. liga Trapani : Ternana 2:2 Igral je vso tekmo.
Gregor Bajde (Novara) Italija, 2. liga Pro Vercelli : Novara 2:1 Sedel je na klopi.
Rene Mihelič (Hapoel Ra'anana) Izrael, 1. liga Ta konec tedna ne bo igral nobene tekme.  
Nejc Pečnik (Omiya Ardija) Japonska, 1. liga Ta konec tedna ne bo igral nobene tekme.  
Branko Ilić (Urawa Reds) Japonska, ligaški pokal, finale Gamba Osaka : Urawa Reds 5:6 po 11-m (1:1) Ni kandidiral za srečanje.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, ligaški pokal, finale Gamba Osaka : Urawa Reds 5:6 po 11-m (1:1) V igro vstopil v 70. minuti in bil natančen pri izvajanju kazenskih strelov. 
Roki Štraus (Yokohama) Japonska, 2. liga Mito Hollyhock : Yokohama 1:1 Ni ga bilo niti na klopi.
Dejan Djermanović (Zetsyju) Kazahstan, 1. liga, liga za obstanek Zetsyju : Taraz 0:0 Igral je 90 minut.
Vito Plut (Birkirkara) Malta, 1. liga Birkirkara : Balzan 3:0 Igral je ter v 19. minuti zadel za 1:0, v 45. pa postavil končni izid.
Žiga Kastrevec (St. Andrews) Malta, 1. liga St. Andrews : Pembroke 4:1 Igral je in v 50. minuti zadel za 3:1.
Martin Milec (Roda JC) Nizozemska, 1. liga Excelsior : Roda 0:1 Ni ga bilo niti na klopi.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Köln : Ingolstadt 2:1 Ni kandidiral za tekmo.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Karlsruher : Nürnberg 0:3 Igral je vso tekmo.
Tim Matavž (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Karlsruher : Nürnberg 0:3 Igral je vso tekmo in v 86. minuti postavil končni izid.
Zlatko Dedić (Paderborn) Nemčija, 3. liga Sonnenhof Großaspach : Paderborn 2:3 Dosegel je dva zadetka. V polno je zadel v 31. in 58. minuti.
Denis Popović (Wisla Krakov) Poljska, 1. liga Lech Poznan : Wisla Krakov 1:1 Igral je 88 minut.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Ruch Chorzow 2:1 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Ruch Chorzow 2:1 Igral je od 77. minute.
Alen Ploj (Bytovia Bytow) Poljska, 2. liga Bytovia Bytow : Wigry Suwalki 1:1 Sedel je na klopi.
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Olimpia Grudziadz : Chrobry Glogow 2:1 Ni igral.
Ažbe Jug (Sporting Lizbona) Portugalska, pokal Famalicao : Sporting 0:1 Ni kandidiral za nastop.
Ivica Guberac (Himki) Rusija, 2. liga Himki : Spartak Nalčik 2:0 Igral je vso tekmo.
Gregor Balažic (Partizan Beograd) Srbija, 1. liga Voždovac : Partizan 1:3 Igral je vso tekmo.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Lugano : Young Boys 0:0 Igral je od 86. minute.
Andraž Šporar (Basel) Švica, 1. liga Basel : Luzern 3:0 Ni ga bilo niti na klopi.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 2. liga Zürich : Le Mont 1:1 Igral je vso tekmo in v 49. minuti postavil končni izid.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Schaffhausen : Servette 1:2 Igral je 90 minut.
Matic Fink (Rizespor) Turčija, 1. liga Antalyaspor : Rizespor 1:1 Ni ga bilo niti na klopi.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Antalyaspor : Rizespor 1:1 Sedel je na klopi.
Dejan Lazarević (Karabükspor) Turčija, 1. liga Adanaspor : Karabükspor 1:2 Ni ga bilo niti na klopi.
Rajko Rotman (Istanbul Basaksehir) Turčija, 1. liga Istanbul Basaksehir : Konyaspor 1:1 Ni ga bilo niti na klopi.
Ne spreglejte