Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
15. 7. 2016,
1.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Darko Milanič Ljupko Petrović NK Maribor NK Maribor

Petek, 15. 7. 2016, 1.26

6 let, 7 mesecev

Trenerja po tekmi Maribor : Levski Sofija

Legendarni trener Bolgarov ni mogel prehvaliti Maribora

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

"Lahko smo zadovoljni, čeprav vse ni bilo tako, kot smo si želeli," je po remiju brez zadetkov v Ljudskem vrtu po prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo Europa proti sofijskemu Levskemu povedal trener Maribora Darko Milanič.

"Videl sem moštvo, ki je bilo malo pod stresom," je po tekmi priznal trener Maribora Darko Milanič. | Foto: "Videl sem moštvo, ki je bilo malo pod stresom," je po tekmi priznal trener Maribora Darko Milanič.

"Za nami je zelo težka tekma, na kateri je bil na drugi strani zelo dober nasprotnik. Želeli smo igrati hitro, da bi žoga potovala, a nam to največkrat ni uspelo. Branili smo se dobro, a napadali nismo tako, kot smo si želeli. Videl sem moštvo, ki je bilo malce pod stresom. Mislil sem, da bo trajalo 15, 20 minut, a je žal veliko dlje. Kljub temu smo lahko zadovoljni, imamo aktiven rezultat," je po tekmi, v kateri so si mariborski nogometaši ob koncu prislužili tudi nekaj žvižgov s tribun – sam sicer trdi, da jih ni slišal –, povedal domači trener Darko Milanič, ki je že ob polčasu opravil dve menjavi.

Poziv navijačem, ekipa potrebuje čas

Kaj sta po tekmi tuhtala z Zlatkom Zahovićem? | Foto: Kaj sta po tekmi tuhtala z Zlatkom Zahovićem? Na klop sta odšla Blaž Vrhovec in Sintayehu Sallalich, na igrišče sta prišla Gregor Bajde in Dare Vršič. "Želel sem doseči hitrejši pretok žoge," je mariborski strateg pojasnil nenavadno odločitev in v nadaljevanju nekaj besed namenil možnostim njegove ekipe za preboj v nadaljnji krog. "Možnosti so enake, kot so bile pred prvo tekmo. Ostajamo v igri. Zdaj se vidi, da je morda celo bolje, da smo prvo tekmo igrali doma. Zdaj je jasno, da je bila takšna tekma za to ekipo morda še prevelik zalogaj. Verjamem, da bomo iz tekme v tekmo rasli in bomo boljši," je pojasnil.

"Verjamem, da Levski v Sofiji ne bo brezglavo napadel, saj ve, da smo mi močni v protinapadih. Danes je bila tekma odprta samo v zadnjih desetih minutah, ko je bilo več prostora," je dodal in za konec nekaj besed namenil še navijačem.

"Ta ekipa potrebuje nekaj časa in potrpljenja. Izbrali smo takšno strategijo, s katero se bodo morali navijači sprijazniti. Prepričan sem, da bodo skozi čas zadovoljni s tem, kar bomo kazali. Potrebujemo čas. To je jasno," je izjavo namenil uspehov vajenim mariborskim navijačem.

"Čestitke obema ekipama za športno predstavo. Oboji bi lahko zmagali," je povedal Ljupko Petrović. | Foto: "Čestitke obema ekipama za športno predstavo. Oboji bi lahko zmagali," je povedal Ljupko Petrović.

To, kar dela Maribor, je čudež

Še pred njim je pred novinarje pred tekmo sedel trener Levskega. "Čestitke obema ekipama za športno predstavo. Oboji bi lahko zadeli in zmagali, morda smo bili mi zmagi celo bližje, a na koncu gledalci niso videli zadetkov. Obe ekipi imata aktiven rezultat. Še vedno so možnosti za napredovanje enake," je povedal legendarni Ljupko Petrović, ki je beograjsko Crveno zvezdo leta 1991 popeljal do evropskega naslova.

V nadaljevanju je nekaj besed hvale namenil Mariboru in slovenskemu nogometu. "Slovenski nogomet spremljam že nekaj časa in moram priznati, da je dober. Predvsem Maribor navdušuje z rezultati, ki jih dosega v Evropi. Preseneča in nase opozarja Evropo že nekaj časa. Igrati trikrat v skupinskem delu lige Europa in enkrat v ligi prvakov je za ekipo, ki prihaja iz tako majhnega mesta, čudež. Žreb nam je namenil morda celo najtežjega nasprotnika," najboljšega slovenskega kluba vseh časov ni mogel prehvaliti izkušeni srbski strokovnjak.

Ne spreglejte