Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 10. 2023,
11.18

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

Natisni članek

Erling Haaland Lionel Messi Lionel Messi Ballon d'Or zlata žoga Lothar Matthäus

Torek, 31. 10. 2023, 11.18

6 mesecev

Po podelitvi zlate žoge 2023

Legendarni Nemec ogorčen: Messi najboljši? To je farsa.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98
Lothar Matthäus | Lothar Matthäus je prepričan, da bi moral zlato žogo prejeti Erling Haaland. | Foto Guliverimage

Lothar Matthäus je prepričan, da bi moral zlato žogo prejeti Erling Haaland.

Foto: Guliverimage

Po izboru dobitnika zlate žoge, prestižno priznanje je že osmič prejel Lionel Messi, ni manjkalo kritikov, ki so trdili, da bi si nagrado zaslužil kdo drug. To je jasno in glasno izpostavil tudi nekdanji nemški zvezdnik Lothar Mätthaus, ki je prepričan, da bi moralo priznanje končati v rokah strelskega kralja Erlinga Haalanda.

Lionel Messi
Sportal Messi: Vse najboljše, Diego. To nagrado delim tudi s tabo

Legendarni Nemec Lothar Matthäus je bil svojčas najboljši nogometaš na svetu. Zlato žogo je prejel leta 1990, ko je reprezentanci pomagal do svetovnega naslova. Dobra štiri desetletja pozneje je podobno usodo doživel Lionel Messi. Že osmič, kar je nov svetovni rekord, je prejel najprestižnejšo individualno nagrado v svetu nogometa, novinarje, ki so opravili glasovanje v izboru najboljšega, pa je najbolj prepričal s predstavami na lanskem SP v Katarju.

Matthäus: V zadnjih 12 mesecih je bil najboljši Haaland

Erling Haaland je v točkovanju za dobitnika zlate žoge osvojil drugo mesto, prejel pa nagrado Gerda Müllerja za najboljšega strelca. | Foto: Reuters Erling Haaland je v točkovanju za dobitnika zlate žoge osvojil drugo mesto, prejel pa nagrado Gerda Müllerja za najboljšega strelca. Foto: Reuters Če pa vprašate Matthäusa, ki ohranja stik z nogometom kot strokovni komentator Sky Sport, bi moral nagrado prejeti nekdo drug. "Messi je nezasluženo osvojil zlato žogo. To samo dokazuje, da svetovno prvenstvo velja več kot vse drugo. Zame je v zadnjih 12 mesecih najboljši nogomet pokazal Haaland. Z Manchester Cityjem je osvojil vse pomembne lovorike in podiral strelske rekorde," ga je očaral 23-letni Norvežan, ki je v prejšnji sezoni s Cityjem osvojil trojno krono, v celotni sezoni pa dosegel neverjetnih 52 zadetkov.

"Zame je bil Haaland najboljši. Ta izbor je farsa, pa čeprav obožujem Messija," je prepričan, da si 36-letni Argentinec ni zaslužil priznanja, saj bi morali upoštevali celotno obdobje sezone 2022/23, na pa zgolj dogajanja na svetovnem prvenstvu.

Tako so se leta 2011 na podelitvi zlate žoge družili Škot Sir Alex Ferguson, Nemec Lohtar Matthäus, Brazilec Ronaldo (zgornja vrsta), Brazilec Daniel Alves, takratni dobitnik zlate žoge in zvezdnik Barcelone Lionel Messi, legendarni brazilski as Pele, njegov rojak Neymar in kolumbijska pevka Shakira. | Foto: Guliverimage Tako so se leta 2011 na podelitvi zlate žoge družili Škot Sir Alex Ferguson, Nemec Lohtar Matthäus, Brazilec Ronaldo (zgornja vrsta), Brazilec Daniel Alves, takratni dobitnik zlate žoge in zvezdnik Barcelone Lionel Messi, legendarni brazilski as Pele, njegov rojak Neymar in kolumbijska pevka Shakira. Foto: Guliverimage

Lionel Messi
Sportal Brez presenečenja, zlata žoga še osmič Messiju

Messi: To je moja zadnja zlata žoga

Lionel Messi, ki brani barve Interja iz Miamija, že dolgo ne razmišlja več o zlatih žogah. | Foto: Reuters Lionel Messi, ki brani barve Interja iz Miamija, že dolgo ne razmišlja več o zlatih žogah. Foto: Reuters Kako pa je o zadnji lovoriki razmišljal Lionel Messi? V intervjuju za francoski športni dnevnik L'Equipe je poudaril, da je to njegova zadnja osvojena zlata žoga.

"Že nekaj časa je minilo, odkar sem nehal razmišljati o zlati žogi. Že v preteklosti je nisem čutil kot prioriteto, še manj pa jo zdaj, ko sem dosegel vse v karieri in sem v življenju odprl drugo poglavje. Mislim, da je to moja zadnja zlata žoga. Sem pa lahko srečen, da sem v karieri dosegel vse, kar sem. Vesel sem, da sem prejel tako veliko zlatih žog," je dejal kapetan in rekorder argentinske izbrane vrste, ki želi z gavči prihodnje leto ubraniti južnoameriški naslov, o tem, ali bi lahko branil barve domovine tudi na SP 2026, kjer bi nato skušal ubraniti naslov prvaka, pa v Parizu ni želel odgovarjati.

Lothar Matthäus je z elfom leta 1990 v finalu SP premagal Argentino. | Foto: Guliverimage/Getty Images Lothar Matthäus je z elfom leta 1990 v finalu SP premagal Argentino. Foto: Guliverimage/Getty Images

Zanimivo je, da je Argentina lani postala svetovni prvak prvič po letu 1986, ko je v finalu svetovnega prvenstva v Mehiki premagala ZR Nemčijo, za katero je takrat igral prav Matthäus. Legendarni nogometaš Bayerna in Interja se je gavčem maščeval štiri leta pozneje, ko je Argentino z Diegom Armandom Maradono premagal v finalu SP 1990 v Italiji.

Lionel Messi
Sportal Kruto spoznanje za Ronalda, Francoz sporoča: Ne verjemite govoricam o Messiju
Ne spreglejte