Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
13.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 13.48

8 let

Koprčani v zadnji minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Interblocka in Kopra so se v 14. krogu Prve Lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1).

Ljubljančani so na domačem igrišču občutili nepopustljivost letos žilavega Kopra, ki je večino tekme moral odigrati z igralcem manj, saj je bil že v 23. minuti izključen Božičič, a kljub temu ob koncu tekme prišel do tretjega zaporednega remija. Gostitelji pa so bili vse do zadnje tretjine tekme precej neprepričljivi, nato pa so prek Čoraliča dvakrat ugnali gostujočega vratarja Hasiča. A - kot že rečeno - niti to ni bilo dovolj za kaj več kot točko. Koprčani so tako še vedno na četrtem, medtem ko je Interblock vsaj začasno na petem mestu prvenstvene lestvice.

Koprčani so tudi v Ljubljani potrdili, da so letos precej neugodno moštvo za tekmece v slovenski ligi. V Šiški so tekmo dobro začeli, v deseti minuti pa je Volaš z glavo prvič poskusil in meril za las previsoko. Že v 11. minuti pa so izbranci Vlada Badžima povedli, ko je Božičič s prostega strela podal v kazenski prostor, tam je bil spet najvišji Volaš, ki je tokrat matiral Rozmana v vratih Interblocka.

Gostitelji si resne priložnosti niso pripravili, več so jih imeli gosti (v 28. minuti je na primer z 18 metrov malce zgrešil Mejač), ki pa so v 23. minuti ostali brez Božičiča. Slednji si je namreč prislužil rdeč karton. Šele v zaključku prvega polčasa so Ljubljančani vendarle pritisnili proti koprskim vratom, a več kot poskusa Rodiča, ki je meril mimo gola, in Grabusa, čigar strel s petih metrov je Hasič obranil, si niso pripravili.

Številčna prednost gostiteljem ni pomagala niti v začetku drugega polčasa. Še več, vsaj v prvem delu nadaljevanja so bili "kanarčki" celo nevarnejši tekmec, med drugim je že v 47. minuti za malo zgrešil cilj Mejač. Domačini so odgovorili s poskusoma Rakoviča in Geriča, toda obakrat je bil na pravem mestu Hasič. Medtem ko so Koprčani znova vršili pritisk, pa so domači izenačili. Rakovič je v 73. minuti prodrl in nato lepo podal do Čoraliča, ki je žogo zabil pod prečko.

Izenačujoči zadetek je gostiteljem dal krila, gostom pa je ob igralcu manj očitno malce ponagajala tudi nezbranost v obrambi. Vse skupaj je tako še enkrat izkoristil "joker" Dragana Skočića Čoralič, ki je v 77. minuti potisnil žogo v prazno mrežo po lepi akciji Rodiča in Rakoviča. Toda Primorci se niso predali. Tako je že v tretji minuti sodnikovega podaljška Ibeji podal v kazenski prostor do Rajčeviča, ki je z glavo Kopru prinesel želeno točko.

Ne spreglejte