Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
26. 9. 2016,
12.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

italijansko prvenstvo Gianluigi Donnarumma Vincenzo Montella AC Milan Fiorentina Josip Iličić

Ponedeljek, 26. 9. 2016, 12.21

6 let, 7 mesecev

Josip Iličić zgrešil v deveto

Konec sanjskega niza Slovenca v serie A

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Josip Iličić | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je v nedeljo zapravil najlepšo priložnost na srečanju 6. kroga italijanskega prvenstva med Fiorentino in Milanom, ki se je končalo brez zadetkov (0:0). Z bele točke je zadel vratnico in prvič, odkar nastopa v serie A, zapravil kazenski strel.

Navijači Fiorentine so v nedeljo zvečer zaman čakali na zadetek. Na srečanju z Milanom, ki je še tretjič zapored zadržal mrežo nedotaknjeno, kar se mu ni pripetilo vse od maja 2013, so dočakali nekaj zrelih priložnosti, najlepšo pa je zapravil Slovenec. Sodnik je na polovici prvega dela po prekršku nad Špancem Borjo Valerom dosodil najstrožjo kazen.

Josip Iličić je skušal mladoletnega vratarja Milana Gianluigija Donnarummo premagati s strelom v njegov levi spodnji kot, a se je uštel. Tokrat sreča ni bila zaveznica 28-letnega Gorenjca, ki je zadel vratnico. Po vodi je splavala priložnost za vodstvo, Iličić pa je prekinil sanjski niz natančnih izvajanj 11-metrovk, s katerimi si je v prejšnji sezoni izklesal status nezgrešljivega.

Milan rešil svojo kožo v Firencah

Italijanski reprezentant Gianluigi Donnarumma se lahko pohvali s tem, da je edini vratar, proti kateremu je Iličić zapravil strel z bele točke. | Foto: Guliverimage/Getty Images Italijanski reprezentant Gianluigi Donnarumma se lahko pohvali s tem, da je edini vratar, proti kateremu je Iličić zapravil strel z bele točke. Foto: Guliverimage/Getty Images V sezoni 2015/16 je izvajal kar sedem kazenskih strelov in se vselej veselil zadetka. Premagoval je tudi vratarje takšnega kova, kot sta njegov rojak Samir Handanović (Inter) in neuničljivi Gianluigi Buffon (Juventus). Ker je Jojo izkoristil tudi 11-metrovko v sezoni 2014/15, je v nedeljsko srečanje z Milanom vstopil z nizom osmih zaporednih zadetkov z bele točke v serie A. Proti rdeče-črnim se ni izšlo.

Milan, ki ga vodi nekdanji trener Fiorentine Vincenzo Montella, je osvojil točko na vročem gostovanju, čeprav je na srečanju v Toskani le enkrat ustrelil v okvir vrat gostiteljev. Fiorentina je še četrtič zapored na domačem igrišču ohranila nedotaknjeno mrežo, manjkala pa je pika na i, zadetek za zmago, vredno tri točke, ki bi vijolice potisnila bližje vrhu razpredelnice.

Iličićeva smola razveselila Crudelija

Zapravljeni streli z 11 metrov so pogost pojav v svetu vrhunskega nogometa. Dogajajo se tudi najboljšim na svetu. Argentinec Lionel Messi ima z učinkovitostjo pri izvajanju kazenskih udarcev kronične težave, v zadnjih sezonah so se po zapravljenih 11-metrovkah za glavo držali tudi Cristiano Ronaldo, Luis Suarez, Neymar in preostali velemojstri.

Zdaj je to, kako je zapraviti največjo priložnost, kar jih ponuja nogometna igra, prvič, odkar nastopa v serie A, občutil tudi Iličić. Ko je zadel vratnico, je osrečil privržence Milana. Veselja ni skrival niti osiveli brkati vročekrvni navijač Tiziano Crudeli, ki je dvoboj spremljal v televizijskem studiu.

Še v Baku in Torino, nato pa selitev na Brdo pri Kranju

Iličić je v dresu Fiorentine zapravil le dva kazenska strela. V sezoni 2014/15 je bil neuspešen na tekmi lige Europa proti Sevilli, v nedeljo pa proti Milanu, italijanskemu velikanu, ki se je v preteklosti zanimal za slovenskega reprezentanta.

Kranjčana s Fiorentino pred reprezentančnim premorom, ko bo s Slovenijo v Stožicah pričakal Slovaško (8. oktober) in Anglijo (11. oktober), čakata še dve tekmi. V četrtek bo gostovala v Bakuju v evropski ligi pri Qarabagu, prihodnjo nedeljo pa še pri Torinu.

Ne spreglejte