Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
28. 8. 2016,
8.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Natisni članek

Gianluigi Buffon Giampiero Ventura AC Milan Gianluigi Donnarumma Italija

Nedelja, 28. 8. 2016, 8.00

6 let, 7 mesecev

Gianluigi Donnarumma

Čudežni deček Milana podira italijanske rekorde kot za stavo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38
Donnarumma | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nadarjeni vratar Milana Gianluigi Donnarumma je prejel prvi vpoklic za člansko italijansko reprezentanco. Star je komaj 17 let. V italijanski izbrani vrsti, ki se bo v začetku septembra pomerila s Francijo in Izraelom, ni bilo tako mladega reprezentanta že 105 let.

Pred najstnikom Gianluigijem Donnarummo, ki je na sobotnem gostovanju v Neaplju prejel kar štiri zadetke, je bleščeča prihodnost. V prejšnji sezoni je postavil rekord serie A in postal najmlajši igralec vseh časov. Prvi nastop za AC Milan je vpisal s 16 leti in osmimi meseci. Med vratnici ga je uvrstil tedanji trener rdeče-črnih Siniša Mihajlović.

Donnarumma se mu je prejšnji teden zahvalil na tekmi uvodnega kroga serie A med Milanom in Torinom (3:2), ki ga v tej sezoni vodi prav Srb Mihajlović. Pri rezultatu 3:2 v izdihljajih srečanja je ubranil strel z bele točke in zadržal vse tri točke na San Siru.

Ventura nasledil Conteja in vpoklical štiri novince

Donnarumma je prihodnost italijanskega nogometa. Zaupa mu tudi novopečeni selektor azzurrov Giampiero Ventura. Nekdanji trener Torina je po koncu EP 2016 na odgovornem položaju nasledil Antonia Conteja, ki se je preselil v London in prevzel vodenje Chelseaja.

Giampiero Ventura bo skušal Italijo popeljati na SP 2018 v Rusijo. | Foto: Reuters Giampiero Ventura bo skušal Italijo popeljati na SP 2018 v Rusijo. Foto: Reuters

Ventura se bo prvič v vlogi selektorja predstavil 1. septembra na prijateljski tekmi v Bariju med Italijo in evropskim podprvakom Francijo, na seznam kandidatov pa je uvrstil štiri novince. To so branilec Milana Alessio Romagnoli, napadalec Torina Andrea Belotti, napadalec Genoe Leonardo Pavoletti in že omenjeni čudežni deček AC Milana.

Buffon od Donnarumme starejši več kot 20 let

V italijanski reprezentanci ni bilo tako mladega nogometaša že 105 let. Leta 1911 je rekord postavil Rodolfo Gavinelli, ki je državni dres oblekel pri 16 letih, treh mesecih in osmih dneh. V zadnjih desetletjih je bil najmlajši italijanski reprezentant Giuseppe Bergomi. Legendarni branilec Interja je leta 1982 za izbrano vrsto debitiral z 18 leti.

Kapetan italijanske izbrane vrste Gianluigi Buffon želi vztrajati med vratnicama štirikratnih svetovnih prvakov. | Foto: Kapetan italijanske izbrane vrste Gianluigi Buffon želi vztrajati med vratnicama štirikratnih svetovnih prvakov.

Na evropskem prvenstvu v Franciji je bil prvi vratar Italije 38-letni kapetan Gianluigi Buffon, ki želi vztrajati v reprezentanci tudi v kvalifikacijah za SP 2018. Italija bo prvo tekmo odigrala 5. septembra, ko bo gostovala v Izraelu. Buffon, eden najboljših evropskih vratarjev vseh časov, je prvi nastop za domovino vpisal z 19 leti.

Na seznamu kandidatov je 15 igralcev, ki so zastopali italijanske barve na Euru v Franciji, po pozdravljeni poškodbi hrbta pa se je vrnil zvezdnik PSG Marco Verratti.

Seznam kandidatov za dvoboja s Francijo in Izraelom:

Vratarji: Gianluigi Buffon (Juventus), Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Federico Marchetti (Lazio).

Branilci: Luca Antonelli (AC Milan), Davide Astori (Fiorentina), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Mattia De Sciglio (AC Milan), Angelo Ogbonna (West Ham, Ang), Alessio Romagnoli (AC Milan), Daniele Rugani (Juventus).

Zvezni igralci: Federico Bernardeschi (Fiorentina), Giacomo Bonaventura (AC Milan), Antonio Candreva (Inter Milan), Daniele De Rossi (Roma), Alessandro Florenzi (Roma), Riccardo Montolivo (AC Milan), Marco Parolo (Lazio), Marco Verratti (Paris St. Germain, Fra).

Napadalci: Andrea Belotti (Torino), Eder (Inter Milan), Manolo Gabbiadini (Napoli), Ciro Immobile (Lazio), Leonardo Pavoletti (Genoa), Graziano Pelle (Shandong Luneng, Kit).

Ne spreglejte