Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
16. 11. 2017,
13.23

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

Alexandru Cretu Mitch Apau NK Olimpija NK Olimpija Ranko Stojić Igor Bišćan Prva liga Telekom Slovenije večni derbi Ljudski vrt NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 16. 11. 2017, 13.23

6 let, 5 mesecev

Alexandre Cretu

Klavrna usoda zadnjega junaka Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30
Alexandru Cretu Maribor Olimpija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so nazadnje v Ljudskem vrtu gostovali 15. aprila. Igral se je povratni dvoboj polfinala pokala Slovenije, zmaji pa so presenetili Maribor in si z remijem (1:1) zagotovili napredovanje v finale. Junak Olimpije je postal strelec Alexandre Cretu. Romun, ki je ogromno obetal, je v tej sezoni le še bleda senca domnevno velike okrepitve.

Večni derbi v okviru 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije se bo začel v petek ob 20.20.

Zadnji nogometaš Olimpije, ki se je v Ljudskem vrtu vpisal med strelce, v tej sezoni ne prekipeva od zadovoljstva. Romunski zvezni igralec Alexander Cretu je spomladi še spadal v skupino prvokategornikov.

Stojić ga je koval v zvezde, Bišćan mu namenja le drobtinice

Ranko Stojić je pričakoval, da se bo Romun izstrelil med največje zvezdnike 1. SNL. | Foto: Vid Ponikvar Ranko Stojić je pričakoval, da se bo Romun izstrelil med največje zvezdnike 1. SNL. Foto: Vid Ponikvar Nekdanji športni direktor zmajev Ranko Stojić se je zaletel z napovedjo, da je pripeljal tako kakovostnega igralca, ki bo dal misliti še selektorju Slovenije, saj bi ga rad videl med svojimi izbranci. Njegove besede se niso uresničile.

Ko je trenerski položaj prevzel Igor Bišćan, poletni prestopni rok pa poskrbel za prihod nekaterih novih zveznih igralcev, je status Cretuja močno izgubil na vrednosti. Romun je lahko v tej sezoni zadovoljen le z rezultati in igrami ljubljanskega kluba, s svojimi predstavami pa nikakor ne, saj sploh ne dobiva priložnosti za nastop.

Nekaj malega je nastopil v pokalu Slovenije, a v prejšnjem krogu, ko na drugi strani ni stal Maribor, ampak skromne Radomlje, nekaj drobtinic je dočakal še v prvenstvu.

Bišćan brez ovinkarjenja: Drugi so si zaslužili prednost

Igor Bišćan je pojasnil, zakaj Cretu ne kandidira za nastop za tekme Olimpije. Pričakovano ga ni bilo v kadru niti v soboto, ko je Olimpija premagala Maribor s 3:0. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Igor Bišćan je pojasnil, zakaj Cretu ne kandidira za nastop za tekme Olimpije. Pričakovano ga ni bilo v kadru niti v soboto, ko je Olimpija premagala Maribor s 3:0. Foto: Urban Urbanc/Sportida To pa je tudi vse. Pred novim večnim derbijem, prvim v Mariboru po že omenjeni polfinalni pokalni tekmi, v kateri je zeleno-bela srca z zadetkom ogrel Cretu, ga sploh ni na seznamu kandidatov. O tem je brez zadržkov in ovinkarjenja spregovoril njegov trener.

''Vsi veste, da Alexandre ne igra skoraj nič. Na nek način je izgubil svoje mesto v moštvu. Če sem iskren, so si nekateri drugi igralci po moji oceni zaslužiti prednost. Kar se tiče njegovega truda in pristopa na treningih, nimam nobenih pripomb. Je na visoki ravni, tako kot pri drugih, kar je zelo pohvalno za nekoga, ki igra v tujini in pričakuje veliko več od svojega statusa. Glede tega nimam ne gojim do njega nikakršnih zamer. Vlada podoben odnos kot sem ga imel do Arisa Zarifovića ali Denisa Klinarja, ki sta bila v določenem trenutku še bolj oddaljena od prve ekipe, a sta dokazala, da lahko izzivom odgovorita na najboljši možni način. Zato bi se lahko Alexandru v danem trenutku pojavil ne le na klopi, ampak tudi v ekipi. Kar se tiče fizične pripravljenosti, je v optimalni formi. Bomo videli, kako se bodo zadeve razvijale, kar se tiče danega trenutka, pa ni blizu ekipe,'' je hrvaški strateg Bišćan spregovoril o položaju, ki ne služi v čast 25-letnemu Romunu.

Podpisal se je na dres, ki ga je prejel presrečni Naj

Kdaj se bo Romun spet veselil z navijači Olimpije? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Kdaj se bo Romun spet veselil z navijači Olimpije? Foto: Žiga Zupan/Sportida V Ljubljano je prišel z velikimi pričakovanji, v poletnem prestopnem roku se je njegovo ime omenjalo v milijonskih prestopih, zanj se je zanimal zlasti zagrebški Dinamo, zdaj pa je že dalj časa na stranskem tiru v Olimpiji.

O tem, kako marljivo trenira in ohranja pripravljenost, je dokazal video prispevek klubske televizije o presenečenju, ki ga je doživel mladi navijači Naj.

V spremstvu očeta je v sredo obiskal štadion ŽAK v Spodnji Šiški, kjer so nogometaši Olimpije opravili predzadnji trening pred gostovanjem v Mariboru. Ko je prišel pred štadion, ga je z vrečko presenetil njegov ljubljenec Mitch Apau.

Kako je Mitch Apau presenetil mladega navijača Naja:

Nizozemec na tekmah ni videl transparenta, na katerem ga je prisrčni privrženec ljubljanskega kluba prosil za dres. V sodelovanju s klubom se je izpeljala akcija, v kateri Naj ni zadrževal čustev.

Desni bočni branilec Olimpije mu je podaril dres, nato pa se je na treningu družil z vsemi nogometaši, ki so se mu z veseljem podpisali na darilo. Med njimi je bil tudi Cretu, ki želi strokovnemu vodstvu Olimpije dokazati, kako si zasluži več priložnosti. Jutri je še ne bo dočakal. To je tudi dokaz, kako kakovostno moštvo ima na razpolago Bišćan.

Ne spreglejte