Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
1. 3. 2012,
9.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

David de Gea Manchester United Samir Handanović Hugo Lloris Asmir Begović Petr Čech Jan Oblak Jan Oblak

Četrtek, 1. 3. 2012, 9.56

6 let, 7 mesecev

Kdo bi lahko pri rdečih vragih zamenjal odličnega Davida de Geo?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pretekli teden smo lahko vseskozi brali novice o prihodnosti odličnega vratarja Davida de Gee, ki naj bi se po nekaterih zapisih že dogovoril z Realom, a resničnost je malce drugačna.

Prejšnji teden je bila najbolj glasna in odločna španska Marca, ki je v več novicah na tak ali drugačen način trdila, da se je David že odločil in bo v prihodnjih sezoni zagotovo član galaktikov, uradno pa so v taboru rdečih vragov povedali le to, da je mogoče vse in imajo v primeru odhoda v tej sezoni prvega moža Manchester Uniteda že seznam njegovih morebitnih zamenjav.

"Davida ne morem prisiliti, da podaljša pogodbo, a mislim, da ve, da ima vse, kar potrebuje, tukaj. To čuti vsak dan, za njim stojijo izjemni navijači. Če odide, bo to izgubil, v Realu mu ne bo tako lepo, a odločitev je povsem njegova," je po remiju z Arsenalom povedal trener rdečih vragov Louis van Gaal.

Manchester United je odličnemu Špancu, pogodba se mu izteče poleti leta 2016, že pred časom dal ponudbo, ki bi jo zavrnil le malokdo, a ta malokdo je, kot kaže, ravno de Gea, ki ga srce vleče nazaj v domovino. Rdeči vragi Špancu ponujajo kar 150 tisoč funtov (208 tisoč evrov) na teden, kar nanese skoraj 11 milijonov na leto. Zanimivo je, da so španski mediji poročali, da sta se 24-letni vratar in Real dogovorila za več kot še enkrat nižjo vsoto – pet milijonov evrov na leto.

"Sprašujete me stvari, na katere nimam odgovora. Dali smo mu dovolj lepo pogodbo, želimo, da ostane, a odločiti se mora sam," pravi nizozemski strateg, ki je nadaljeval: "Analiziral sem njegov položaj in ugotovil, da je fant Španec, je španski reprezentant, ki je resda še vedno za Ikerjem Casillasom. A zdaj ga hoče španski klub, in to ne katerikoli, ampak Real. Ima tudi špansko dekle, njegova družina prihaja na obisk enkrat na teden, morda enkrat na dva tedna, zato je zanj težko."

Komu verjeti?

Marca pravi, da je posel končan, van Gaal, da se mora odločiti , Guillem Balague, eden od bolje obveščenih delavcev na Sky Sportsu, meni, da še ni nič podpisanega, sam de Gea pa po tekmi z Arsenalom, kjer je staknil poškodbo stegenske mišice, tudi ni prav nič namignil, da je morebiti že odigral zadnjo tekmo na Old Traffordu, na Twitterju se je zahvalil vsem navijačem: "Hvala za podporo, ste naravnost neverjetni. Upam, da poškodba ni preresna."

Največkrat omenjajo trojček iz premier league

Ne glede na to, kaj se bo zgodilo, Louis van Gaal in njegovi sodelavci nočejo, da bi jih karkoli presenetilo, saj bodo, kot pravijo, v prihodnji sezoni napadali lovoriko na vseh frontah. "Imamo odlične skavte, zato že imamo seznam vratarjev, ki bi lahko zamenjali Davida v primeru črnega scenarija. Ničesar ne bomo prepuščali naključju," je še sklenil van Gaal, ki seveda ni govoril o konkretnih imenih, a s tem vsem novinarjem in medijskim hišam sveta dal možnost ugibanja in hitro nastal je seznam, na katerem sta tudi dva Slovenca.

Prvi favorit, da postane številka na Old Traffordu, če de Gea pomaha v slovo, je češki vratar Petr Čech, ki mu je Chelsea prižgal zeleno luč, da se začne pogajati z novimi delodajalci. A vprašanje je, ali je Jose Mourinho res tako neumen, da bi izpustil odličnega Čeha, ki je tudi v tej sezoni, čeprav ni veliko igral, dokazal, da ni nič slabši kot Thibaut Courtois.

Tukaj je tudi Tottenhamov Hugo Lloris, ki pa bi rdeče vrage stal vsaj toliko, če ne več, za kolikor bodo prodali de Geo. Predsednik Spursov Daniel Levy je trd pogajalec, zato je jasno, da bo treba Francoza močno preplačati. Dobra primera sta prestopa Luke Modrića in Garetha Bala v Real. Kot tretjega največjega favorita za menjavo Španca omenjajo vratarja Stoke Cityja in bosanskega reprezentanta Asmirja Begovića, lahko pa bi v čevlje rojaka stopil tudi izkušeni Victor Valdes.

Malo možnosti za Handanovića in Oblaka

Pred pravkar minulim koncem tedna se je na glas govorilo tudi o slovenski številki ena Samirju Handanoviću, ki pa je v soboto naredil katastrofalno napako na derbiju proti Juventusu in si s tem po mnogo zapisih zapravil morebiten prestop na Old Trafford. Zadnje zagotovo ni res, vratarji delajo napake, vedno jih bodo, tudi najboljšim se zgodijo, vseeno pa lahko iz teh novic razberemo, da najbrž slovenski vratar, ki sicer išče novega delodajalca, nikoli ni bil resno v igri za odhod v Manchester.

Po novi nedeljski novi dobri predstavi Jana Oblaka proti Realu se je na raznih forumih in socialnih omrežjih na seznamu znašlo tudi ime mladega Ljubljančana, a ugibanja v realnem življenju ne pomenijo veliko.

Kot kaže, res še ni nič odločeno, vseeno pa si pri Manchester Unitedu želijo, da bi se čim prej razrešile vse nejasnosti. Ne glede na to, kako se bo zadeva razpletla.

Ne spreglejte