Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
14. 10. 2016,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Darijan Matić NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor nogomet

Petek, 14. 10. 2016, 20.00

6 let, 6 mesecev

Kapetan Olimpije pred derbijem prepričan, da se bo izpisala sedmica

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Darijan Matić | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Težko pričakovani derbi med Olimpijo in Mariborom, ki bo na sporedu v soboto ob 20.30 v ljubljanskih Stožicah, je vse bližje. Kapetan zmajev Darijan Matić veliki obračun pričakuje dobro razpoložen, tako kot tudi vsi njegovi soigralci.

To gre pripisati predvsem lepi prednosti, ki so si jo Ljubljančani priigrali v prvih desetih krogih Prve lige Telekom Slovenije. "Zagotovo bo nam nekoliko lažje. Vsekakor je lažje priti na derbi s prednostjo, sploh če je ta več kot tri točke, v našem primeru je ta štiri. To je ena lepa razbremenitev in mislim, da bomo tudi zaradi tega lažje pokazali tisto, kar znamo in navdušili gledalce," je Matić hitro namignil, da Olimpijo zanimajo le tri točke, s čimer bi večnim tekmecem ušli že na ogromnih sedem točk.

"Taka morebitna prednost sicer še ne bi ničesar pomenila. Je pa lepše bežati za sedem kot zaostajati. Ekipa, ki zaostaja štiri točke, si spodrsljaja praktično ne sme privoščiti, zato mislim, da bo Maribor pod velikim pritiskom," je nadaljeval ljubljanski kapetan.

Dobro so pripravljeni na Maribor

Zagotovo se tudi pri Mariboru zavedajo, da jim morebitni neuspeh ne bo prinesel nič dobrega, zato bo prišel v Stožice z vsemi nabitimi puškami.

"Maribor bo v Ljubljani zagotovo skušal zmagati. V zadnjem času igra izjemno organizirano, v fazi obrambe se velikokrat brani tudi z 11 igralci, zelo pa so nevarni iz protinapadov. A mi poznamo njihove močne točke in smo se na njih res dobro pripravili," poudarja izkušeni 33-letni zvezni igralec, ki čeprav bo šlo za derbi, ne pričakuje kakšne dodatne grobosti s strani gostov.

Kdo bo zmagovalec sobotnega večnega derbija?

  • Olimpija.
    54,87 %
    152 glasov
  • Maribor.
    39,71 %
    110 glasov
  • Zmagovalca ne bo.
    5,42 %
    15 glasov
Oddanih 277 glasov

Umazane igre ne pričakuje

"Zagotovo derbiji v igralcih na obeh straneh prižgejo dodaten ogenj, zato v tako tekmo vsak štarta bolj agresivno. Bolj se napneš, po domače povedano. In ko je to tako, neke agresije ne občutiš, kakšne umazane igre pa ne pričakujem, saj se ti tako ali tako ne izplača, ker temu ponavadi sledi rdeč karton in nisi nič naredil," malce miri napetost pred derbijem, sklenil pa je v slogu, kot je tudi začel.

Po besedah kapetana Olimpije so lahko njihovi navijači zelo optimistični. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Po besedah kapetana Olimpije so lahko njihovi navijači zelo optimistični. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Prepričan sem, da bomo nadaljevali zmagoviti niz in številko šest spremenili v sedem, taka pa bo tudi prednost po tekmi pred Mariborom," je še sklenil kapetan Olimpije, ki je skupaj s soigralci zmagal na vseh šestih tekmah, na katerih jih je vodil trener Luka Elsner

Ne spreglejte