Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
16. 9. 2016,
11.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,90

4

Natisni članek

Aleksander Čeferin Brdo pri Kranju UEFA Nogometna zveza Slovenije

Petek, 16. 9. 2016, 11.57

6 let, 6 mesecev

Prvič doma kot predsednik Uefe: To je tudi zmaga Slovenije

Čeferin se (še) ni pozanimal o višini plače #video

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,90

4

"Moja zmaga je tudi zmaga Slovenije," je ob zahvaljevanju za podporo po vrnitvi v Slovenijo dejal novoizvoljeni predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin.

Video: kaj je ob vrnitvi v Slovenijo povedal Aleksander Čeferin?

Odvetnik Aleksander Čeferin je že večkrat stopil pred slovensko sedmo silo, tudi v novem nogometnem centru na Brdu pri Kranju. Tokrat pa se je prvič predstavil v vlogi predsednika Evropske nogometne zveze. Ob tem se je zahvalil za podporo in poudaril, da ga veseli pozitiven prizvok. "Dokazali smo, da lahko skupaj pripomoremo k izboljšanju klime v Sloveniji," je dejal Čeferin, ki se dobro zaveda pomembnosti položaja, ki ga je zasedel.

Ta prinaša tudi neskromno plačo, o kateri se je do zdaj le ugibalo. Novi predsednik vztraja, da je znesek neznanka tudi zanj. "Namenoma nisem želel spraševati, kakšno plačo je imel predhodnik, saj me je zanimal izziv. Tudi zdaj si ne bom sam določil višine plače. To bo storila posebna komisija," pravi Čeferin, ki se z izvolitvijo za prvega moža evropskega nogometa poslavlja od vloge predsednika NZS.

Aleksander Čeferin se je dan po tem, ko je prvič kot predsednik vodil seji IO Uefe vrnil v Slovenijo. A ne za dolgo. Kmalu se seli v Nyon. | Foto: STA , Aleksander Čeferin se je dan po tem, ko je prvič kot predsednik vodil seji IO Uefe vrnil v Slovenijo. A ne za dolgo. Kmalu se seli v Nyon. Foto: STA ,

Naslednika ne bo izbiral

Vidi kakšnega naslednika? "Novega predsednika ne bom postavil. Ne delam si utvar, da imam takšno moč. Ni pa mi vseeno, kdo bo novi predsednik. Ko bo prišel čas, bom povedal svoje. Na medijska namigovanja ne bom odgovarjal, saj so nekatera daleč od resnice. Želim, da zvezo prevzame nekdo, ki ima dovolj znanja, da NZS dvigne na še višjo raven," je odgovoril. Tudi o sodelavcih, ki bi jih rad iz Slovenije popeljal na sedež Uefe v Nyon, še ni hotel govoriti. 

S Katancem naj se pogovarja novi predsednik

Ob srečanju s slovensko sedmo silo se Čeferin ni izognil niti vprašanju o selektorju članske reprezentance Srečku Katancu. Ta ja namreč pred tedni namignil, da je njegovo delovanje tesno povezano prav s predsednikovo podporo. "Katanec ima veljavno pogodbo. Po izvolitvi me je poklical in mi čestital. To pa je tudi vse. O selektorski vlogi se nisva pogovarjala. Mislim, da se z njim o tem zdaj jaz ne bom pogovarjal," je odvrnil predsednik Uefe in poslavljajoči se predsednik NZS.

Prvi koraki

Vodenje NZS bo sprva enemu od podpredsednikov prepustil že na prvi seji izvršnega odbora. Že zdaj pa je zavihal rokave v novi vlogi. Med prvimi koraki bo predlog spremembe statuta Uefe. Čeferin želi omejiti število mandatov predsednika in članov izvršnega odbora, zavzel pa se bo tudi za reorganizacijo. Poudarja pomembnost ustanovitve posebnih oddelkov za ženski nogomet, varnosti in boja proti prirejanju rezultatov tekem.

Preberite še:

- Kdo je Aleksander Čeferin?
Predsednik Uefe od A do Ž
- Komentar Roka Viškoviča
Odzivi iz športnih krogov
Čeferinov nogometni imperij
Preigral je Slovenijo, zdaj gre med evropske tajkune in vplivneže
Kakšen šef Uefe bo Aleksander Čeferin?
V očeh odvetnika: Ne želite ga imeti za tekmeca

Ne spreglejte