Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
29. 10. 2016,
12.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

Josip Iličić slovenska nogometna reprezentanca Fiorentina serie A Leicester City Paulo Sousa Gheorghe Hagi

Sobota, 29. 10. 2016, 12.20

6 let, 7 mesecev

Leicester City snubi Slovenca

Josip Iličić želja angleškega prvaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53
Josip Iličić

Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić, ki se je izkazal na zadnjih reprezentančnih tekmah s Slovaško (1:0) in Anglijo (0:0), ostaja na seznamu želja angleškega prvaka Leicester Cityja. Če bi lisice dogovor s Fiorentino sklenile že v zimskem prestopnem roku, bi se Kranjčan spogledoval s krstnim nastopom v ligi prvakov.

Navijači Fiorentine so lahko v tej sezoni zadovoljni le z rezultati v evropski ligi. Vijolice so si v italijanskem prvenstvu privoščile nekaj spodrsljajev, ki so jih stale uvrstitev v zgornjo polovico razpredelnice. Privrženci nogometnega ponosa Firenc čakajo, da se strelsko prebudi 28-letni Josip Iličić, ki v tej sezoni še ni zadel v polno.

Prekinil je tudi niz nezgrešljivih izvajanj kazenskih strelov, s katerim je zaslovel v prejšnji sezoni. V osmih nastopih je statistiko podkrepil z dvema podajama, navijači pa pogrešajo zadetke.

Lisice so se za Gorenjca zanimale že lani

Leicester City vodi Italijan Claudio Ranieri, ki pozorno spremlja dogajanje v serie A. | Foto: Reuters Leicester City vodi Italijan Claudio Ranieri, ki pozorno spremlja dogajanje v serie A. Foto: Reuters Italijanski portal Calciomercato poroča o goreči nameri Leicester Cityja, da pripelje nekdanjega nogometaša Maribora in Palerma na Otok, pa tudi o nezadovoljstvu slovenskega zveznega igralca s trenutnimi predstavami v Toskani.

Angleškemu prvaku gre podobno kot Fiorentini v tej sezoni odlično v Evropi, v prvenstvu, kjer brani državni naslov, pa je na sredini razpredelnice.

Leicester se je za Iličića, ki mu pogodba s Fiorentino poteče poleti 2018, zanimal že lani. Če bi se kluba dogovorila za prestop v zimskem prestopnem roku, bi ob predpostavki, da bi angleški prvak zadržal odlično formo v ligi prvakov (tri zmage v uvodnih treh krogih), Kranjčana čakal krstni nastop v ligi prvakov. Vrednost Iličića je po podatkih strani Transfermarkt.de ocenjena na 15 milijonov evrov.

Iličićev naslednik je sin velikana evropskega nogometa

Trener Fiorentine Paulo Sousa se zaveda, da je Iličić na seznamu želja mnogih evropskih klubov in bi lahko v kratkem zamenjal okolje. Portugalec je v začetku meseca razkril, da bi ga lahko v ekipi nadomestil mladi Romun Ianis Hagi.

Josip Iličić je ob visoki zmagi Fiorentine na Sardiniji s 5:3 prispeval podajo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Josip Iličić je ob visoki zmagi Fiorentine na Sardiniji s 5:3 prispeval podajo. Foto: Guliverimage/Getty Images

Sin nekdanjega velikana evropskega nogometa Gheorgheja Hagija, ki na Slovenijo nima prijetnih spominov, saj je kot selektor doživel boleč izpad v dodatnih kvalifikacijah za SP 2002, je v dresu Fiorentine debitiral prejšnji teden. Takrat je v gosteh nadigrala Cagliari s 5:3. Zmage na Sardiniji nogometaši niso nadgradili z domačim uspehom proti Crotoneju. Dvoboj se je končal brez zmagovalca (1:1).

Fiorentino čaka danes ob 18. uri gostovanje pri Bologni, Iličić pa naj bi zaigral od prve minute.

Ne spreglejte