Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
18. 1. 2019,
15.11

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

1

Natisni članek

Haris Vučkić Twente

Petek, 18. 1. 2019, 15.11

5 let, 4 mesece

Po devetih mesecih je začel trenirati

Je kalvarije Harisa Vučkića naposled konec?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

1

Haris Vučkić | Haris Vučkić se po devetih mesecih počasi vrača v pogon. | Foto Getty Images

Haris Vučkić se po devetih mesecih počasi vrača v pogon.

Foto: Getty Images

Haris Vučkić, nekdanji slovenski reprezentant, za katerim je pri 26 letih že precej hudih poškodb, se je ta teden po devetih mesecih okrevanja po poškodbi kolena, vrnil na treninge nizozemskega drugoligaša Twenteja Enschedeja. Za igro naj bi bil nared marca.

Haris Vučkić je v Twente, ki je bil takrat še prvoligaš, prišel poleti 2017, ko je dokončno prekinil pogodbo z Newcastle Uniteda, katerega član je bil od leta 2009, in že na začetku sezone izpustil nekaj tekem zaradi težav z mišico. Potem je en mesec igral in se ustalil v začetni enajsterici Twenteja, nakar je moral izpustiti tri mesece zaradi natrgane tetive.

Ko se je v začetku leta 2018 vrnil na igrišče, je hitro prišel v formo in odigral osem prvenstvenih tekem v nizu. Na vseh je bil v začetni postavi, trikrat pa se je vpisal tudi med strelce.

Ko se je že zdelo, da je končno prišel v pravo tekmovalno formo, je sledilo najhujše. Marca si je potrgal kolenske vezi in jasno je bilo, da ga čaka dolgotrajno okrevanje. Žal še zdaleč ne prvo, s katerim se je moral soočiti. Skorajda eno leto je namreč počival v letih 2012 in 2013, na njegovi poti pa se je do zdaj zvrstila še kopica manjših poškodb, ki so ga zavrle na poti do uspeha.

Poškodbe zavrle zelo obetavno nogometno pot

S poškodbami ni imel sreče. | Foto: Getty Images S poškodbami ni imel sreče. Foto: Getty Images Pri 26 letih ima ta nogometaš, ki je v majici Slovenije pod vodstvom Slaviše Stojanovića debitiral daljnega februarja 2012, ko je bil star vsega 19 let, to pa je do zdaj tudi njegov edini nastop v članski reprezentanci, še dovolj časa za uspeh. Upajmo le, da bo imel v prihodnosti več sreče z zdravjem.

Vučkić, ki ima s Twentejem pogodbo do leta 2020, trenutno sicer še vadi individualno, a se je vrnil na treninge. Za igro naj bi bil nared marca.

Pri Twenteju, ki je trenutno na drugem mestu prvenstvene razpredelnice in se poteguje za povratek v elitno nizozemsko ligo, ga nestrpno pričakujejo.

Za sloviti Rangers iz Glasgowa je med februarjem in majem 2015 v 22 nastopih zabil 9 golov. | Foto: Getty Images Za sloviti Rangers iz Glasgowa je med februarjem in majem 2015 v 22 nastopih zabil 9 golov. Foto: Getty Images V prvi ligi s 15 leti, navijače Rangersa je navdušil v treh mesecih

Ta ofenzivni vezist, ki je v dresu Domžal v slovenski prvi ligi debitiral, ko je bil star vsega 15 let, je bil med letoma 2009 in 2017 član Newcastle Uniteda, člana angleške premier lige, a je v njegovem dresu v osmih letih zbral vsega 16 nastopov (zabil je tudi en gol). Priznani angleški klub s štadiona St. James Parka ga je v tem času posojal v številne klube.

Tako se lahko Vučkić pohvali, da je igral za Cardiff Cty, Rotherham, Wigan, Bradford in tudi Glasgow Rangers, pri katerem je v vsega treh mesecih navdušil do te mere, da se navijači najbolj trofejnega škotskega nogometnega kluba še danes pogosto spomnijo nanj.

Haris Vučkić na treningu Twenteja prvič po devetih mesecih:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⚽️🔴

A post shared by Haris Vučkić Official (@haris_vuckic) on

Preberite še:

Sportal Nesrečni Haris Vučkić je spet poškodovan
Sportal Haris Vučkić po osmih letih zapušča Newcastle in odhaja v Twente
Haris Vučkić
Sportal Nekoč največji slovenski up, zdaj razočarana sraka
Ne spreglejte