Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 6. 2017,
16.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Twente Dejan Trajkovski Haris Vučkić

Petek, 23. 6. 2017, 16.45

6 let, 7 mesecev

Haris Vučkić po osmih letih zapušča Newcastle in odhaja v Twente

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Nekdanji veliki up slovenskega nogometa Haris Vučkić je po izteku pogodbe z Newcastle Unitedom podpisal pogodbo z nizozemskim prvoligašem Twentejem.

Potem ko v drugi polovici prejšnje sezone za Newcastle United ni odigral niti minute, je Haris Vučkić postal prost nogometaš. Pogodba z uglednim klubom s St. James Parka je Domžalčanu potekla. Newcastle je zapustil po kar osmih letih, kolikor je minilo od leta 2009, ko so Angleži takrat velikega upa slovenskega nogometa pripeljali iz Domžal.

V vseh teh letih je za člansko ekipo Newcastle Uniteda, ki se je v prejšnji sezoni iz druge prebila v elitno angleško premier ligo, zbral vsega 19 nastopov in zabil en gol. Pri Newcastlu so ga posojali Cardiff Cityju, Bradford Cityju, Wiganu, Rotherham Unitedu in Glasgow Rangersu. Zdaj Otok prvič zapušča zares.

Pri nizozemskem prvoligašu Twenteju, katerega član je slovenski reprezentant Dejan Trajkovski, so namreč ponosno sporočili, da so s 24-letnim krilnim napadalcem podpisali triletno pogodbo in ga predstavili kot novo okrepitev.

Pri Newcastle Unitedu je v osmih letih dobil malo priložnosti. Zdaj želi dokazati, kaj in kdo je. | Foto: Guliverimage/Getty Images Pri Newcastle Unitedu je v osmih letih dobil malo priložnosti. Zdaj želi dokazati, kaj in kdo je. Foto: Guliverimage/Getty Images

V klubu je bil že marca

"Vesel sem, da sem prišel. V klubu sem bil že marca, ko sem opravil nekaj treningov s Twentejem in odigral tudi prijateljsko tekmo. Počutil sem se zelo dobro, zato sem zelo zadovoljen, da sem postal njegov član. To je nov korak na moji nogometni poti. Še vedno sem mlad, a imam kar nekaj izkušenj. Veselim se nove sezone, v kateri me čaka polno dokazovanja," je po podpisu pogodbe z nasmehom povedal nogometaš, ki je do zdaj za člansko slovensko reprezentanco zaigral le enkrat.

Leta 2012 mu je na prijateljski tekmi proti Škotski priložnost, ko je bil star vsega 19 let, ponudil takratni selektor Slaviša Stojanović.

Zdaj ima Vučkić v klubu, ki je bil v prejšnji sezoni v nizozemskem prvenstvu - ta slovi po napadalnem nogometu - sedmi, lepo priložnost, da dokaže, iz kakšnega testa je.

Ne spreglejte