Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
17. 10. 2023,
18.13

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

Natisni članek

Severna Irska Kvalifikacije za EP 2024 Kvalifikacije za Euro 2024 Jan Oblak Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 17. 10. 2023, 18.13

2 meseca, 3 tedne

Nepozabna obramba Jana Oblaka

Oblakova čarobna mojstrovina, ki v Evropi odmeva še danes

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26
Jan Oblak | Jan Oblak bo danes zbral jubilejni 60. nastop za Slovenijo. | Foto www.alesfevzer.com

Jan Oblak bo danes zbral jubilejni 60. nastop za Slovenijo.

Foto: www.alesfevzer.com

Kapetan slovenske reprezentance Jan Oblak že dolgo spada med najboljše vratarje na svetu. O tem, kako zna navdušiti s svojimi posredovanji, priča tudi današnja objava Evropske nogometne zveze (Uefa), ki je delila s svetom čarobno posredovanje Škofjeločana v dvoboju s Finsko. O njej se govori še danes, ko čaka zvezdnika Atletica novo dokazovanje. Tokrat želi ostati nepremagan v Belfastu.

Od našega poročevalca | Foto:

Slovenija : Severna Irska Adam Gnezda Čerin
Sportal Slovenci po zlata vredni zmagi le še korak od izpolnitve sanj, znan še en potnik na EP

V Belfastu se bosta zvečer za kvalifikacijske točke v boju za Euro 2024 pomerili Severna Irska in Slovenija. Vreme bo oblačno, malce vetrovno. Nad Belfastom bodo torej v času tekme oblaki, en prav poseben "oblak" pa bo na vratih Slovenije.

V Belfastu danes prevladuje oblačno, a suho vreme. | Foto: R. P. V Belfastu danes prevladuje oblačno, a suho vreme. Foto: R. P.

Kekovi varovanci bodo lovili že četrto zaporedno zmago v tem ciklusu, s katero bi se povsem približali preboju na Euro 2024. Pri tem jim bo v veliko pomoč kapetan Jan Oblak, brez katerega bi Slovenija v soboto bistveno težje, kot je o tem pričal končni rezultat (3:0), premagala Finsko. Gostom se je sredi drugega polčasa ponudila izjemna priložnost za znižanje rezultata, s katerim bi ujeli priključek (1:2) in ponudili še kako zanimivo nadaljevanje srečanja. Na srečo in ponos Slovenije pa je takrat svoje mojstrstvo, neverjeten refleks z roko, pokazal kapetan Oblak.

Tridesetletni Škofjeločan je izjemno ubranil priložnost rezervistu Danielu Hakansu in dokazal, zakaj si že dolgo zasluži članstvo med svetovno vratarsko elito. To je prepoznala tudi Evropska nogometna zveza (Uefa), ki bi lahko prihodnje leto prvič po 24 letih spremljala Slovenijo na evropskem prvenstvu. Oblakovo obrambo, ki odmeva še danes, so prek socialnih omrežij izpostavili na dan srečanja v Belfastu, pripisali "velika Oblakova obramba" in s tem dali vedeti Severnim Ircem, kako zahtevna ovira jih čaka drevi med slovenskima vratnicama.

Kekova četa je v zmagovitem nizu, v tem ciklusu je zmagala že trikrat zapored. Lahko niz poveča na štiri? Za odgovor na to vprašanje bo poskrbel tudi vroči vratar Jan Oblak. | Foto: www.alesfevzer.com Kekova četa je v zmagovitem nizu, v tem ciklusu je zmagala že trikrat zapored. Lahko niz poveča na štiri? Za odgovor na to vprašanje bo poskrbel tudi vroči vratar Jan Oblak. Foto: www.alesfevzer.com

Dvoboj se bo začel ob 20.45, sodil bo Romun Istvan Kovacs, Slovenija pa bo poskušala v četrtem gostovanju ne le doseči prvi zadetek na Windsor Roadu, ampak tudi prvič premagati Severne Irce v gosteh. In s tem poskrbeti za zgodovinsko zmago, prvo na Otoku, odkar se lahko Slovenija v času državne samostojnosti pohvali s svojo člansko ekipo.

Jan Mlakar
Sportal Tiha mravljica Matjaža Keka
George Best
Sportal "Večino denarja sem porabil za ženske in alkohol. Preostalo sem zapravil."
Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek se sprašuje: Ne vem, zakaj evforija?
Cristiano Ronaldo
Sportal Tekma v Bruslju zaradi streljanja prekinjena, Portugalci suvereni
Peter Lovšin Belfast
Sportal Legendarni Slovenec, s katerim smo se pogovarjali nad oblaki
Belfast Windsor Park
Sportal Belfast. Prekletstvo, kakršnega Slovenija ne pozna.
Ne spreglejte