Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 11. 2017,
18.00

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Jasmin Handanović večni derbi Ljudski vrt

Četrtek, 16. 11. 2017, 18.00

6 let, 5 mesecev

Izkušeni Handanović brani klubskega kolega: Vem, kdo je in kaj počne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Jasmin Handanović | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Pred nami je nov derbi. Tokrat bo šlo za prvenstvene točke. Čeprav smo v pokalu doživeli poraz,  v Ljudskem vrtu pričakujem povsem drugačno tekmo," pravi povratnik v mariborskih vratih Jasmin Handanović. Veliki spektakel med Mariborom in Olimpijo bo že v petek ob 20.20.


V šestih dneh se bosta večna rivala udarila še drugič. V veliki psihološki prednosti so gostje, ki so prejšnjo soboto na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije v Stožicah izkoristili vse napake vijoličastih in jih visoko premagali s 3:0.

"Ta tekma nas je streznila. Po tekmi smo se veliko pogovarjali in ugotavljali, zakaj tako visok poraz. Dobili smo dokaz, da zmage niso samoumevne in da je treba biti stoodstoten na vsaki tekmi. Obenem tudi vemo, da je do konca še dosti tekem. Čeprav je Olimpija naš največji rival in gre na teh tekmah za nekaj posebnega, se vsi zavedamo, kaj je naša naloga, da pridemo do cilja - naslova državnih prvakov. To so zmaga in nove tri točke," je nadaljeval izkušeni Handanović, ki je v svoji karieri odigral že več kot 30 večnih derbijev.

Olimpija v izjemnem nizu

Olimpija v zadnjem času derbijev ne izgublja. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Olimpija v zadnjem času derbijev ne izgublja. Foto: Žiga Zupan/Sportida Olimpija je ostala neporažena na zadnjih petih zaporednih derbijih z Mariborom. To se je nazadnje zgodilo med oktobrom 2010 in oktobrom 2011.

Olimpija je dvakrat zmagala, trikrat je bilo neodločeno, je pa res, da so se Ljubljančani in Mariborčani na zadnjih petih tekmah kar štirikrat pomerili v Ljubljani.

"Obradovića napaka ne bo vrgla iz tira"

Matko Obradović je po začetniški napaki dovolil, da je Olimpija povedla in tekmo mirno pripeljala do konca. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matko Obradović je po začetniški napaki dovolil, da je Olimpija povedla in tekmo mirno pripeljala do konca. Foto: Žiga Zupan/Sportida Tisto črno soboto so ga Mariborčani še kako pogrešali, saj je bil ravno rezervni vratar Matko Obradović kriv, da je Olimpija prešla v vodstvo, po katerem ni bilo več vrnitve.

"Matka dobro poznam. Vem, kako dela, poznam njegove odlike in vem, da to vedo tudi vsi v klubu. Napaka se zgodi, to je šport. Matko ima glavo na pravem mestu, zato ga ta napaka ne bi smela vreči iz tira," je branil svojega vratarskega kolega nekdanji član Kopra. Pravi, da je po tekmi počitka napolnil baterije in da je pripravljen za veliki obračun z Olimpijo.

Kdo bo zmagovalec petkovega derbija v Ljudskem vrtu?

  • Maribor
    47,22 %
    348 glasov
  • Olimpija
    45,73 %
    337 glasov
  • Ne bo zmagovalca
    7,06 %
    52 glasov
Oddanih 737 glasov

Vračata se Kramarič in Ahmedi, Rajčević vprašljiv

Aleksander Rajčević bije bitko s časom. "Rajčević na vsake toliko potrebuje malce nege in počitka, bomo videli, kako se bo počutil na dan tekme," je njegovo zdravstveno stanje opisal Milanič. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Aleksander Rajčević bije bitko s časom. "Rajčević na vsake toliko potrebuje malce nege in počitka, bomo videli, kako se bo počutil na dan tekme," je njegovo zdravstveno stanje opisal Milanič. Foto: Žiga Zupan/Sportida Poleg Handanovića se po reprezentančnem premoru v vijoličasti tabor vračata Martin Kramarić in Valon Ahmedi. Prav tako je že začel trenirati poškodovani Martin Milec, vprašljiv je le nastop Aleksandra Rajčevića, ki je tudi v Stožicah dobil neprijeten udarec. Njegovo koleno po besedah mariborskega trenerja ni v stanju za igro.

Manjkali bodo Denis Šme, Luka Zahović in Izraelec Or Inbrom. 

"Poraz ne pride v poštev"

Handanović upa, da ne bo imel veliko dela, roko na srce ga tudi ne gre pričakovati. "To je derbi, tudi Olimpija se zaveda, da so v igri tri pomembne prvenstvene točke. Morda ne bom imel nič dela, lahko bo en strel, a tudi tega je treba ubraniti," je dejal 39-letni vratar, ki je v izjemni formi. Dodal je, da bo tekma zelo pomembna.

Mariborčani si novega poraza proti večnemu rivali praktično ne smejo privoščiti. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Mariborčani si novega poraza proti večnemu rivali praktično ne smejo privoščiti. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Čeprav je tekem še veliko, nov poraz ne bi prinesel nič dobrega. Poraz ne pride v poštev," je poudaril prvi vratar Maribora. "Vsi vemo, kaj si želimo v petek. Cilj so tri točke. Motivacija je po hudem porazu na najvišji ravni. Če so nas Ljubljančani v soboto ujeli na levi nogi, bo zdaj povsem drugače," je sklenil.

Kdo bo prvi klecnil?

Tako Olimpija kot Maribor v tej sezoni Prve lige Telekom Slovenije še nista izgubila. Sta povsem poravnana, imata 11 zmaga in štiri remije. Morda že po petku eden od klubov ne bo več stoodstoten.

Ne spreglejte