Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 4. 2017,
21.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

izbor z družabnih omrežij

Ponedeljek, 3. 4. 2017, 21.00

6 let, 6 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Incident, ki se ga sramuje vsa Portugalska #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Tukaj je ponedeljek in čas je za nov Sportalov izbor z družabnih omrežij. Kaj smo našli tokrat?

Po rdečem kartonu se ni mogel zadržati

V nedeljo se je na amaterski tekmi med ekipama Canelas 2010 in Rio Pinto zgodil incident, ki se ga sramuje vsa Portugalska.

Canelosova desetica Marco Goncalves je, potem ko mu je sodnik že v drugi minuti pokazal rdeč karton, povsem izgubil glavo in s kolenom v glavo udaril sodnika, ta je padel kot pokošen. Na koncu jo je odnesel z zlomljenim nosom in se še zdaj zdravi v bolnišnici, Goncalvesa pa so po tekmi aretirali in se bo moral za svojo potezo zagovarjati tudi na sodišču.

''Marco ne bo nikoli več nosil dresa Canelas FC 2010. To smo naredili v spoštovanje sodniku, ki mu želimo čimprejšnje okrevanje,'' je po incidentu dejal predsednik kluba Bruno Canastro.

Predsednik sodniške organizacije na Portugalskem Luciano Goncalves pa je dodal: ''To, kar se je zgodilo, je naravnost sramotno in nikoli več se ne sme zgoditi kaj podobnega. Če bo šlo tako naprej, tvegamo, da bo kdo sodnika še ubil.''


Schweini potreboval le 17 minut

Nemški veteran Bastian Schweinsteiger je že na svoji prvi tekmi za svojega novega delodajalca Chicago Fire dosegel zadetek. Nekdanji rdeči vrag je na tekmi proti Montrealu potreboval le 17 minut, ko je izkoristil lepo podajo Davida Accama in se vpisal med strelce. Na koncu se je tekma končala izenačeno z 2:2.


Jokala v objemu Brazilca, a srce ji bolj gori za drugega

Kapetan PSG Thiago Silva je po zmagoslavju v francoskem ligaškem pokalu presenetil eno izmed navijačic, ta je ob tem zanjo tako posebnem dogodku kar trepetala in jokala od sreče.

Zdelo se je, da je spoznala svojega najljubšega nogometaša, a ko se je obrnila, se je na njenem dresu zasvetil priimek Verratti. Brazilec je ostal profesionalen in ''napačnega'' dresa goreči navijači PSG ni prav nič zameril. Še več, podaril ji je še svojega in se z njo tudi fotorgafiral.

Gabonec odgovoril kritikom

Zvezdnik Borussie Pierre-Emerick Aubameyang je zadetek proti sovražnikom iz Gelsenkirchna proslavil na poseben način. Med slavjem si je nadel masko in stekel do svojih navijačev. Večino je s to gesto navdušil, spet drugi so mu dejali, da je aroganten in da njegovo vedenje ni primerno.

Trenutno eden od najbolj vročih napadalcev na svetu jim je odgovoril. ''Aroganten? Dajte, no, takšen pač sem. Sem kot otrok, ki le uživa v nogometu,'' je dejal Aubameyang, ki pa tega ni storil prvič.

Pred leti je na podoben način slavil z masko Spidermana in Batmana.

Smo že videli najlepši zadetek v letu 2017?

Ste že kdaj slišali za Avilesa Hurtada? No, mi tudi ne, a pri zadetku, ki ga je dosegel Kolumbijec v mehiškem prvenstvu, to ne igra nobene vloge. Po podaji iz kota je Hurtado žogo ''iz prve'' zadel s škarjicami in dosegel zadetek, ki te ne pusti ravnodušnega. ''Kaj se je pravkar zgodilo, uščipni me, to morajo biti sanje,'' je komentar le enega izmed mnogih začudenih ljubiteljev nogometa.


Kolo, Kolo, Kolo …

Škotski velikan Celtic si je že minuli konec tedna zagotovil 48. državni naslov. Veselje nogometašev kot tudi njihovih navijačev je bilo nepopisno, posnetek iz slačilnice pa je zaokrožil po svetovnem spletu.

Člani Celtica so prepevali napev, ki je zelo popularen pri navijačih Slonokoščene obale, govori pa o bratih Kolu in Yayi Toureju. Kolo, ki se je v Glasgow iz Liverpoola preselil lansko poletje, je ob petju tudi zaplesal.

Raketa mladega Nizozemca obnorela svet

Lasse Schone je na derbiju nizozemskega prvenstva med Ajaxom in Feyenoordom že v prvi minuti dosegel izjemen zadetek. Nogometaš Ajaxa je s prostega strela in z oddaljenosti skoraj 30 metrov sprožil tako močno, da gostujoči vratar žoge na raketni pogon ni niti dotaknil.

Ajax je na koncu zmagal z 2:1 in se vodilnemu Feyenoordu približal le na tri točke zaostanka. Nizozemski prvak še zdaleč ni odločen.

Obupani Arsenalovi navijači se tepejo kar med sabo

Že dalj časa so navijači Arsenala razdeljeni na dva tabora. Eden kljub slabim rezultatom v zadnjem času še vedno trdno stoji za svojim dolgoletnim trenerjem Arsenejem Wengerjem, spet drugi pa na vsak način želi, da Francoz pobere šila in kopita in zapusti London.

Svoja nestrinjanja so med nedeljsko tekmo na Emiratesu kazali tudi s pestmi. Takole sta si dva vročekrvneža skočila v lase, prijatelji pa so ju hitro razdvojili.

Topničarji so proti Manchester Cityju po dolgem času spet pokazali dobro predstavo in sinjemodrim odščipnili točki. Tekma v Londonu se je končala z 2:2, kar Arsenal še vedno ohranja v boju za tistim ''svojim'' četrtim mestom v premier league.

Italijanski čudežni deček naredil veliko napako

Vratar AC Milana Gianluigi Donnarumma pri svoji rosnih osemnajstih letih velja za najbolj vročo vratarsko perspektivo na svetu. V Italiji ga že dolgo omenjajo kot naslednika soimenjaka Buffona, a na prvenstveni tekmi proti Pescari je tudi on dokazal, da je le fant, ki se bo moral še veliko naučiti.

Začelo se je s podajo nazaj soigralca Gabriela Palette, mlademu vratarju pa žoge ni uspelo ustaviti, ta se je povsem neovirano skotalila v gol. Gostom je v nadaljevanju uspelo izenačiti, zmaga in nove tri točke za Milančane pa so tudi na račun napake mladega vratarja splavale po vodi. 

Obsedno stanje v Neaplju, vrnil se je izdajalec

Napoli in Juventus se že tako ali tako že od nekdaj sovražita, zdaj ko je poleti za 90 milijonov evrov v Torino odšel še ljubljenec Neapeljčanov Gonzalo Higuain, pa se je odnos med njima le še dodatno zaostril.

V Neaplju je bilo v nedeljo kot sredi državnega udara, vse mesto je bilo na nogah, gostujoča ekipa pa je imela tako spremstvo in varovanje, kot ga bi ga imel morda le še ruski predsednik vlade Vladimir Putin.

Tudi med tekmo je bilo zelo napeto, ob vsakem dotiku žoge Higuaina je štadion San Paolo ponorel, kar je najbrž tudi pripomoglo, da Argentinec ni zadel, vseeno pa se kljub premoči domači niso veseli zmage. Vroči derbi med Napolijem in Juventusom se je končal z 1:1.

Ne spreglejte