Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 12. 2023,
12.16

Osveženo pred

3 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

FC Los Angeles angleško prvenstvo Tottenham Hugo Lloris

Sobota, 30. 12. 2023, 12.16

3 mesece, 4 tedne

Hugo Lloris

Francoski zvezdnik odhaja na drug konec sveta, v Londonu bo v nedeljo čustveno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Hugo Lloris | Hugo Lloris nosi dres Tottenhama vse od leta 2012. Za reprezentanco je zbral 145 nastopov. | Foto Reuters

Hugo Lloris nosi dres Tottenhama vse od leta 2012. Za reprezentanco je zbral 145 nastopov.

Foto: Reuters

Nekdanji francoski reprezentančni nogometni vratar Hugo Lloris po enajstih letih zapušča angleški Tottenham. Po pisanju francoske tiskovne agencije AFP bo kariero nadaljeval v severnoameriški ligi MLS pri ekipi Los Angeles FC. V tej sezoni je prvi vratar Tottenhama 27-letni Italijan Guglielmo Vicario. 

Mo Salah
Sportal Liverpool leto začel z zmago, Salah ujel Haalanda, nov spodrsljaj Arsenala

Francoska tiskovna agencija AFP navaja, da se bo 37-letni Hugo Lloris, ki je bil v zadnjih letih kapetan ekipe iz severnega dela Londona, od privržencev Tottenhama poslovil na nedeljski domači tekmi proti Bournemouthu.

Francoz je od leta 2012 odigral 361 tekem za Tottenham, trenutno petouvrščene ekipe v premier league, v tej sezoni pa ga avstralsko-grški strokovnjak Ange Postecoglou ni postavil med vratnice. Prvi vratar bogatega londonskega kluba je postal 27-letni Italijan Guglielmo Vicario, ki je prišel poleti na Otok iz italijanskega Empolija.

Po porazu v finalu SP 2022 v Katarju je končal reprezentančno kariero. | Foto: Reuters Po porazu v finalu SP 2022 v Katarju je končal reprezentančno kariero. Foto: Reuters

Lloris je pred prihodom v London igral za Nico in Lyon, med letoma 2008 in 2022 pa je za francosko izbrano vrsto odigral 145 tekem. Bil je član zmagovite zasedbe "galskih petelinov" na svetovnem prvenstvu v Rusiji 2018, za reprezentanco pa je zadnjo tekmo branil v finalu SP 2022 v Katarju, kjer je po izvajanju kazenskih strelov ostal praznih rok proti Argentini. Na tisti tekmi je blestel Lionel Messi, s katerim se bo lahko ponovno srečal v ligi MLS. Los Angeles je v nedavno končani sezoni osvojil drugo mesto.

Lloris je dober prijatelj slovenskega stratega Luke Elsnerja, stratega francoskega prvoligaša Le Havre, pri katerem vodi tudi njegovega mlajšega brata Gautierja Llorisa. 

Ne spreglejte