Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 8. 2017,
0.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,93

3

Natisni članek

NK Rijeka Matjaž Kek Matic Črnic Dinamo Zagreb Petar Stojanović Hajduk Split NK Osijek Hrvaška

Ponedeljek, 21. 8. 2017, 0.02

6 let, 6 mesecev

Hrvaško prvenstvo, 6. krog

Dinamo pobegnil Keku, ki se je rešil v zadnjih sekundah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,93

3

Matjaž Kek Rijeka | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni trener Matjaž Kek je prekinil niz treh zaporednih porazov in v 6. krogu hrvaškega prvenstva z Rijeko doma premagal zagrebško Lokomotivo z 2:1. Slovenski nogometaš Matic Črnic se je prvič v tej sezoni znašel v začetni enajsterici Rijeke. Vodilni Dinamo Zagreb je v nedeljo premagal Slaven Belupo in zadržal štiri točke prednosti pred Kekovo četo.

Po prvenstvenih porazih proti Osijeku in Dinamu ter porazu v Pireju proti Olympiakosu z 1:2 na prvi tekmi play-offa za ligo prvakov, kar je bilo sploh prvič, da je izgubil trikrat zapored, je Matjažu Keku z Rijeko slabo kazalo tudi v soboto, ko je na domači Rujevici gostil zagrebško Lokomotivo.

Kako je Rijeka premagala Lokomotivo?

Vse do zadnjih desetih minut tekme je namreč zaostajal z 0:1, potem ko so gostje zadeli v 16. minuti. Rijeka, za katero je sploh prvič v tej sezoni od prve minute igral Matic Črnic, se je v deževnem vremenu trudila, a nikakor ni našla poti do vrat gostov. Potem je v 81. minuti za 1:1 zadel Filip Bradarić, že tri minute pozneje pa bi lahko bilo 2:1, ko so imeli domačini na voljo enajstmetrovko.

Zapravil jo je Romun Florin Matei, ki pa se je odkupil deset minut pozneje, ko je globoko v sodnikovem dodatku, v 94. minuti, zadel za zmago. Rečani so tako prekinili niz treh zaporednih porazov, na lestvici pa pridobili eno mesto in skočili na drugo mesto.

Rijeko povratna tekma boja za ligo prvakov proti Olympiakosu, podobno kot Maribor, čaka v torek zvečer. Kek je proti Lokomotivi spočil nekaj najboljših igralcev, saj želi dvoboj z Grki, ki bo odigran na razprodani Rujevici, pričakati z najmočnejšo zasedbo.

Stojanović z Dinamom na prvem mestu

Petar Stojanović je lani z Dinamo igral v ligi prvakov, letos pa se želi uvrstiti v skupinski del evropske lige. | Foto: Reuters Petar Stojanović je lani z Dinamo igral v ligi prvakov, letos pa se želi uvrstiti v skupinski del evropske lige. Foto: Reuters Vodilni Dinamo je v nedeljo zvečer premagal Slaven Belupo, občasni slovenski reprezentant Petar Stojanović pa je vstopil v igro v 52. minuti. Modri so v četrtek razočarali in na domači tekmi za evropsko ligo le remizirali z albanskim predstavnikom Skenderbeujem.

Hajduk si je pred povratno tekmo z Evertonom (0:2) dvignil razpoloženje z visoko zmago pri prvoligaškem novincu Rudešu (4:0), nekdanjih izbrancih aktualnega trenerja Olimpije Igorja Bišćana. Delo sta mu olajšali izključitvi dveh igralcev Rudeša že po 30 minutah.

Osijek je po stresnem domačem porazu proti dunajski Austrii skušal nadaljeval niz neporaženosti v domačem prvenstvu in doma ugnal Inter. Na lestvici se je izenačil z Rijeko, saj imata enako število točk in razliko v zadetkih (oba 10:5).

Lestvica:

1. Dinamo Zagreb 6 tekem - 16 točk
2. Hajduk Split  6 - 13 
3. Rijeka 6 - 12
4. Osijek 6 - 12
5. Slaven Belupo 6 - 9
6. Inter Zaprešić 6 - 8 
7. Cibalia 6 - 6
8. Lokomotiva Zagreb 6 - 4
9. Istra 1961 6 - 2
10. Rudeš 6 - 2

Ne spreglejte