Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 8. 2017,
19.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,28

3

Natisni članek

Matjaž Kek NK Rijeka

Nedelja, 20. 8. 2017, 19.41

6 let, 6 mesecev

Doping za Matjaža Keka pred najbolj zgodovinsko tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,28

3

Matjaž Kek Rijeka Rujevica | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rijeka je v soboto prekinila niz treh zaporednih porazov in prvenstveno zmago z 2:1 nad zagrebško Lokomotivo dosegla z golom v sodnikovem dodatku. "Takšna zmaga je za nas kot doping," je pred povratno tekmo kvalifikacij za ligo prvakov proti Olympiakosu dejal Matjaž Kek, ki se je moral ta teden ubadati tudi s hudimi obtožbami, ki so na njegov račun prišle z naslova njegovega nekdanjega varovanca.

Po prvenstvenih porazih proti Osijeku in Dinamu Zagrebu ter porazu z 1:2 na prvi tekmi play-offa kvalifikacij za ligo prvakov proti Olympiakosu v Pireju, kjer so gol prejeli v zadnji minuti, je Rečanom slabo kazalo tudi v sobotnem šestem prvenstvenem krogu, ko so na domači Rujevici gostili Lokomotivo.

Zagrebčani so na začetku zabili gol in večji del tekme vodili, nato pa je Rijeka pripravila preobrat. Najprej v 81., potem še v zadnji minuti so hrvaški prvaki, za katere je sploh prvič v tej sezoni vso tekmo igral tudi Matic Črnic, zadeli in osvojili pomembne točke, s katerimi ohranjajo stik z vodilnim Dinamom.

Največja spodbuda pred naslednjo tekmo

"Enkrat na tak način izgubiš, drugič zmagaš. Takšna zmaga je za nas največja spodbuda oziroma doping pred naslednjo tekmo," je po tekmi dejal Matjaž Kek, ki se je razveselil tudi dejstva, da bo na torkovi povratni tekmi proti Olympiakosu, na kateri si lahko Rijeka prvič v zgodovini kluba priigra ligo prvakov, najverjetneje lahko računal tudi na dva pomembna nogometaša. Na avstrijskega napadalca Alexandra Gorgona in bosanskega vezista Zorana Kvržića, ki sta imela v zadnjem času težave s poškodbami.

"Vse kaže, da bosta nared," je povedal slovenski trener. "Vedel sem, da bomo imeli težave, a najpomembneje je, da smo zmagali. Videli bomo, kaj bo prinesla naslednja tekma," je o tekmi proti Lokomotivi še spregovoril namenil Kek.

V ponedeljek v lov na zadnje vstopnice

Iz Rijeke so sporočili, da je za torkovo tekmo proti Olympiakosu na voljo še 300 vstopnic. Štadion Rujevica, ki sprejme nekaj več kot 8-200 gledalcev, bo zagotovo nabito poln. Zadnje vstopnice bodo šle v prodajo v ponedeljek zjutraj.

Zahvala navijačem, čestitke igralcem

Kritike ga ne vržejo iz tira. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kritike ga ne vržejo iz tira. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Odločila je želja po zmagi. Delali smo napake, kar je normalno, a pomembno je, da smo pokazali veliko željo. Vedel sem, da bo tako. Ko smo prejeli gol, smo padli, a so nas dvignili navijači, ki so nas vseskozi spodbujali. Hvala navijačem in čestitke igralcem," je še povedal nekdanji selektor Slovenije, ki je sploh prvič, odkar je leta 2013 prišel na klop Rijeke, izgubil več kot dve tekmi zapored, a je v soboto ta negativen niz prekinil.

Zdaj ga v torek ob 20.45 čaka najpomembnejša tekma v zgodovini kluba, kot so jo označili mnogi na Hrvaškem. Bo Rijeko prvič v njeni zgodovini popeljal do elitnega evropskega klubskega tekmovanja? Spomnimo, zgodovino je na Reki že spisal, ko je Rijeki v prejšnji sezoni prinesel njen prvi državni naslov.

Hude obtožbe nekdanjega nogometaša Rijeke

Ta teden je na Hrvaškem veliko pozornosti vzbudil zapis nekdanjega Kekovega varovanca pri Rijeki Ivorja Weitzerja, ki je s slovenskim trenerjem sodeloval v njegovem prvem letu na Reki. Danes 29-letni napadalec uzbekistanske Bukhare je namreč z zapisom na Facebooku grdo žalil in napadel trenerja Rijeke.

"Treba bi ga bilo udariti, da bi mu zbili ego, arogantnost in nespoštovanje načel," je bil vrhunec ostrega napada (v celoti si ga lahko preberete tukaj) širše ne prav znanega Weitzerja, ki se je za kritiko odločil po tretjem zaporednem porazu Rijeke.

Njegov kar 12 tisoč besed dolg zapis je na Hrvaškem vzbudil precej pozornosti in prišel na Kekova ušesa, ki se je nanj tudi odzval.

"Danes lahko na družabnih omrežjih na demokratičen način vsak izrazi svoje mnenje, a mi tega ni treba komentirati. Velikokrat govorim, da so lahko konstruktivne kritike zelo dobrodošle, ampak žaljenje … Nihče na svetu ne mara tega, da ga nekdo žali, mar ne? Ivorju predvsem želim veliko uspeha na njegovi športni poti. Želim mu, da ne bo imel težav s poškodbami in se bo lahko še naprej ukvarjal s tem, kar ima najraje. Z igranjem nogometa," je Weitzerju v svojem slogu odgovoril Kek.

Ne spreglejte