Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 10. 2022,
18.53

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

Natisni članek

Harry Kane Bayern München Bayern Tottenham UEFA liga prvakov

Sreda, 12. 10. 2022, 18.53

1 leto

Anglež na radarju nemškega velikana

To bi bil prav poseben trojček Bayerna: Mane, Sane in ... Kane!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96
Harry Kane | Harry Kane ostaja visoko zapisan na seznamu Bayernovih želja. | Foto Reuters

Harry Kane ostaja visoko zapisan na seznamu Bayernovih želja.

Foto: Reuters

V napadu Bayerna že blestita Sadio Mane in Leroy Sane. Da bi bila zmeda okrog podobnosti priimkov še večja, bi lahko poskrbela uresničitev nove želje, saj se je nemški velikan ogrel tudi za kapetana angleške reprezentance in Tottenhama Harryja Kana. Če bi Bavarcem uspel posel, za katerega naj bi bili pripravljeni plačati več kot 100 milijonov evrov, bi v napadu Bayerna spremljali trojček Kane, Mane in Sane!

Mohamed Salah
Sportal Infarktna končnica v Barceloni! Goli padali kot nori, Salah zrušil rekord.

Na nogometni borzi že dlje časa krožijo govorice in namigovanja o tem, kako želi Bayern v München pripeljati enega najbolj cenjenih napadalcev na svetu. Harry Kane, 29-letni Anglež, je dolgoletni strelski kralj Tottenhama. Zvesto brani barve bogatega londonskega kluba, s katerim ni osvojil še nobene lovorike. Bayern jih z lahkoto osvaja in že tako razkošno zbirko iz leta v leto povečuje.

S Tottenhamom ne osvaja lovorik

Tottenham je zadnjo lovoriko (angleški ligaški pokal) osvojil leta 2008. | Foto: Reuters Tottenham je zadnjo lovoriko (angleški ligaški pokal) osvojil leta 2008. Foto: Reuters Kanu poteče pogodba s Tottenhamom poleti 2024, govorice o zanimanju Bayerna za izkušenega Angleža pa ne pojenjajo. Nemški portal TZ tako poroča o tem, da želijo Bavarci že v zimskem prestopnem roku, najpozneje pa poletnem prestopnem roku (2023) okrepiti napad. Po odhodu Roberta Lewandowskega, ki se je preselil v Barcelono, namreč niso najbolj zadovoljni z učinkom novincev, zlasti Sadia Maneja, ki je v 14 nastopih dosegel sedem zadetkov, a je Bayern v domačem prvenstvu v devetih krogih zmagal le štirikrat, na lestvici pa zaseda šele tretje mesto.

V München želijo pripeljati Kana, za katerega so po poročanju TZ pripravljeni plačati več kot 100 milijonov evrov. Če bi prišlo do omenjenega posla, bi postal Otočan najdražja okrepitev Bayerna vseh časov.

Bayern München je v uvodnih devetih krogih v nemškem prvenstvu zmagal le štirikrat. | Foto: Reuters Bayern München je v uvodnih devetih krogih v nemškem prvenstvu zmagal le štirikrat. Foto: Reuters

Ko so o govoricah, ki krožijo po Evropi, v torek povprašali zvezdnika Tottenhama, je bil Kane kratek in jedrnat: "V tem trenutku sem povsem osredotočen na delo pri Tottenhamu," je dejal napadalec, ki je lani gostoval tudi v Sloveniji in z Londončani presenetljivo izgubil proti Muri. Na dvoboju v Londonu je bila drugačna pesem, takrat je angleški velikan pomendral črno-bele iz Murske Sobote s 5:1, Kane pa se je kot rezervist ekspresno po vstopu v igro podpisal pod hat-trick.

Na seznamu želja Bayerna naj bi bil tudi francoski napadalec Borussie Mönchengladbach Marcus Thuram.

Navijači Bayerna bi lahko prihodnje leto v Münchnu pozdravili odmevno okrepitev. | Foto: Reuters Navijači Bayerna bi lahko prihodnje leto v Münchnu pozdravili odmevno okrepitev. Foto: Reuters

Danes čaka Kana dvoboj 4. kroga lige prvakov, Tottenham bo v Londonu pričakal Eintracht iz Frankfurta in lovil drugo zmago v tem tekmovanju, Bayern si lahko morda že danes zagotovi napredovanje v osmino finala. V Plznu bo gostoval pri zadnjeuvrščeni Viktorii, ki jo je prejšnji teden nadigral s 5:0.
Bayern Borussia Modeste
Sportal Bayern vodil z 2:0, v zadnji sekundi Borussia do točke! Union ostaja prvi.
Manchester United Ronaldo
Sportal Arsenal poglobil krizo Liverpoola, rezervist Ronaldo zabil 700. gol
Ne spreglejte