Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 10. 2022,
22.57

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Erling Haaland Everton Chelsea Tottenham Premier League Liverpool Arsenal Manchester United Manchester City

Ponedeljek, 10. 10. 2022, 22.57

1 leto, 7 mesecev

ANGLEŠKO PRVENSTVO, 10. KROG

Arsenal poglobil krizo Liverpoola, rezervist Ronaldo zabil 700. gol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Manchester United Ronaldo | Manchester United si je peto zmago in peto mesto priboril z golom Ronalda. | Foto Guliver Image

Manchester United si je peto zmago in peto mesto priboril z golom Ronalda.

Foto: Guliver Image

Na prvih štirih tekmah desetega kroga angleške premier lige je padlo kar 16 golov. Največ so jih zabili nogometaši Newcastla, ki so s 5:1 premagali Brentford. S štirimi goli razlike je slavil tudi Manchester City. Za zmago s 4:0 proti Southamptonu je norveški stroj za gole Erling Haaland zabil "samo" enega. Arsenal je na derbiju s 3:2 premagal Liverpool. Dva gola je zabil Bukayo Saka. Topničarji tako z osmimi zmagami z devetih tekem ostajajo vodilni, redsi pa imajo na desetem mestu kar 14 točk zaostanka (le dve zmagi). Manchester United je z golom rezervista Cristiana Ronalda z 2:1 premagal Everton. To je bil Portugalčev 700. klubski gol v članski karieri.

Cristiano Ronaldo je v igro vstopil v 29. minuti zgolj kot zamenjava ob poškodbi Anthonyja Martiala. Takrat je bilo na semaforju 1:1. Po podaji Martiala je za Manchester United zadel Antony, pred tem je že v peti minuti Everton v vodstvo popeljal Alex Iwobi. In še pred koncem prvega polčasa je 37-letni Ronaldo zabil za vodstvo rdečih vragov z 2:1.

To je Ronaldov šele drugi gol v sezoni, prvi v premier ligi, v kateri je zaigral na sedmih od 11 tekem (le enkrat v prvi postavi). In gol je velik mejnik v Portugalčevi karieri – je njegov 700. klubski gol v članski karieri. Zabil ga je 20 let in dva dneva po svojem prvem (za Sporting). Za United jih je zabil 144, 450 za Real Madrid, 101 za Juventus in pet za Sporting. Tako ima zdaj deset golov več od Lionela Messija.

Do konca tekme se rezultat ni več spremenil, saj so sodniki zaradi domnevnega igranja z roko razveljavili tretji gol Uniteda, ki ga je dosegel Marcus Rashford. To je Unitedova peta zmaga v sezoni, peto mesto pa zasedajo tudi na lestvici.

Arsenal ostaja vodilni. | Foto: Reuters Arsenal ostaja vodilni. Foto: Reuters Topničarji so bili po ekspresnem zadetku Gabriela Martinellija v 57. sekundi večino preostanka dvoboja boljši tekmec. Pripravili so si več zrelih priložnosti in na koncu zasluženo slavili osmič v sezoni. Liverpool je sicer dvakrat izenačil, najprej v 34. minuti, ko je drugič v sezoni zadel Darwin Nunez, stomilijonska okrepitev rdečih pred začetkom sezone. Še pred polčasom je za vodstvo domačih poskrbel Bukayo Saka. V drugem je Roberto Firmino izenačil v 53. minuti, nato pa je vajeti igre prevzel Arsenal. Varovanci Mikela Artete so premoč kronali v 76. minuti, ko je z bele pike znova zadel Saka.

Arsenal je bil brez zmage na zadnjih sedmih tekmah proti Liverpoolu, na zadnjih štirih je izgubil s skupno gol razliko 1:12. Tokrat pa je kronal boljšo formo z začetka sezone in vnovič skočil na vrh prvenstvene lestvice.

Na prvih štirih tekmah kroga kar 16 golov, a le en Haalanda

Erling Haaland je na tekmi desetega kroga premier lige zabil zanj skromen en gol. | Foto: AP / Guliverimage Erling Haaland je na tekmi desetega kroga premier lige zabil zanj skromen en gol. Foto: AP / Guliverimage Tudi nogometaši Manchester Cityja nadaljujejo odlične nastope v angleški premier ligi. V desetem krogu so zabeležili osmo zmago, s 4:0 so bili boljši od Southamptona, in so še naprej neporaženi. Tokrat noben od Cityjevih igralcev ni dosegel dveh golov ali več, med strelce pa so se vpisali Joao Cancelo, Phil Foden, Riyad Mahrez in spet tudi Erling Haaland.

Zanesljiv je bil tokrat tudi Chelsea. Potreboval je sicer nekaj časa, da je strl obrambo Wolverhamptona, v sodnikovem dodatku prvega dela je to uspelo Kaiju Havertzu, Christian Pulisic je vodstvo povišal, končni izid pa je v 89. minuti postavil rezervist Armando Broja. Tekmece je povsem nadigral tudi Newcastle, s 5:1 je ugnal Brentford. Bruno Guimaraes je dosegel dva gola, po enkrat sta bila natančna Jacob Murphy in Miguel Almiron, gostje pa so dosegli tudi avtogol.

Edino gostujočo zmago sobote je dosegel Tottenham, ki je z osmim sezonskim golom Harryja Kana z 1:0 premagal Brighton. Kane je zadel na četrti tekmi zapored, kar je izenačenje njegovega najdaljšega niza v premier ligi.

Angleško prvenstvo, 10. krog:

Sobota, 8. oktober:
Bournemouth : Leicester City 2:1 (0:1)
Chelsea : Wolverhampton 3:0 (1:0)
Manchester City : Southampton 4:0 (2:0)
Newcastle United : Brentford 5:1 (2:0)
Brighton & Hove Albion : Tottenham 0:1 (0:1)

Nedelja, 9. oktober:
Crystal Palace : Leeds 2:1 (1:1)
West Ham : Fulham 3.1 (1:1)
Arsenal : Liverpool 3:2 (2:1)
Everton : Manchester United 1:2 (1:2)

Ponedeljek, 10. oktober:
Nottingham : Aston Villa 1:1 (1:1)

Najboljši strelci:

15 - Haaland (Man City),
- Kane (Tottenham),
6 - Firmino (Liverpool), Foden (Man City), Mitrović (Fulham), Toney (Brentford), 
5 - Jesus (Arsenal), Maddison (Leicester), Trossard (Brighton),
4 - Almiron (Newcastle), MacAllister (Brighton), Martinelli (Arsenal), Rodrigo (Leeds), Zaha (Crystal Palace),

Ne spreglejte