Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 1. 2017,
16.07

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 21. 1. 2017, 16.07

7 let, 2 meseca

Celjane je okrepil še Ihor Košman

Goran Galešić se je spet vrnil v Slovenijo, tokrat v Celje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Goran Galešić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni prvoligaš Celje se je okrepil z vezistom Goranom Galešićem in napadalcem Ihorjem Košmanom. Sedemindvajsetletni Galešić je s klubom podpisal pogodbo do konca naslednjega leta, 21-letni Ukrajinec pa do konca tega leta, so sporočili iz celjskega kluba.

Galešić je med letoma 2007 in 2012 nastopal za Gorico, med 2013 in 2015 pa je v različnih obdobjih nosil tudi dres Kopra. V slovenskem prvoligaškem tekmovanju je zabeležil 160 nastopov, štirinajstkrat je zaigral v pokalnem tekmovanju.

Pred prihodom v Slovenijo je igral za mlajše selekcije domačega Borca iz Banje Luke, izven meja obeh držav pa je igral še za belgijski Beerschot, za kratek čas se je ustavil pri splitskem Hajduku, bil je v Bolgariji pri Botevu Plovdivu, v Moldaviji pri Šerifu iz Tiraspola in nazadnje pri ruskem Himkiju, kjer mu je pogodba potekla. Zbral je tudi devet nastopov za mlado reprezentanco Bosne in Hercegovine.

"Vesel sem, da sem postal član enega izmed boljših klubov v Sloveniji. Dal bom vse od sebe, da bi skupaj s soigralci dosegli zastavljene cilje. V Sloveniji sem že igral, a verjamem, da bom pokazal še boljše predstave, kot jih navijači pričakujejo od mene," je povedal Galešić.

Košman pa se je nogometnih veščin učil pri domačem Kreminu iz Kremenčuka, svojo priložnost med člani je iskal pri Tavriji iz Simferopola, Metalurgu iz Donjecka in Metalistu iz Harkiva. "Celje je moj prvi klub v tujini. Zato sem še toliko bolj vesel, da so me igralci dobro sprejeli, vzdušje v ekipi pa je zares super. Zdaj je na meni, da s trdim delom dokažem, da sem si zaslužil to priložnost. Po svojih najboljših močeh bom pomagal Celju do želenih rezultatov," pa je dejal Ukrajinec.

Ne spreglejte