Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
3. 10. 2017,
15.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Natisni članek

Miral Samardžić Srečko Katanec kvalifikacije za SP 2018 slovenska nogometna reprezentanca Brdo pri Kranju NNC Brdo Nejc Skubic

Torek, 3. 10. 2017, 15.00

6 let, 7 mesecev

Drugi trening slovenske reprezentance na Brdu pri Kranju

Mame in otroci zaželeli srečo Katančevi četi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Nejc Skubic | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca je drugi trening v sklopu gostovanja v Angliji opravila v polni postavi. Selektorju Srečku Katancu in njegovim pomočnikom so bili v uvodnem delu treninga na voljo vsi kandidati, izjema je bil le Miral Samardžić, ki je nizal kroge. Najboljše slovenske nogometaše so na Brdu pri Kranju pozdravili najmlajši navijači.

Slovenijo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v skupini F v četrtek ob 20.45 čaka tekma proti Angliji v Londonu. V nedeljo ob 18. uri se bo v Ljubljani pomerila proti Škotski

Danes je bilo na Brdu pri Kranju razgibano. Zadnji trening, ki ga je Katančeva četa opravila na slovenskih tleh pred odhodom v Anglijo, je minil pred maloštevilnimi gledalci, ki so reprezentante napolnili z dodatno energijo. Z najboljšimi slovenskimi nogometaši so se v kislem jesenskem vremenu namreč družili nagrajenci akcije Mama, pelji me med nogometne ase. Na tribunah so se zbrali najmlajši, ki so na Gorenjsko pripotovali v družbi mamic in nogometaše spremljali na delu.

Zaploskali so jim ob prihodu na odlično pripravljeno trenažno igrišče Nacionalnega nogometnega centra Brdo, nato pa spremljali trening. Ta je bil za sedmo silo odprt le 15 minut, v katerih so slovenski reprezentanti opravljali ogrevalne naloge (Miral Samardžić, eden od štirih ponedeljkovih zamudnikov, je edini nizal kroge ob robu igrišča).

Slovenski reprezentanti se radi družijo z mladimi navijači. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Slovenski reprezentanti se radi družijo z mladimi navijači. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po koncu treninga so bili otroci nagrajeni še z druženjem z reprezentanti. Z njimi so opravili veliko spominskih fotografij, ni manjkalo niti dajanje avtogramov.

Slovenija lahko pokvari angleško zabavo

Jan Oblak je v tem kvalifikacijskem ciklusu prejel le štiri zadetke. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Jan Oblak je v tem kvalifikacijskem ciklusu prejel le štiri zadetke. Foto: Žiga Zupan/Sportida Reprezentanti so bili dobro razpoloženi, kar je odlična novica za navijače. Bliža se namreč zadnje gostovanje Slovenije v kvalifikacijah za nastopa na SP 2018 v Rusiji. Z eno tekmo lahko popravijo vtis z vseh gostovanj v teh kvalifikacijah, ki Sloveniji ne morejo biti v ponos (0:1 na Slovaškem in Škotskem, 2:2 v Litvi, 1:0 na Malti).

Izbranci Srečka Katanca bodo v četrtek gostovali na Wembleyju pri vodilni Angliji in ji skušali pokvariti načrte. Trije levi si lahko že ta teden zagotovijo nastop v Rusiji, Slovenija pa bi jih z zgodovinsko zmago spravila v nenačrtovane težave. Do zdaj sicer še ni spravila na kolena nekdanjih svetovnih prvakov iz leta 1966.

Skubic verjame v presenečenje

Srečko Katanec je s slovensko izbrano vrsto lani v Stožicah skoraj premagal favorizirano Anglijo. Bilo je 0:0, več priložnosti pa so si priigrali gostitelji. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Srečko Katanec je s slovensko izbrano vrsto lani v Stožicah skoraj premagal favorizirano Anglijo. Bilo je 0:0, več priložnosti pa so si priigrali gostitelji. Foto: Žiga Zupan/Sportida Slovenski tabor se zaveda, da mu v četrtek uresničitev želja po SP 2018 prinaša le pozitiven rezultat v Londonu. "Vsi smo optimisti. Verjamemo v svojo kakovost, verjamem v zmago," je pred treningom, ki je v torek dopoldne potekal v deževnem vremenu, zatrdil Nejc Skubic.

V četrtek bi lahko zaigral na položaju desnega bočnega branilca. Njegova prva naloga bo zadržati vse angleške napade, nato pa pomagati soigralcem, da bi iztržili kaj več v protinapadih.

"Zadaj želimo obdržati nulo. Anglija je najbolj kakovostna ekipa v naši skupini, a imamo spredaj dovolj kakovostne igralce, da bi lahko razvili svojo igro in dosegli gol. Da bi izkoristili vsaj eno priložnost. Potrebovali bomo tudi kanček sreče," verjame v pozitiven razplet kvalifikacij za SP 2018.

Podobno kot soigralci se zaveda, da tretjeuvrščena Slovenija nima več usode v svojih rokah. Marsikaj bo odvisno tudi od razpleta gostovanja Slovaške na Škotskem. "Ne smemo izgubiti v Londonu, potem pa bomo videli, kaj bodo naredili Slovaki," je Skubic opozoril, da v četrtek ne bodo vzporedno spremljali rezultata dvoboja v Glasgowu.

Tudi Malta lahko šokira Slovake

Amedej Vetrih je v dresu reprezentance debitiral na zahtevnem gostovanju na Slovaškem. | Foto: Reuters Amedej Vetrih je v dresu reprezentance debitiral na zahtevnem gostovanju na Slovaškem. Foto: Reuters "Slovaki še vedno igrajo z Malto. V nogometu je vse mogoče, vsak lahko premaga vsakogar. Če bomo do konca točkovno v igri, bomo verjeli, da se lahko uvrstimo v dodatne kvalifikacije," je optimist. Dodatno motivacijo mu daje misel, da bi lahko Slovenija pokvarila vnaprej pripravljeno zabavo ob angleški uvrstitvi na veliko tekmovanje. "To bo velika dodatna motivacija," meni branilec Konyasporja.

"Upam, da bomo kot ekipa pokazali pravi obraz in iztržili čim več," je dodal Amadej Vetrih, eden od številnih reprezentantov, ki si kruh služijo v domačem prvenstvu, a bi lahko v četrtek prišel v poštev pri izboru selektorja.

Katančeva četa bo v popoldanskih urah opravila videoanalizo tekmeca, v sredo pa odletela na Otok, kjer jo čaka zadnji trening pred odločilnim četrtkovim gostovanjem.
Ne spreglejte