Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2023,
16.00

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

NK Primorje NK Nafta Lendava NK Triglav NK Beltinci Druga liga

Nedelja, 29. 10. 2023, 16.00

6 mesecev

Druga liga, 15. krog

Osem tekem, kar 34 golov, Beltinci bežijo tekmecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
NK Beltinci | Beltinci vztrajajo na vrhu razpredelnice. | Foto www.alesfevzer.com

Beltinci vztrajajo na vrhu razpredelnice.

Foto: www.alesfevzer.com

Vodilni Beltinci so v 15. krogu v gosteh premagali Fužinar (1:0) in prednost pred Triglavom povišali na pet točk, saj so Jadran Dekani s 3:1 premagali Kranjčane. Pet točk za Beltinčani zaostaja tudi Primorje, ki je v Ajdovščini v primorskem spopadu premagalo Tabor iz Sežane (2:1). Bistrica je v festivalu golov po preobratu s 4:3 ugnala Bilje. Še več golov je padlo v nedeljo: na štirih tekmah kar 19.

NK Aluminij Jan Petek
Sportal Olimpija nemočna proti 17-letniku, Aluminij razjezili sodniki

Nogometaši Beltincev so v 15. krogu 2. slovenske nogometne lige na gostovanju pri Fužinarju zmagali z 1:0. Za Beltinčane, ki so še povečali prednost na vrhu lestvice, je zadel Ivan Težački v 19. minuti.

Zdaj tretjeuvrščeni Triglav je izgubil v Dekanih z 1:3, potem ko je dva gola za domače dosegel Kebba Suso, vsaj začasno tretje Primorje je z 2:1 po preobratu in dveh enajstmetrovkah premagalo Tabor.

Še večji preobrat pa je uprizorila Bistrica, ki je vse do 80. minute zaostajala z 1:3 doma proti Biljam, a na koncu tudi po zaslugi dveh enajstmetrovk Jaše Martinčiča zmagala s 4:3. Dva gola je za goste sicer dosegel tudi prvi strelec lige Ricard Fernandez Betriu, skupno jih ima deset.

Nogometaši lendavske Nafte so se v v nedeljo po zmagi v gosteh proti Dravinji z 1:0 zavihteli na drugo mesto lestvice. Pred njimi so torej le Beltinci. Nafta je tri točke vknjižila po golu Josipa Vuice v 42. minuti in ima s tekmo manj na drugem mestu 30 točk.

Ilirija je s 4:0 po "hat-tricku" Ismirja Nadarevića premagala Grosuplje. Gorica je na domačem stadionu z 2:3 izgubila proti Tolminu. Za novince med drugoligaši je zmagoviti zadetek sodnikovem dodatku drugega dela dosegel Dylan Georges-Francis Maes.

Največ golov so gledalci videli v Novem mestu. Rudar je Krko premagal s 5:4. Velenjčani so vodili s 4:2, a je v 80. minuti Krka po golu tretjem golu na tekmi Tihomirja Maksimovića izenačila. Odločilni zadetek je tri minute kasneje dosegel Jure Matjašič.

Gorica je z 2:3 izgubila s Tolminom. Tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom so nezadovoljni zaradi poraza na zelenico prikorakali člani navijaške skupine novogoriškega gola.

Druga liga, 15. krog:

Sobota, 28. oktober:

Nedelja, 29. oktober:

Lestvica:

Najboljši strelci:

10 – Ricard Fernandez Betriu (Bilje)
9 – Stjepan Oštrek (Nafta), Tihomir Maksimović (Krka)
7 - Toni Lun Bončina (Nafta), Ismir Nadarević (Ilirija)
6 – Robert Čaks (Beltinci), Lan Piskule (Brinje Grosuplje), Kebba Kebell Suso (Jadran Dekani), Jaša Martinčić (Bistrica)
5 – Žan Bešir (Primorje), Divine Ikenna (Fužinar), Ralph Kerrebijn (Tolmin), Filip Kosić (Beltinci), Josip Krznarić (Krka), Nejc Močnik (Tolmin)

Beltinci
Sportal V Velenju brez zadetkov, izjemnega niza Beltincev je konec
Ne spreglejte