Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
28. 5. 2017,
12.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 28. 5. 2017, 12.15

6 let, 6 mesecev

Darko Milanič potožil, da je redkokdaj tako, kot si želi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Darko Milanič | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Vedno si želim, da bi imel oblikovano ekipo že pred začetkom priprav na novo sezono, a je redkokdaj tako," je po osvojitvi novega naslova državnega prvaka potožil trener Maribora Darko Milanič, ki še ne ve, na koga bo lahko računal 10. junija, ko se po kratkem premoru nogometaši Maribora spet zberejo in začnejo tlakovati pot za novo sezono.

V prejšnji sezoni, ko se je vrnil na klop Maribora, s katerim je pred leti dosegal velike uspehe, mu ni uspelo. Zadovoljiti se je moral s pokalno lovoriko. Letos je, še petič do zdaj, v trenerski vlogi postal prvak. Vselej se je najprestižnejše slovenske nogometne lovorike veselil na klopi Maribora, s katerim je bil še štirikrat pokalni in dvakrat superpokalni prvak.

"S sezono sem zadovoljen. Zastavili smo si visoke cilje in jih uresničili. Ko je tako, seveda moraš biti zadovoljen. Fantom sem večkrat, tudi danes, iz srca čestital za to, kar nam je uspelo. Za to, kar so delali in kako so se vedli. V garderobi se je ustvarila odlična kemija, kar nas je pripeljalo do tega, da smo bili med koncem lanskega avgusta in do letošnjega maja zelo uspešni. Zato nam je tudi uspelo priti do prvega mesta s takšno prednostjo, kot nam je," je po včerajšnji zmagi nad Krškim z 1:0, prvi po petih tekmah brez zmage, povedal Darko Milanič, ki si je ob koncu sezone na vrhu lestvice nabral 13 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem.

Redkokdaj je tako, kot si želi

"Ko dvigneš pokal, se seveda počutiš zelo dobro, a čez čas te spomini zbledijo, medtem ko se bom sezone in vsega, kar se nam je dogajalo, spomnil veliko dlje," je nadaljeval in dal vedeti, da Mariboru v zadnjih mesecih ni bilo lahko. Kot ne bo lahko niti njegovemu nadrejenemu, športnemu direktorju Zlatku Zahoviću, v naslednjih dneh. Čakajo ga namreč pogovori z nekaterimi nogometaši, ki jim konec meseca potečejo pogodbe.

Takole je Primorec, ki bo decembra dopolnil 50 let, dvignil v zrak pokal za naslov prvaka. | Foto: Grega Valančič/Sportida Takole je Primorec, ki bo decembra dopolnil 50 let, dvignil v zrak pokal za naslov prvaka. Foto: Grega Valančič/Sportida

Nekateri, kot so Jasmin Handanović, Luka Zahović in Aleksander Rajčević, so pogodbe že podaljšali, nekateri še niso. Navijače zanima predvsem, kaj se bo zgodilo z najboljšim posameznikom slovenskega prvenstva v tej sezoni Daretom Vršičem in izkušenim napadalcem Milivojem Novakovićem. Pogodbi sicer potečeta tudi branilcu Rodrigu Defendiju in vezistu Sintayehu Sallalichu. "Tudi mene zanima. Vedno si želim, da bi imel že pred začetkom priprav izoblikovano moštvo, a je redkokdaj tako," je potožil Milanič, ki o tem, kaj se dogaja v povezavi s podaljšanjem pogodb, ni hotel govoriti.

"V tem trenutku ne vem, res ne vem. Sicer pa veste, da sem v preteklosti redkokdaj konkretno govoril o tem. V vseh teh letih lahko na prste ene roke preštejete, kdaj se je to zgodilo. Brez skrbi, izvedeli boste v pravem času, ko bodo stvari definirane," je dejal trener, ki zdaj za rekorderjem po številu naslovov slovenskega prvaka Bojanom Prašnikarjem po novem zaostaja le še za eno lovoriko.

Počitnic za novopečenega reprezentanta ne bo

Ob njem je na novinarski konferenci sedel Matej Palčič, ki se je razveselil prve lovorike slovenskega prvaka. "Za nami je zelo uspešna sezona. Naslov smo osvojili že pred časom in dokazali, da še vedno znamo. Zadnjih tekem nismo odigrali tako, kot bi jo morali, a tokrat smo spet zmagali in sezono končali na pravi način," je povedal 23-letni Koprčan, ki se je znašel na seznamu selektorja Srečka Katanca za junijsko tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Malti v Ljubljani.

Matej Palčič (številka 29), nekdanji nogometaš Kopra, je v Mariboru prišel do prvega naslova. | Foto: Grega Valančič/Sportida Matej Palčič (številka 29), nekdanji nogometaš Kopra, je v Mariboru prišel do prvega naslova. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Selektorjevega vpoklica sem se zelo razveselil, a sem o tem razmišljal samo pred tekmo. Ko se je enkrat začelo, sem bil z mislimi le pri igri in tekmi s Krškim. Na tekmi ni časa, da bi razmišljal o tem," je povedal Palčič, ki je zaradi reprezentančnih obveznosti praktično ostal brez poletnih počitnic.

Tekma z Malto, reprezentanti se bodo zbrali v četrtek, je namreč ravno na dan, ko priprave na novo sezono začnejo nogometaši Maribora. "Ne, po tekmi se nam bo takoj pridružil. Časa za počitek je imel dovolj vso sezono," je njegov trener Milanič odgovoril na vprašanje, ali bo Palčiču namenil kak dan počitka več. "S tem nimam težav. Igranje za reprezentanco je največ, kar si lahko želim," je ob tem odgovoril mladi vezist in dal vedeti, da se nad takšnim scenarijem ne pritožuje.

Ne spreglejte