Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 3. 2023,
21.56

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

1

Natisni članek

Al Ittihad Savdska Arabija Al Nassr Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Četrtek, 9. 3. 2023, 21.56

1 leto, 1 mesec

Prvi poraz Ronalda v prvenstvu Savdske Arabije

Ronaldo težko prenesel neuspeh v savdskem derbiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

1

Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo je v derbiju prvenstva Savdske Arabije izgubil proti neposrednemu tekmecu za naslov prvaka in padel na drugo mesto. Portugalec je doživel prvi poraz v savdskem prvenstvu. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo je v derbiju prvenstva Savdske Arabije izgubil proti neposrednemu tekmecu za naslov prvaka in padel na drugo mesto. Portugalec je doživel prvi poraz v savdskem prvenstvu.

Foto: Reuters

Dolgo časa sta veljala za največji nogometni dvojec na svetu, v zadnjih dneh pa drug za drugim doživela veliko razočaranje. Argentinec Lionel Messi je v sredo s PSG izpadel iz lige prvakov in bil deležen ostrih kritik, le dan pozneje pa je Cristiano Ronaldo prvič izgubil v savdijskem prvenstvu, odkar nastopa za Al-Nassr. Nezadovoljstvo 38-letnega Portugalca je bilo ogromno, saj je ostal praznih rok proti največjemu tekmecu Al Ittihadu, ki je po zmagi z 1:0 skočil na prvo mesto. Tako Ronaldu grozi, da bi lahko v tej sezoni ostal brez naslova prvaka.

Lionel Messi PSG
Sportal Na Messija se je usul plaz gneva

V zadnjem mesecu je Cristiano Ronaldo s strelsko eksplozijo – na štirih tekmah je dosegel kar osem zadetkov – spomnil na predstave portugalskega superzvezdnika iz obdobja, ko je izstopal v najmočnejših evropskih ligah. Portugalec je začel razvajati tudi navijače Al-Nassra, s katerim je še pred današnjim derbijem z Al-Ettihadom vodil na lestvici, nato pa doživel boleč poraz. Izgubil je z 0:1, njegova strelska statistika pa je ostala prazna. Ni si priigral veliko priložnosti, tistih nekaj, pri katerih je vsaj malce zadišalo po zadetku, pa je ubranil 36-letni brazilski vratar Marcelo Grohe.

Edini zadetek na tekmi je v 80. minuti dosegel Brazilec Romarinho, 32-letni napadalec, ki je v preteklosti v domovini zablestel pri Corinthiansu, od leta 2014 pa se dokazuje v bogatih deželah na Arabskem polotoku.

Že drugič letos izgubil proti nekdanjemu klubu Matjaža Keka

Ronaldo je deset krogov pred koncem prvenstva z Al Nassrom padel na drugo mesto. | Foto: Reuters Ronaldo je deset krogov pred koncem prvenstva z Al Nassrom padel na drugo mesto. Foto: Reuters Ronaldo je tako doživel prvi poraz v prvenstvu Savdske Arabije. Odkar je v začetku leta prvič oblekel dres Al Nassra, je izgubil le dvakrat. Najprej v superpokalni tekmi (26. januarja), in to ravno proti Al Ittihadu (1:3), ki ga je v slabo voljo spravil še dobra dva meseca pozneje v prvenstvu. To je bil boleč poraz za Ronalda in ekipo, saj je Al-Nassr ostal brez vodilnega položaja. Al Ittihad ima deset krogov pred koncem 47 točk, Al Nassr pa eno manj, tako da bi znalo biti v boju za naslov prvaka še zelo razburljivo.

Ronaldo, ki na zadnjih dveh tekmah ni zadel v polno, je težko sprejel neuspeh v derbiju savdskega prvenstva. Po porazu proti Al-Ettihadu ni skrival razočaranja in slabe volje. Ob pogovoru s soigralci je nezadovoljno krilil z rokami, ob izhodu z igrišča pa jezno brcnil plastenke vode.

Kako je Ronaldo razočarano zapuščal zelenico po porazu v derbiju:

Al Ittihad je sicer pred davnimi leti vodil tudi slovenski selektor Matjaž Kek. V Savdski Arabiji je deloval le kratek čas, po vrnitvi v Evropo pa sprejel ponudbo Rijeke, kjer je ostal dolgo in navdušil do te mere, da je prerasel v klubsko ikono reškega kluba in pridobil status najbolj spoštovanega Slovenca na Hrvaškem. Aktualni trener Al Ittihada je Portugalec Nuno Espirito Santo, ki je nazadnje vodil Tottenham, pred tem pa Wolverhampton, Porto, Valencio in Rio Ave.

Cristiano Ronaldo
Sportal Izjemna forma! Ronaldo se znaša nad tekmeci v Savdski Arabiji.
Cristiano Ronaldo Savdska Arabija
Sportal Praznični dan za Cristiana Ronalda #video
Ne spreglejte