Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
7. 9. 2016,
11.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

2

Natisni članek

nogomet Antoine Griezmann

Sreda, 7. 9. 2016, 11.02

6 let, 6 mesecev

Vrhunci torkovih kvalifikacijskih tekme za SP 2018

Čarovnija Griezmanna brez pravega konca, Bosanec izstrelil raketo #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

2

Antoine Griezmann | Foto Reuters

Foto: Reuters

Za nami je prvi krog evropskih kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji. V torek sta se nam predstavili tudi finalistki zadnjega evropskega prvenstva Portugalska in Francija, ne prva ne druga pa ne moreta biti zadovoljni s svojim izkupičkom. Blesteli so reprezentanti BiH, Nizozemci, ki so v zadnjem času v hudi krizi, pa so na Švedskem osvojili le točko.

Aktualni evropski prvaki Portugalci so v Baslu igrali brez prvega zvezdnika Cristiana Ronalda. Ta je po poškodbi kolena v finalu Eura 2016 sicer že pripravljen za najhujše napore, a ga selektor portugalske reprezentance ni hotel obremenjevati. To se ni dobro končalo, saj so Portugalci izgubili z 0:2, je pa res, da poraz ni nič tragičnega, saj je skupina, v kateri nastopajo Ronaldo in soigralci, zelo skromna.

Vrhunci s tekme med Švico in Portugalsko:

Belorusi zaustavili francoske zvezdnike

Opekla se je tudi druga finalistka evropskega prvenstva Francija. Galski petelini so v nasprotju s Portugalci v Belorusijo odpotovali z vsemi topovi, a se jim kljub hudemu pritisku na koncu ni uspelo dokopati do treh točk. Ostalo je pri 0:0. Francozi, ki jih je vodil zvezdnik Atletica Antoine Griezmann, so proti vratom sprožili kar 23 strelov, a žoga ni hotela v gol.

Pomembno vlogo pri tem je imel zelo razglašeni napadalec Arsenala Oliver Giroud, morda še večjo pa izjemni vratar grškega Atromitosa Andrej Harbunov, ki je na koncu zbral deset obramb.

Vrhunci s tekme med Belorusijo in Francijo:

Petarda Bosne

Od držav nekdanje Jugoslavije je v prvem krogu kvalifikacij tri točke osvojila Bosna in Hercegovina, ki je v Zenici s kar 5:0 premagala Estonijo. Dva zadetka je dosegel Emir Spahić, po enega pa Edin Džeko, Vedad Ibišević in Haris Medunjanin, ki je poskrbel za pravi evrogol.

Vrhunci s tekme med BiH in Estonijo:

Kriza Nizozemcev se nadaljuje

Nizozemci, ki so se opekli že v kvalifikacijah za nastop na Euru 2016, so slabo začeli tudi kvalifikacije za SP. Tulipani so na gostovanje na Švedskem osvojili le točko in razumljivo po tekmi niso bili zadovoljni. "Bili smo boljši, nasprotniku nismo pustili dihati večino tekme, zato si moji soigralci zaslužijo pohvale. Nadaljevali bomo boj in trdo delo. Točka je točka, nismo izgubili, čeprav bi si želeli več," je po tekmi povedal strelec izenačujočega zadetka za tulipane Wesley Sneijder.

Nizozemci so v izdihljajih tekme prek rezervista Basa Dosta celo zadeli za zmago, a je glavni sodnik Daniele Orsato piskal prekršek v napadu. Tulipani so na čelu s selektorjem Dannyjem Blindom skočili v zrak, a ni pomagalo.

Vrhunci s tekme med Švedsko in Nizozemsko:

Odločitev, ki je razjezila tulipane:

Ne spreglejte