Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
2. 9. 2017,
14.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,10

3

Natisni članek

Boštjan Cesar kvalifikacije za SP 2018

Sobota, 2. 9. 2017, 14.59

6 let, 6 mesecev

Pogled kapetana po porazu v Trnavi

Boštjan Cesar brez dlake na jeziku: Moramo se pošteno zamisliti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,10

3

Boštjan Cesar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Nismo si zaslužili niti točke, Slovaška nas je nadigrala v vseh pogledih igre," je po tekmi v Trnavi takoj priznal kapetan slovenske nogometne reprezentance Boštjan Cesar, ki je bil po novem porazu razočaran in tudi zelo jezen na svoje soigralce.

Trnava | Foto:

Slovenska reprezentanca je v petek izgubila na gostovanju na Slovaškem (0:1) in na lestvici kvalifikacijske skupine F za SP 2018 padla na četrto mesto. Do konca bodo odigrali še tri kroge, Katančeva četa se bo v ponedeljek v Ljubljani pomerila z Litvo.


"Moramo se zamisliti, kako igramo. Vsak pri sebi mora razmisliti, ali je to, kar daje, dovolj za reprezentančni dres," je po porazu z 0:1 proti Slovaški, ki je verjetno zapečatil upe Slovenije o nastopu na svetovnem prvenstvu prihodnje leto, povedal njen kapetan Boštjan Cesar.

Izkušeni branilec se je, tako kot vedno, tudi na zelenici štadiona Antona Malatinskega trudil od prve do zadnje minute, se drl, krilil z rokama in poskušal narediti vse, da bi prebudil soigralce. Ni šlo.

Pristop in želja nista bila prava

Po porazu je bil zelo jezen. | Foto: Vid Ponikvar Po porazu je bil zelo jezen. Foto: Vid Ponikvar "Ne vem, zakaj več ne kažemo tistega, kar smo kazali v preteklosti. Pristop in želja spet nista bila prava. Vseskozi se pogovarjamo o tem, da je reprezentančni dres nekaj svetega. Za reprezentanco je treba igrati s ponosom. Ko oblečeš reprezentančni dres, mora biti to zate nekaj posebnega. Včasih tudi izgubiš, a če daš vse od sebe, ti tega nihče ne more zameriti. Toda z nami na zadnjih dveh tekmah ni bilo tako. Nismo bili pravi, preprosto nismo bili," je bil, ko je po tekmi razočaran stopil pred številne slovenske novinarje, iskren kapetan. Namignil je, da nekaterim soigralcem zameri marsikaj.

"Kaj smo se po tekmi pogovarjali v garderobi, naj ostane za štirimi zidovi. Ne preostane nam drugega kot to, da damo glave skupaj in poskusimo do konca kvalifikacij narediti čim več. Čez tri dni nas čaka nova zahtevna tekma. Nismo v najboljšem stanju, a to ne sme biti opravičilo. Proti Litvi moramo odigrati pošteno in zmagati," je s cmokom v grlu govoril rekorder po številu nastopov v dresu Slovenije. Nastop v Trnavi je bil že njegov 96.

Najbolj je razočaran zaradi navijačev

"Najbolj mi je žal navijačev, ki so se tudi na Slovaškem zbrali v velikem številu in nas podpirali vso tekmo, bili so naš dvanajsti igralec. V mojem imenu in imenu soigralcev se jim opravičujem, ker smo jih spet razočarali," je povedal Cesar in navijače kljub vsemu pozval, naj se v ponedeljek na tekmi proti Litvi zberejo v čim večjem številu.

Slovenci so v Trnavi zapravili skoraj vse možnosti za preboj na svetovno prvenstvo 2018. | Foto: Reuters Slovenci so v Trnavi zapravili skoraj vse možnosti za preboj na svetovno prvenstvo 2018. Foto: Reuters

"Upam, da nas bodo podprli. Pošteno moramo opraviti svoje delo do konca kvalifikacij. Dokler imamo možnosti, se ne bomo predali. Realno je, da so naše možnosti za nastop na svetovnem prvenstvu minimalne, a dokler obstajajo, se ne bomo predali," je še povedal nogometaš, ki je poleti dopolnil 35 let, zato se marsikdo sprašuje, ali bo v prihodnjih kvalifikacijah, tistih za evropsko prvenstvo 2020, še igral v reprezentančnem dresu.

"O tem trenutno ne razmišljam. Sem zdrav in sem tukaj. Koliko časa še bom, bomo videli," je odgovoril slovenski kapetan.

Ne spreglejte