Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
27. 6. 2017,
15.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

UEFA liga prvakov Diego Costa poletni prestopni rok Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Manchester United Zlatan Ibrahimović

Torek, 27. 6. 2017, 15.30

1 leto

Atletico Madrid se zanima za prihod Šveda

Bo Ibrahimović združil moči z Oblakom?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Zlatan Ibrahimović | Foto Reuters

Foto: Reuters

Poletni prestopni roki so polni govoric in namigovanj, kam bi se lahko preselili najboljši nogometaši na svetu. Novega delodajalca išče tudi Zlatan Ibrahimović, ki okreva po hudi poškodbi kolena in bo odsoten vsaj do jeseni. Bi se lahko preselil v Španijo? Na seznamu snubcev švedskega velikana je namreč po novem tudi Atletico Madrid.

Malo je nogometnih zvezdnikov, ki se lahko pohvalijo s takšno priljubljenostjo in tudi karizmo, kot jo izžareva Zlatan Ibrahimović. Izkušeni Skandinavec s koreninami iz Hrvaške in BiH je eden izmed njih.

Šved ima 35 let, a še vedno spada med najboljše napadalce v Evropi. Okreva po hudi poškodbi kolena, ki jo je staknil v četrtfinalu evropske lige, in išče novega delodajalca. V petek se mu je iztekla pogodba z Manchester Unitedom, ta ni pokazal namere, da bi podaljšal sodelovanje.

Atletico poleti ne sme kupovati

Jan Oblak bi lahko dobil zvezdniškega soigralca. | Foto: Vid Ponikvar Jan Oblak bi lahko dobil zvezdniškega soigralca. Foto: Vid Ponikvar Med kandidati za novega delodajalca 35-letnega napadalca, ki je v prejšnji sezoni za rdeče vrage dosegel 28 zadetkov, se po poročanju italijanskega športnega dnevnika Tuttosport omenja tudi Atletico Madrid. Španski klubski velikan, ponosen na slovenskega vratarja Jana Oblaka in plejado znanih imen, s katerimi spada v evropski vrh, bi rad okrepil napad.

Rdeče-beli so se znašli v nehvaležnem položaju, saj zaradi kazni Mednarodne nogometne zveze (Fifa) to poletje ne smejo kupovati novih igralcev. Na okrepitve bodo morali počakati do januarja 2018. Takrat pa bo Ibrahimović, ki mu zdravniki napovedujejo vrnitev na igrišča že oktobra, povsem nared.

Zacelil bo poškodbo kolena in se vrnil tja, kamor spada. Med evropsko elito. Ko je nosil dres Uniteda, je osvojil kar tri lovorike. Najboljši je bil v angleškem superpokalu, angleškem ligaškem pokalu in ligi Europa. Zdaj skupaj z znanim agentom Minom Raiolo išče novega delodajalca. S španskim prvenstvom že ima izkušnje, saj je Barceloni pomagal do državnega naslova.

Ibrakadabra je lačen dokazovanj

Ibrahimović si je huje poškodoval koleno na dvoboju z Anderlechtom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Ibrahimović si je huje poškodoval koleno na dvoboju z Anderlechtom. Foto: Guliverimage/Getty Images Za Ibrahimovića se zanimajo tudi klubi iz ZDA (Los Angeles Galaxy) in Kitajske, na San Siru bi ga rad pozdravil AC Milan, s katerim je nekoč že sodeloval. Nekateri so tudi mnenja, da bi moral vztrajati in še naprej trkati na vrata Uniteda. Čeprav ga je občinstvo na Old Traffordu vzljubilo, bo srečo iskal drugod.

O koncu kariere ne razmišlja. Takšen scenarij za trmastega Šveda ne pride v poštev. Ibrakadabra je še lačen dokazovanj. Ne nazadnje spada v redko skupino zvezdnikov, ki so osvojili že marsikaj, manjka pa jim evropski klubski naslov. Podobno usodo doživlja Gianluigi Buffon.

S Slovenci se je nazadnje družil v Milanu

Če bi Ibrahimović prestopil k Atleticu, bi se pridružil klubu, ki je zelo uspešen v ligi prvakov. V zadnjih štirih letih je dvakrat igral v finalu, v prejšnji sezoni se je poslovil šele v polfinalu. Ibra bi tako naskakoval evropski naslov.

Po dolgih letih bi si tudi delil slačilnico s slovenskim nogometašem. Ko je nosil dres Interja, je v klubu videval Reneja Krhina, Vida Belca, pa tudi takratnega mladinca črno-modrih Nemanjo Mitrovića. Če bi okrepil Atletico, ki bo v novi sezoni nastopal na novem štadionu Wanda Metropolitano, bi bil njegov soigralec Jan Oblak.

V Madrid bi se rad vrnil Diego Costa, a  ... | Foto: Reuters V Madrid bi se rad vrnil Diego Costa, a ... Foto: Reuters

Atletico ne skriva želje, da bi okrepil napad. Pred Ibrahimovićem se je veliko govorilo o vrnitvi Diega Coste, ki pri Chelseaju ni več v načrtih italijanskega stratega Antonia Conteja. Brazilec s španskim potnim listom bi se rad vrnil v Madrid, a ni najbolj navdušen nad tem, da bi moral zaradi kazni Atletica prisilno počivati do januarja 2018.

Želi ujeti tekmovalni ritem in zadržati status španskega reprezentanta, saj bo prihodnje leto na sporedu svetovno prvenstvo v Rusiji. Tam zagotovo ne bo Ibrahimovića, ki se je lani poslovil od državnega dresa. Še vedno pa vztraja v klubskem nogometu in išče možnost, da bi osvojil ligo prvakov.

Ne spreglejte