Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 7. 2022,
15.26

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

1

Natisni članek

Joan Laporta Robert Lewandowski FC Barcelona Bayern München Hasan Salihamidžić

Sreda, 6. 7. 2022, 15.26

1 leto, 10 mesecev

Robert Lewandowski

Bayern: Barcelone čez dve leti ne bo več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

1

Bayern Robert Lewandowski | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pri Barceloni se že dolgo trudijo, da bi v svoje vrste pripeljali napadalca münchenskega Bayerna Roberta Lewandowskega. Poljak je že naznanil, da želi zapustiti klub, a novega delodajalca še ni našel. Bavarci za 33-letnega Poljaka zahtevajo kar 50 milijonov evrov odškodnine, ki bi jo Barcelona morala vnaprej plačati.

Cristiano Ronaldo
Sportal Noro! Bomo odslej Ronalda res gledali v katalonskem dresu?

Poljski napadalec je klub že obvestil, da ga to poletje želi zapustiti. Najbolj so se za Lewandowskega zagreli Katalonci, a glavno oviro predstavlja denar. Pri Bayernu za Poljaka zahtevajo 50 milijonov in od te cene ne odstopajo. Še več, želijo si celo, da bi Katalonci kupnino za Lewandowskega poravnali vnaprej, kar se zdi ogromno, glede na to, da Poljak že šteje 33 let, pogodba pa mu poteče po koncu naslednje sezone in bi se lahko takrat h Kataloncem preselil brez odškodnine. 

Po poročanju novinarja Atletica Raphaela Honigsteina so v bavarski prestolnici prepričani, da Barcelona te finančne krize ne bo preživela in bo že čez dve leti katalonski ponos pozabljen. "Pri Bayernu so Barceloni sporočili, da ne želijo obročnega plačila, saj ne verjamejo, da bo klub iz Barcelone čez leto ali dve sploh še obstajal. Celotno odškodnino si želijo prejeti vnaprej, in to v gotovini,je v podkastu The Totally Football Show razkril Honigstein. 

Odgovor bomo kmalu izvedeli

Lewandowski je Barcelono prosil, da čim prej uredi vse potrebno za njegov prestop.  | Foto: Reuters Lewandowski je Barcelono prosil, da čim prej uredi vse potrebno za njegov prestop. Foto: Reuters Lewandowski je jasno povedal, da želi zapustiti nemške prvake, s čimer se strinjajo tudi njegovi soigralci, saj naj bi se njegovo obnašanje v slačilnici zelo spremenilo, kar naj bi vplivala tudi na soigralce. "Še vedno mislim, da bo do prestopa prišlo," je v pogovoru dejal Honigstein, ki verjame, da bi lahko to izpeljali do 12. julija, ko se pri Bavarcih začenjajo priprave na novo sezono, ki se jih Lewandowski ne želi udeležiti. "Lewandowski naj bi prosil Barcelono, naj do 12. julija uredi prestop, tako da časa ni več veliko," je še dodal novinar, ki je prepričan, da bodo Bavarci in Katalonci dosegli sporazum glede Poljakovega prestopa. 

Camp Nou Barcelona
Sportal Barca nad luknjo v blagajni s spremembo imena stadiona
Julian Nagelsmann
Trendi Škandal: trener nemškega kluba ujet s športno novinarko #foto

 

Ne spreglejte