Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2022,
13.53

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,38

17

Natisni članek

novinarka ločitev nogomet Bayern München Julian Nagelsmann

Petek, 1. 7. 2022, 13.53

1 leto, 9 mesecev

Škandal: trener nemškega kluba ujet s športno novinarko #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,38

17

Julian Nagelsmann | Julian Nagelsmann velja za enega najboljših nogometnih trenerjev na svetu, ki ga redno povezujejo z najvišjimi položaji v Premier ligi. | Foto Getty Images

Julian Nagelsmann velja za enega najboljših nogometnih trenerjev na svetu, ki ga redno povezujejo z najvišjimi položaji v Premier ligi.

Foto: Getty Images

Glavnega trenerja münchnskega Bayerna, najuspešnejšega nemškega nogometnega kluba, Juliana Nagelsmanna so opazili na luksuzni zasebni jahti z njegovo novo ljubimko. Skupaj sta bila le nekaj tednov po tem, ko sta se po 15 letih zveze razšla z ženo Vereno.

Štiriintridesetletnega nemškega nogometnega trenerja so opazili s tridesetletno Leno Wurzenberger, športno novinarko največjega nemškega časopisa Bild. Tam so jo takoj, ko so izvedeli za njuno razmerje, umaknili s poročanja o nogometu.

Zaljubljeni par se je v torek med poljubljanjem in objemanjem na jahti ob obali Ibize zdel nerazdružljiv. V premoru po prvem letu na čelu Bayerna si je Nagelsmann privoščil dopust in ga, kot je videti, izkoristil v celoti.

Ohraniti želi zasebnost njunega razmerja

Z ženo Vereno, s katero sta se poročila leta 2018, sta se razšla v začetku meseca junija.

V zadnji izdaji časopisa Bild so objavili, da so Wurzenbergerjevo "nemudoma umaknili s poročanja o nogometu", potem ko so odkrili njuno tajno razmerje. Novinarka je pred tem poročala o nogometnem klubu SV Werder Bremen, preden se je preselila v München, kjer je zadnji dve leti pokrivala prvake Bundeslige.

Nagelsmann si želi ohraniti zasebnost njunega razmerja, saj je novinarka med igralci Bayerna dobro znana po svojih "neštetih intervjujih" z njimi. Pred kratkim je intervjuvala zvezdnika Sadia Maneja po njegovem 35 milijonov funtov vrednem prestopu iz Liverpoola.

Za njuno razmerje so izvedeli pred kratkim

Nogometni zvezdnik, ki bo naslednji mesec dopolnil 35 let, ima z ženo Verono sina in hčerko. Njegovo razmerje s športno novinarko naj bi bilo zelo resno, o čemer je obveščen tudi klub Bayern München. 

Časopis Bild je v četrtek novico oznanil v časopisu v članku z naslovom: "Julian Nagelsmann ljubi novinarko Bilda." Članek navaja, da je par užival na kratkih počitnicah na Ibizi, za njuno razmerje pa so izvedeli šele v sredo. Isti časopis je v začetku meseca junija objavil tudi razpad Nagelsmannove zveze z ženo Verono.

Nogometni zvezdnik, ki bo naslednji mesec dopolnil 35 let, ima z ženo Verono sina in hčerko.  | Foto: Reuters Nogometni zvezdnik, ki bo naslednji mesec dopolnil 35 let, ima z ženo Verono sina in hčerko.  Foto: Reuters

Najmlajši trener v zgodovini Bundeslige

Nemec je igral za FC Augsburg in za Bayern München na mladinski ravni, nikoli pa ni nastopil v prvi ekipi. V mladosti je utrpel številne poškodbe in se pri komaj 20 letih upokojil, potem ko si je poškodoval hrustanec v kolenu. Nato je nekaj časa delal kot skavt pri Augsburgu pri sedanjem šefu Chelseaja Thomasu Tuchelu.

Njegova trenerska kariera pa se je začela leta 2010, ko je pri le 23 letih vodil mladinsko akademijo Hoffenheima. Ekipo do 19 let je popeljal do naslova Bundeslige 2013/14 in tako navdušil klubske šefe, da so ga leta 2015 imenovali za glavnega trenerja. Naziv je prejel na začetku naslednje sezone in tako pri šele 28 letih postal najmlajši trener v zgodovini Bundeslige. 

Eden najboljših nogometnih trenerjev na svetu

Zaradi slabega zdravja svojega predhodnika je službo sprejel predčasno, ko je bil klub na 17. mestu in se je soočal z izpadom.

Leta 2019 se je pridružil RD Leipzigu in klub v svoji prvi sezoni popeljal do polfinala Lige prvakov ter tako postal najmlajši trener, ki je prišel do predzadnje stopnje turnirja. Sezono kasneje je Leipzig postal podprvak Bundeslige za nemškim velikanom Bayernom, ki se mu je pridružil lansko poletje. Aprila letos je osvojil prvaka Bundeslige, iz Lige prvakov pa je izpadel v četrtfinalu proti Villarrealu.

Velja za enega najboljših nogometnih trenerjev na svetu, ki ga redno povezujejo z najvišjimi položaji v Premier ligi.

Preberite še:

Bayern München, prvaki 2022
Sportal Prvak Bayern ruši rekorde, Hertha jo je zagodla Stuttgartu
Jerca Legan Cvikl in Milan Cvikl
Trendi Milan Cvikl se je odzval na novico o ločitvi od Jerce Legan
Rupert Murdoch in Jerry Hall
Trendi Medijski mogotec Rupert Murdoch se pri 91 letih znova ločuje
Ne spreglejte