Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 11. 2016,
18.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

selektor Anglija nogomet Gareth Southgate

Torek, 29. 11. 2016, 18.18

6 let, 7 mesecev

FA o dolgoročni pogodbi predvidoma v sredo

Angleži namigujejo: Gareth Southgate bo ostal selektor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Angleška nogometna zveza (FA) bo danes predvidoma obravnavala tudi usodo začasnega selektorja članske izbrane vrste Garetha Southgata. Ta je za zdaj brez uradne pogodbe, a naj bi mu bili v FA naklonjeni in mu bodo po namigih angleških medijev ponudili dolgoročno sodelovanje.

Začasni selektor nogometašev Anglije Gareth Southgate bo po pisanju angleških medijev prejel dolgoročno pogodbo. | Foto: Reuters Začasni selektor nogometašev Anglije Gareth Southgate bo po pisanju angleških medijev prejel dolgoročno pogodbo. Foto: Reuters  

O tem naj bi na sestanku v sredo razpravljal izvršni odbor zveze. Prejšnji teden je opravil uradni razgovor s selektorskim kandidatom, za njim pa je že uspešno obdobje začasnega vodenja ekipe, ko na štirih tekmah ni izgubil (ima dve zmagi in dva nedoločena izida, med drugim s Slovenijo).

Po poročanju Sky Sporta bo petčlanski izvršni odbor potrdil Southgata za selektorja Anglije, bodoči selektor pa zahteva pogodbo vsaj do leta 2020 in plačo, kakršno sta imela njega zadnja predhodnika Sam Allardyce in Roy Hodgson.

Zamenjava za Sama Allardycea

Šestinštiridesetletni Southgate, nekdanji trener Middlesbrougha in angleške izbrane vrste do 21 let, je mesto prvega moža stroke članske reprezentance začasno zasedel po odstavitvi Sama Allardycea; ta je izgubil službo, ko so britanski mediji septembra razkrili, da je bil pripravljen sodelovati pri dogovarjanju prestopov igralcev z lažnim konzorcijem z Daljnega vzhoda, na posnetkih pa se je tudi posmehoval svojemu predhodniku Royu Hodgsonu.

S Slovenijo neodločeno

Anglija je tudi tekmica Slovenije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji 2018, pod vodstvom Southgata pa je premagala Malto in Škotsko ter igrala neodločeno s Slovenijo. Neodločen izid je Southgate dosegel tudi na prijateljski tekmi s Španijo.

Ne spreglejte