Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 4. 2024,
17.58

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

Natisni članek

Ante Šimundža Zoran Zeljković FC Koper NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telemach 1. SNL

Četrtek, 18. 4. 2024, 17.58

1 teden, 4 dni

1. SNL, zaostali tekmi

Maribor osvojil Stožice, Domžale ujele Muro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76
NK Maribor Jan Repas | Jan Repas je (sicer z malo pomoči enega od branilcev) premagal Matevža Vidovška za vodstvo in zmago Maribora z 2:1. | Foto www.alesfevzer.com

Jan Repas je (sicer z malo pomoči enega od branilcev) premagal Matevža Vidovška za vodstvo in zmago Maribora z 2:1.

Foto: www.alesfevzer.com

Nogometaši Maribora so drugič zapored dobili večni derbi, Olimpijo so po preobratu z igralcem več premagali z 2:1. In to v Stožicah, kjer niso zmagali že od septembra 2019! Zmaji so prevladovali v prvem polčasu, vijolice pa blestele v drugem. Šlo je za zaostalo tekmo 26. kroga prve lige. Večna tekmeca zdaj na lestvici ločijo le še štiri točke. Danes so zaostalo tekmo iz 25. kroga odigrale še Domžale in Koper, tekma v Športnem parku se je končala z zmago domačih z 1:0. Domžalčani so na lestvici ujeli Muro.

Josip Iličić
Sportal Josip Iličić iz srca: Spet uživam na igrišču
Olimpija Maribor
Sportal Sodniška poezija mladeniča iz Loga pri Brezovici

Sanjski uvod Olimpije, kolaps po odmoru, Maribor slavi po štirih letih in pol

Olimpija je silovito odprla derbi in povedla z golom Nemanje Motike. | Foto: www.alesfevzer.com Olimpija je silovito odprla derbi in povedla z golom Nemanje Motike. Foto: www.alesfevzer.com Po drugem marcu se je v prvo postavo Maribora vrnil vratar Ažbe Jug, v primerjavi s prejšnjo tekmo proti Bravu (1:1) pa so bili od prve minute na zelenici tudi Josip Iličić, Arnel Jakupović, Hilal Soudani in Blaž Vrhovec. Pri Olimpiji se je že pred dnevi po več kot pol leta odsotnosti med vratnici vrnil Matevž Vidovšek, po odsluženi kazni zaradi kartonov pa Agustin Doffo. V Stožice je prišlo okoli 6.500 gledalcev. Večni derbi sta s tribune spremljala tudi selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek in predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović.

Prvi dramatični trenutek se je zgodil že v prvi minuti tekme, ko je po slabi podaji nazaj Hilala Soudanija žogo dobil Ivan Durdov in bil sam iz oči v oči z Jugom, a je lepo priložnost za gol zapravil. Je bil pa toliko natančnejši Nemanja Motika. Po lepi timski akciji mu je z desne v kazenski prostor podal Justas Lasickas. Srbski napadalec je bil povsem sam in zabil je svoj sedmi gol sezone. Ob koncu 11. minute je s pravo bombo s 25 metrov Juga preizkusil še David Sualehe, a se je mariborski vratar izkazal z obrambo. Vidovšek na začetku tekme dela ni imel, so pa za njegovim hrbtom s pirotehniko tekmo motile Viole, nekaj bakel je padlo tudi na zelenico in grozilo jim je izpraznjenje tribune.

Fotogalerija
1 / 19

Josip Iličić je bil najbolj razpoložen pri Mariboru. | Foto: www.alesfevzer.com Josip Iličić je bil najbolj razpoložen pri Mariboru. Foto: www.alesfevzer.com Šele po polovici prvega polčasa je Maribor umiril Olimpijo in vzpostavil ravnotežje na zelenici. Izkušeni Iličić je v 27. minuti izvrstno preigraval v kazenskem prostoru in s podajo zaposlil Jakupovića. Prvi strelec lige je streljal iz obrata, a zadel okvir vrat. Pet minut pozneje pa nova priložnost za domače: Timi Max Elšnik je poslal globinsko podajo, žogo je lepo sprejel Raul Florucz in tudi zadel, a je stranski sodnik dvignil zastavico. Avstrijski nogometaš je bil za korak prehiter in v prepovedanem položaju. Tik pred koncem polčasa je podobno globinsko podajo dobil Motika, ki pa ni bil v prepovedanem položaju. Še izven kazenskega prostora je preigral Juga, a moral streljati s skrajnega levega boka. Težak položaj in zadel je vratnico. 

Hilal Soudani je zadel za 1:1. | Foto: www.alesfevzer.com Hilal Soudani je zadel za 1:1. Foto: www.alesfevzer.com Ante Šimundža je drugi polčas začel z dvema novima nogometašema na zelenici: Maksa Barišića in Marka Strajnarja je zamenjal z Markom Božićem in Martinom Milcem. In igra je bila povsem drugačna. Vrhovec, Soudani in Jakupović so prvi streljali proti golu, sicer še nenevarno za Vidovška. Pritisk je obrodil sadove (sedem strelov proti golu) v 65. minuti, ko so bili štirje Mariborčani v kazenskem prostoru. Lepo sta odigrala Jan Repas in Jakupović, pred Iličićem je odbil Vidovšek, a je odbitek za izenačenje na 1:1 v gol pospravil Soudani.

Viole so v Stožicah glasno navijale za svoje ljubljence. | Foto: www.alesfevzer.com Viole so v Stožicah glasno navijale za svoje ljubljence. Foto: www.alesfevzer.com Težave za Olimpijo so se stopnjevale v 70. minuti, ko je Lasickas sicer nenamerno, a silovito s podplatom naletel na gleženj Svena Šoštariča Karića. Lahko bi prišlo do poškodbe in glavni sodnik mu je po ogledu s sistemom VAR pokazal rdeči karton. Samo sedem minut pozneje je Maribor z igralcem več že vodil z 2:1. Po podaji Iličića je z več kot 20 metrov streljal Jan Repas, žoga se je dotaknila enega od obrambnih igralcev, in to ravno toliko, da je spremenila smer in presenetila Vidovška. Olimpije v drugem polčasu skoraj ni bilo, kar pokaže že podatek o strelih proti golu 13:1.

 

V četrtek so zaostalo tekmo 25. kroga odigrale še Domžale in Koper. Tekma bi morala biti odigrana že marca, pa sta jo takrat preprečila slabo vreme in preveč namočen teren.

Dvoboj v Domžalah je postregel z malo nevarnega dogajanja pred vrati Lovra Štubljarja pri domači zasedbi in Tima Štrasbergerja pri gostujoči. Oboji so bili tudi oslabljeni, pri Domžalah je manjkal Filip Stuparević, pri Koprčanih pa njihov najboljši strelec Timothe Nkada. Domžalčani pa so se veselili zmage z 1:0, edini gol na tekmi pa je v 57. minuti dosegel makedonski napadalec Mario Krstovski.

Domžalčani ostajajo sedmi na lestvici, imajo pa zdaj 35 točk, prav toliko kot šesta Mura. Koprčani so kljub porazu zadržali peto mesto, za četrtim Bravom še naprej zaostajajo za točko.

Rok Kronaveter
Sportal Besede Roka Kronavetra, ki ne bodo všeč Olimpiji

1. SNL, zaostali tekmi:

Sreda, 17. april:

Četrtek, 18. april:

Lestvica:

Najboljši strelci:

15  Arnel Jakupović (Maribor)
14  Aljoša Matko (Celje)
12 – El Arabi Hilal Soudani (Maribor)
10 – Rui Pedro (Olimpija), Matej Poplatnik (Bravo)
9 – Madžid Šošić (Radomlje)
8 – Timothe Nkada (Koper) 
7 – Raul Alexander Florucz (Olimpija), Nejc Gradišar (Rogaška), Josip Iličić (Maribor), Mario Krstovski (Domžale), Nemanja Motika (Olimpija), Dardan Shabanhaxhaj (Mura)
– Timi Max Elšnik (Olimpija), Amadej Maroša (Mura), Tin Matić (Aluminij), Patrik Mijić (Rogaška), Bede Amarachi Osuji (Koper), Jošt Pišek (Domžale), Danijel Šturm (Domžale)

Ivan Durdov NK Olimpija
Sportal Pet golov Olimpije, a le točka. Celje že na plus 12.
NK Olimpija Zoran Zeljković
Sportal Olimpija: Zoran Zeljković ima neomajno podporo vodstva kluba
NK Radomlje Gaber Dobrovoljc
Sportal V boju za dvojne točke brez zmagovalca, Celje vse bližje naslovu
Ne spreglejte