Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2024,
23.21

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Rogaška NK Radomlje NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telemach 1. SNL

Nedelja, 3. 3. 2024, 23.21

1 mesec, 2 tedna

1. SNL, 24. krog

Olimpijo rešil Ratnik, Maribor blestel, Rogaški skalp Kopra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
NK Rogaška | Rogaška je že v drugi minuti dobila gol, a se pred koncem polčasa veselila vodstva z 2:1. | Foto www.alesfevzer.com

Rogaška je že v drugi minuti dobila gol, a se pred koncem polčasa veselila vodstva z 2:1.

Foto: www.alesfevzer.com

V 24. krogu 1. SNL Koper je v nedeljo Rogaška prvič premagala Koper, po preobratu z 2:1. Bravo je z 1:0 premagal Radomlje in se utrdil na četrtem mestu. Običajno je največ pozornosti deležen večni derbi. To sezono, ko se z naslovom spogledujejo Celjani, je drugače. Najverjetneje edini zasledovalec, ki jim še lahko prekriža načrte, je Olimpija. Če bi v soboto premagala Celjane, bi zaostanek znižala na štiri točke. A se je končalo z remijem 1:1. Še bolje spomladi igra Maribor, a ima tudi po zmagi s 3:0 nad Domžalami visokih 16 točk zaostanka. Že v petek sta se udarila Aluminij in Mura (2:0).

1. SNL, 23. krog:

Petek, 1. marec:

Sobota, 2. marec:

Nedelja, 3. marec:

navijači Sofija
Sportal Obetajo se spremembe: 10 let prepovedi in tudi prepoved približevanja

Rogaška dobila gol, še preden je zamenjala vratarja

Timothe Nkada je v drugi minuti premagal 17-letnika med vratnicama Rogaške. | Foto: www.alesfevzer.com Timothe Nkada je v drugi minuti premagal 17-letnika med vratnicama Rogaške. Foto: www.alesfevzer.com Koprčani so začeli silovito, saj so želeli izkoristiti dejstvo, da je Rogaška začela s 17-letnim Žanom Lorberjem med vratnicama. Da je izpolnila pravilo dovoljšnjega števila doma vzgojenih nogometašev v prvi postavi. Nameravali so ga zamenjati po minuti, z izkušenim Ajdinom Mulalićem. A še preden so uspeli opraviti menjavo, je Timothee Nkada zadel za vodstvo Primorcev z 1:0. Tako je Lorber dobil gol, Mulalić pa vstopil šele v četrti minuti. V 20. minuti do Štajerci prišli do izenačenja na 1:1. Po podaji Gala Kureža je zadel kdo drug kot Patrik Mijić. To je njegov četrti gol na petih tekmah v prvi slovenski ligi. Rogaška je še naprej igrala z več želje (6:4 v strelih znotraj okvirja vrat) in to se ji je obrestovalo. Oliver Kregar je v sodnikovem dodatku prvega polčasa zadel za vodstvo z 2:1. V drugem polčasu se kljub pritisku Kopra rezultat ni več spremenil.

Jakupović in Soudani zrežirala visoko zmago vijoličnih

Arnel Jakupović je zabil 11. gol sezone. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Arnel Jakupović je zabil 11. gol sezone. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Po pritožbi NK Maribor se je tekma 24. kroga prve lige v Ljudskem vrtu vendarle igrala pred navijači, celo pred skoraj polnimi tribunami. Po pol ure so prvi mrežo zatresli gostje iz Domžal, a gol ni veljal. Z roba kazenskega prostora je Jošt Pišek sprožil pravo bombo, neubranljivo za Ažbeta Juga. A je pred tem v napadu Domžal žoga že prečkala črto za golom in tako je bil gol po posredovanju sistema VAR razveljavljen. Pet minut zatem je vendarle prišlo do spremembe na semaforju.

Nič manj atraktivno ni zadel Hillal Soudani, ki je dobil žogo 20 metrov od gola, se hipoma obrnil za 180 stopinj in izvrstno streljal. Še pred koncem prvega polčasa so domači vodili že z 2:0. S preigravanjem in podajo se je izkazal novinec v vijoličnem dresu Maks Barišič, svoj že 11. gol v sezoni pa je zabil Arnel Jakupović (njegov rekord v prvi ligi je 12 golov, ko je še igral za Domžale). Zelo razpoloženi Soudani je v 80. minuti prejel lepo podajo Marka Božiča in s svojim drugim golom na tekmi (že devetim v sezoni) zapečatil usodo Domžal (3:0).

Maribor spomladi kaže najboljši obraz med vsemi, a zaradi remija z Rogaško (0:0) in poraza z Muro za zeleno mizo za Olimpijo zaostaja devet točk, za Celjem pa kar 16.

Josip Iličić je bil v prvi postavi Maribora, ki je s 3:0 premagal Domžale. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Josip Iličić je bil v prvi postavi Maribora, ki je s 3:0 premagal Domžale. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Bravo se je utrdil na četrtem mestu

Radomlje se na domačem terenu v Domžalah še naprej ne znajdejo. Zadnjo zmago so tam vpisale septembra, tudi tokrat pa so ostale praznih rok, ko jih je premagal Bravo. Ta se je s tremi točkami povzpel na četrto mesto, Radomljani ostajajo predzadnji. Gol za zmago Brava z 1:0 je padel šele v 76. minuti. Po kotu se je pred vrati dobro znašel Nemanja Jakšić in zadel iz bližine.

Ante Šimundža NK Maribor
Sportal Šimundža ni želel komentirati odločitve disciplinskega sodnika

Nesrečni Ratnik se je oddolžil, razlika ostaja sedem točk

Marcel Ratnik je pred koncem tekme poskrbel za izenačenje in končni izid 1:1. | Foto: www.alesfevzer.com Marcel Ratnik je pred koncem tekme poskrbel za izenačenje in končni izid 1:1. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija je nesrečno dobila gol. | Foto: www.alesfevzer.com Olimpija je nesrečno dobila gol. Foto: www.alesfevzer.com Prvi polčas je pripadel Olimpiji, ki je bila podjetnejša (4:3 v strelih proti vratom, 55-odstotna posest žoge), a prvo je zabilo Celje. Agustin Doffo je izgubil žogo, reprezentant Žan Karničnik je z njo pobegnil v kazenski prostor. Njegov strel ni bil nič posebnega, a je žogo nesrečno preusmeril Marcel Ratnik in Denis Pintol je bil premagan. Izpostavimo še zanimiv trenutek iz 18. minute, ko je sprožil Raul Florucz, žoga je na poti proti vratom zadela sodnika Slavka Vinčića, a je vratar Celja Matjaž Rozman izvrstno posredoval.

Nesrečni Ratnik je v 84. minuti po podaji iz kota zadel za izenačenje na 1:1. Nova drama je sledila v 90. minuti, ko je rezervist Redi Kasa zatresel vratnico. Že tretja vratnica za Olimpijo na tekmi (v prvem polčasu je po lepem strelu s 30 metrov zatresel Peter Agba, v drugem pa najprej Jorge Silva). Po odbitku od vratnice je žoga v roko zadela Karničnika, a se sodnik ni oglasil (roko je imel ob telesu). Tako je ostalo pri izidu 1:1. Delitev točk v Stožicah je pomenila, da razlika med tekmecema za naslov prvaka ostaja sedem točk v korist Celjanov.

NK Olimpija NK Radomlje Marcel Ratnik
Sportal Marcel Ratnik podaljšal z Olimpijo

Mura običajno zmaguje v Kidričevem, a ...

1. SNL: Aluminij - Mura | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Ko Mura gostuje v Kidričevem, praviloma zmaguje. Pred petkovo tekmo je na devetih gostovanjih pri Aluminiju zmagala kar šestkrat, le enkrat pa ostala praznih rok. Statistika torej Aluminiju ni bila naklonjena, a so se nanjo varovanci Roberta Pevnika požvižgali in goste iz Prekmurja premagali z 2:0. Izbranci Antona Žlogarja so Kidričevo zapustili sklonjenih glav, to pa predvsem po zaslugi dveh mojstrskih zadetkov Tina Matića. Podaji sta prispevala Marko Brkljača in Sandro Jovanović. Aluminij se je z zmago prebil na osmo mesto, tik za Muro, za katero zaostaja le še dve točki.

Luka Karahodžić Dovžan
Sportal Slovenski najstnik, ki ima zelo znana starša, že opozarja nase

 

1. SNL, 23. krog:

Petek, 1. marec:

Sobota, 2. marec:

Nedelja, 3. marec:

Lestvica:

Najboljši strelci:

11 – Arnel Jakupović (Maribor),
10 – Rui Pedro (Olimpija)
9 – Matej Poplatnik (Bravo), El Arabi Hilal Soudani (Maribor)
8 – Aljoša Matko (Celje)
7 – Nejc Gradišar (Rogaška), Mario Krstovski (Domžale), Dardan Shabanhaxhaj (Mura), Madžid Šošić (Radomlje)
– Nemanja Motika (Olimpija), Danijel Šturm (Domžale), Josip Iličić (Maribor), Tin Matić (Aluminij)
– Edmilson (Celje), Timi Max Elšnik (Olimpija), Raul Florucz (Olimpija), Timothe Nkada (Koper), Jan Repas (Maribor), Marcel Ratnik (Olimpija)
4 – Gregor Bajde (Celje), Marko Brest (Olimpija), Marko Božić (Maribor), Amadej Maroša (Mura), Mustafa Nukić (Olimpija), Bede Osuji (Koper), Martin Pečar (Bravo), Jošt Pišek (Domžale), Denis Popović (Celje), Tamar Svetlin (Celje), Mark Zabukovnik (Celje)

Mura Maribor
Sportal Ogorčeni Mariborčani napovedali pritožbo
NK Olimpija : NŠ Mura
Sportal Dva tisoč evrov denarne kazni, Trontlju dve tekmi prepovedi
Mura Maribor
Sportal Po incidentu v Murski Soboti kazen doletela tudi Muro
Ne spreglejte