Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
1. 9. 2014,
20.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jure Zdovc Južna Koreja navijači

Ponedeljek, 1. 9. 2014, 20.45

8 let

Zdovc: Tudi kakšen kozarec vina ali piva je dobrodošel

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav na Gran Canarii v ponedeljek ni tekmovalni dan svetovnega prvenstva v košarki, so v slovenskem taboru aktivni in so misli že usmerili proti naslednjemu nasprotniku, Južni Koreji.

Po zmagi nad Mehiko si je vsa slovenska košarkarska reprezentanca vzela čas za navijače in se družila z njimi, da je vez med njimi postala še trdnejša. Tudi selektor Jure Zdovc je pozdravil to potezo: "Osem dni smo že tukaj in imamo drug drugega že malce čez glavo. Druženje je bilo dobrodošlo. Fantje se morajo sprostiti. Igral sem košarko in vem, da prav pride tudi kakšen kozarec vina ali piva."

Skupaj s preostalim delom strokovnega štaba je misli že usmeril k naslednjemu tekmecu. Po dnevu premora bo v torek prišla na vrsto večerna tekma z Južno Korejo, ki je na Gran Canarii pričakovano dvakrat izgubila. Če bo šlo tako, kot mora iti, bo po Sloveniji še vedno ostala na ničli.

A bo moral Zdovc fante prepričati, da popuščanja ne bo smelo biti, kar pa jim je kot profesionalcem že popolnoma jasno. "Nisem blazen motivator. Sem kratek in jedrnat. Ve se, kaj zahtevam. Prek videopriprav poskušamo pokazati, da gre za resnega nasprotnika. Mehika nam je veliko olajšala, ker je dobro igrala proti Litvi. Prav tako je dobro igrala Angola, kar je dodatno opozorilo za igralce. Vedo, da ni zafrkancije," je dejal prvi mož stroke.

V Las Palmasu ima ob sebi kot pomočnika Gašperja Potočnika in Stefanosa Dedasa, medtem ko je Američan Chris Thomas, ki je v Bilbau in proučuje morebitne tekmece, s katerimi se bo Slovenija pomerila v izločilnih bojih. Tudi Zdovcu so misli že zašle proti skupini C, v kateri igrajo ZDA, Turčija, Finska, Ukrajina in Dominikanska republika: "Spremljamo, s pomočnikom Gašperjem Potočnikom sva se začela malce pogovarjati o tej skupini. Lahko rečeš, da bodo Turki drugi. Premagljivi so vsi razen Američanov. Dobro je, da imamo v Bilbau Chrisa Thomasa in ta od blizu pridobiva vse informacije. V izločilnih bojih."

Ne spreglejte