Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
7. 9. 2016,
13.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Slovenija Ukrajina

Sreda, 7. 9. 2016, 13.36

6 let, 7 mesecev

Ukrajina pred pomembno tekmo s Slovenijo izgubila člana prve peterke

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Foto: Vid Ponikvar

Naslednji tekmec slovenske košarkarske reprezentance v sklopu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2017, reprezentanca Ukrajine, je v Slovenijo pripotoval oslabljen. V Zlatorogu ob 20. uri na parketu ne bomo videli Vladimirja Konjeva.

Na prvih dveh tekmah proti Bolgariji in Kosovu je v ukrajinski udarni peterki venomer začel krilni košarkar Vladimir Konjev, ki pa zaradi zvitega gležnja izpušča dvoboj s Slovenijo.

V ukrajinskem taboru so se odločili, da bo Konjev počival v Ukrajini, nato pa se ekipi priključil za dvoboj z Bolgarijo.

Ukrajina in naša izbrana vrsta se borita za prvo mesto v skupini E kvalifikacij za EuroBasket 2017, saj to zagotavlja vozovnico za veliko tekmovanje, drugouvrščena ekipa pa bo upala, da bo med najboljšimi štirimi izmed vseh sedmih kvalifikacijskih skupin. Obe ekipi sta po uvodnih dveh krogih neporaženi.


"Slovenija je v naši skupini najtežji nasprotnik. Na gostovanju ne bo lahko. Po tradiciji ima Ukrajina prednost pri centrih, zato se bo igra najverjetneje gradila okoli njih. Se pa moramo na vsakega nasprotnika pripraviti drugače. Ne glede na to, da so Slovenci favoriti, moramo izkoristiti vsako priložnost za zmago," pravi Konjev.

Zgodovina na strani Slovenije

Za ukrajinske košarkarje je značilno, da so nekoliko robustnejši. | Foto: Vid Ponikvar Za ukrajinske košarkarje je značilno, da so nekoliko robustnejši. Foto: Vid Ponikvar Ukrajina je na prvih dveh tekmah premagala Bolgarijo (79:69) in Kosovo (70:63). Obakrat so blesteli visoki košarkarji. Na prvi je bil najbolj učinkovit center Kirilo Fesenko. Nekdanji košarkar Utah Jazz je prispeval 15 točk in vknjižil še 10 skokov. Vjačeslav Kravcov, ki ima prav tako izkušnje iz NBA, jih je na tisti tekmi dosegel 13. Proti Kosovu je bil z 20 točkami najbolj učinkovit krilni center Maksim Kornijenko.

Slovenija in Ukrajina sta se na uradnih tekmah pomerili petkrat, z izjemo prve tekme so vse dobili naši košarkarji. Najvišjo zmago so zabeležili v kvalifikacijah na evropsko prvenstvo 2001, ko so pred domačimi navijači slavili s 96:73.

Košarkarji obeh ekip so si zrli iz oči v oči tudi na evropskih prvenstvih leta 2011 v Litvi in 2013 v Sloveniji. Obakrat je bil rezultat zelo izenačen. V Litvi je Slovenija zmagala z 68:64, na domačem EuroBasketu pa z 69:63.

Tekmi Ukrajine in Slovenije v kvalifikacijah za EuroBasket 2017

Ukrajina : Bolgarija 79:69

Kosovo : Ukrajina 63:70

 

Slovenija : Kosovo 113:68

Bolgarija : Slovenija 78:83

Ne spreglejte